Vigtig information: Læs inden du rejser til udlandet

Er du så heldigt at kunne rejse til udlandet i år, så læs med her, inden du bruger din mobil - der er vigtige ting, du skal vide.

Vigtig information: Læs inden du rejser til udlandet

Der går længere og længere tid imellem, at man hører om en rasende familiefar eller -mor, der kommer hjem fra ferien i udlandet til en skyhøj mobilregning. De sidste 18 måneder har der været en hel naturlig årsag til det – nemlig den forbandede COVID-19. Det har ganske enkelt været tæt på umuligt at rejse til udlandet.

Det ser der heldigvis ud til at blive ændret stille og roligt og måske vi endda i stor stil kan rejse på ferie syd på her til sommer. Vi krydser fingre for, at vi igen kan komme ud at rejse. I dag er en ferie og udlandsrejse dog ikke meget værd uden en mobil. Mange teleselskaber tilbyder roaming i mobilabonnementer og det betyder frit forbrug af taletid, sms og mms inden for abonnementets rammer samt en vis mængde data.

Man kan altså ret let og også ret billigt blive klædt på til at bruge sin mobil i udlandet uden at skulle vende hjem til en høj mobilregning. Der er dog stadig en række ting, du bør sikre dig og være forberedt på, inden du suser over de danske grænser med din mobil.

Vigtig information om mobilbrug i udlandet

#1 Tjek at dit abonnement ikke er spærret for opkald til udlandet, inden du rejser. Det gør du under ‘Mine  Services’ eller ‘Mine tjenester’ på din konto hos dit teleselskab.

#2 Husk at sikre dig, at du har EU-abonnement, hvis du vil bruge mobilen i udlandet.

#3 Du kan ikke bare bruge al data i dit abonnement i udlandet. Der er begrænsning i de fleste abonnementer. Tale, sms og mms kan du dog bruge løs af som var du i DK.

#4 Er du så heldig at kunne rejse uden for EU, så skal du i mange tilfælde betale for roaming. Nogle teleselskaber tilbyder dog roaming på populære feriedestinationer som USA, Thailand, Singapore og lignende steder.

#5 Mobilbrug uden for EU kan være dyrt. Ofte kan det bedst betale sig at købe et lokalt simkort.

#7 Rejser du uden for EU, så slå viderestilling til telefonsvareren fra for at undgå høje regninger – du betaler nemlig for at modtage opkaldet på telefonsvaren og det kan blive dyrt.

#8 Drop at sende emojis uden for EU. De takseres som mms og en emoji kan fylde det, der svarer til mange mms’er. Og det kan blive dyrt uden for EU.

#9 Du kan med fordel downloade musik, film og serier til din mobil eller tablet, inden du rejser hjemmefra. Så bruger du ikke data på at streame det indhold i udlandet.

Se også: Mobilabonnementer med roaming

Brug mobilen i populære ferielande

Vi har lavet en række rejseguides til populære feriedestinationer med fokus på telefoni. Dem kan du se her:

Brug mobilen i Spanien

Brug mobilen i Italien

Brug mobilen i Tyskland

Brug mobilen i Norge

Brug mobilen i Grækenland

Se også: Find priser på mobilabonnementer