Test af Apple Watch Series 6 – All in på sundhed

Vil du have det bedste smartwatch på markedet, så er det Apple Watch Series 6. Det er en gennemført oplevelse med fokus på sundhed og træning, men batteritiden skuffer. Her er test af Apple Watch Series 6.

Test af Apple Watch Series 6 – All in på sundhed

Apple Watch Series 6 er mest avancerede smartwatch fra den californiske teknologivirksomhed nogensinde. Udseendet er det samme, men indeni gemmer der sig flere opgraderinger og prisen er den samme som sidst. Skal du kaste dine hårdttjente penge efter et Apple Watch Series 6? Ja og nej. Her er vores test af Apple Watch Series 6.

Med det nye Watch Series 6 har Apple et endnu større fokus på sundhed. Sidst få vi Apple tilføje EKG-måling, og denne gang udvides der med måling af iltmætning samt en registrering af håndvask og tracking af denne. Det betyder at Apple Watch Series 6 er en ret omfattende sundheds- og træningsenhed, som blot vejer 36,5 gram og altid er at finde på håndleddet. Hertil kommer forbedret skærm, bedre ydelse og hurtigere opladning – til samme vejledende pris fra 3.299 kroner. Det er dog ikke alt, for der er mere nyt i Apple Watch Series 6. Læs med herunder.

Se også: Er det værd at købe det billige Apple Watch SE?

Apple Watch Series 6: Fordele og ulemper

Fordele:

  • Flot skærm med masser af lys
  • Forbedret “Altid tændt skærm”
  • Hurtig opladning
  • Imponerende palette af sundheds- og træningsmåling
  • Hurtig, simpel og flydende brugerflade
  • eSIM tilbydes af flere danske teleselskaber

Ulemper:

  • Batteritiden
  • Måler ikke automatisk gang og træningspas
  • Samme design
  • Virker kun med iPhone

Produktet er PT ikke tilgængeligt på det danske marked

Produktet er desværre ikke længere tilgængeligt på det danske marked. Det er muligt at det kommer tilbage på markedet senere.

Design og skærm

Designet er ikke ligefrem det mest overraskende ved det nye Apple Watch Series 6. Har du allerede haft en Series 4 eller 5, og endda Series 3, så er der ikke meget nyt at komme efter på udseendet. Det er stadig den samme rektangulære form med afrundede hjørner, som virker en anelse kedeligt, dog velkendt, end konkurrenterne i Android-lejren. Se bare Samsungs nye Galaxy Watch 3.

Men lad dig ikke snyde. For selvom Apple Watch Series 6 ikke har det mest iøjnefaldende design, så er det både komfortabelt og utroligt godt bygget. Her er det afrundede kanter med flotte samlinger, højkvalitets knapper, i et let kabinet med bløde og behageligt remme. Normalt kan ure meget hurtigt irritere mig, specielt når jeg skal sove, men Series 6 er virkelig behageligt at have på. Uret jeg har testet er med 44 millimeter urkasse og er betydeligt mindre end Samsungs og Huaweis smartwatches. Med hensyn til urremme, synes jeg stadig det er ærgeligt, at man ikke kan benytte standard urremme, men er tvunget til at benytte Apples egne.

En af de store forbedringer på Apple Watch Series 6 er skærmen. Der er nu helt op til 2,5 gange mere lys i, som gør det lettere at se den i direkte sollys. Det er en gevaldig forbedring af Always-On funktionen, som jeg faktisk synes er en af de bedste funktioner ved det nye Series 6. Med den nye skærm og “altid tændt”-funktionen er det meget tydeligere at se klokken, uden at man behøver løfte uret op. Nu kan man endda interagere med uret på Always-On skærmen, uden at skulle aktivere det.

Selve designet er det samme, men det er denne gang endnu lettere og sjovere, at gøre Apple Watch til sit eget. Med nye farver på urkassen (guld, sølv, blå, rød og sort), materialer i aluminium, rustfrit stål og titanium samt et stort udvalg af remme i mange typer og farver.

Læs også: Disse teleselskaber tilbyder eSIM til smartwatch

Apple Watch Series 6
Apple Watch Series 6

Specifikationer på Apple Watch Series 6

Specifikationer på Apple Watch Series 6
Skærm 1,78″ LTPO OLED

448 x 368 pixel

Max 1000 nits

Mål og vægt 44 x 38 x 10.4 milli­meter
36,5 gram (uden urrem)
Processor Apple S6
Batteri 303,8 mAh

Tråd­løs op­lad­ning med dongle

RAM 1 GB
Lagerplads 32 GB
Software watchOS 7
Andet eSIM-udgave

Vandtæt til 50 m

WiFi 6

EKG, iltmætning, højdemåler, kompas, pulsmåler, VO2 Max, barometer, faldregistrering

Vejledende pris 3.299 kroner for bluetooth/WiFi

4.099 kroner for eSIM/bluetooth/WiFi

Ydelse og software

Hvor der på det generelle design ikke er sket meget i Apple Watch Series 6, så byder det indeni på flere spændende nyheder. Under motorhjelmen finder man den nye Apple S6-chip, som er baseret på A13 Bionic fra iPhone 11 og helt op til 20 procent hurtigere end forgængeren. Og man kan bestemt godt mærke at Apple Watch denne gang er hurtigere, men det skyldes uden tvivl også softwaretilpasninger. Apple har nemlig i samme ombæring gjort animationerne kortere, hvorved uret virker hurtigere. Her er nu også understøttelse af WiFi 6 og med den nye U1-chip Ultra Wideband-forbindelser. Apple Watch Series 6 er utroligt hurtigt og flydende. Der opleves aldrig underskud af kræfter eller hakken i brugerfladen.

Hvor Apple Watch virkelig overhaler konkurrenterne er på softwaren. Jeg ender altid med at stå og tænke: “Hvorfor kan Android-producenter ikke dette?”, når jeg har Apple Watch til test – og dette gælder også Apple Watch Series 6. Apples watchOS 7 får et smartwatch til at virke smart. Her kan man let styre lys og andre enheder i smarthjemmet, svare på beskeder med tale til tekst, besvare opkald (med god lyd), streame Spotify (med eSIM-abonnement), hente apps og meget mere. Det er intuitivt og det gør at jeg i hverdagen bruger telefonen langt mindre.

Her er samtidig rig mulighed for, at tilpasse urskiverne til ens behov. Her er mange forskellige designs og komplikationer.

Apple Watch Series 6
Apple Watch Series 6 kan tilpasse på mange måder. Softwaren er klart en af urets stærke sider.

En af de største ulemper ved Apple Watch er, at det kun virker med iPhone. Vælger man et smartwatch fra Samsung, Huawei eller en anden producent, så kan man for det meste regne med, at det virker til både iPhone og Android-telefoner. Skulle man skifte fra iPhone til en Android, så skal man altså også lægge Apple Watch på hylden – og det er ærgerligt.

Læs også: Skal man købe smartwatch med eSIM? Se vores råd

Apple Watch Series 6
Brugerfladen er hurtig og simpel. Og så gemmer der sig meget gode funktioner.

Fitness og sundhed

Apple har altid fokuseret på sundhed og træning i Apple Watch, men med dette ur tager de dette til et højere niveau. Med nye sensorer, så er dette en fuldblods trænings- og sundhedstracker. Jeg bliver næsten nødt til at rende funktioner igennem: faldregistrering, EKG-måling, måling af iltmætning, registrering af uregelmæssig hjerterytme, tracking af mange sportsgrene, VO2 Max, altid aktiv højdemåling, registrering af håndvask, søvnmåling, menstrationscyklus, kompas og senere på året kommer en fitness-tjeneste, som synkroniseres med uret. Det er ret omfattende og det hele synkroniseres automatisk med iPhonen, hvor man kan dykke mere ned i detaljerne.

Jeg må dog indrømme at jeg meget sjældent bruger disse mange funktioner, men mest holder mig til GPS-måling af træningspas og har faktisk fundet automatisk registrering af håndvask ret intuitivt. Men det er betryggende at vide, at uret for eksempel holder øje med om jeg falder og slår mig eller om mit hjerte slår uregelmæssigt.

Desværre starter Apple Watch ikke automatisk målingen af et træningspas, hvis du selv skulle have glemt det. Denne funktion finder man hos både Samsung og Huawei. Er du ude at løbe, så kan Apple Watch spørge sig om du vil starte tracking, men det sker ikke automatisk.

Til dig der går op i sundhed og træning, så er Apple Watch Series 6 lige nu det ultimative valg.

Læs også: Spar penge: Gode tilbud på gode smartwatch

Apple Watch Series 6
Der er utroligt mange sundheds- og træningsfunktioner gemt i Apple Watch. Den nye søvnmåling er dog ikke så avanceret som konkurrenternes.

Batteritid & opladning

Hvor Apple Watch Series 6 ikke ser nogle forbedringer er på batteritiden. Her er det stadig de samme 18 timer, som Apple lover Watch Series 6 vil holde strøm. Strækker man den, så kan Apple Watch Series 6 godt holde i to dage, men mere normalt er halvanden dag. Det betyder dog, at man ender man at lade det op hver dag. Her holder nogle af konkurrenterne helt op til to uger på en opladning.

Med den nye søvnmåling, ønsker flere sikkert at sove med uret på. Og det betyder at man kommer til at bruge morgenstunden til opladning af uret (mig inklusiv). Heldigvis har Series 6 fået en hurtigere opladning, som betyder det oplades 20 procent hurtigere. En fuld opladning tager omkring halvanden time og 0-80 procent lige under en time. Med den hurtigere opladning betyder det, at man på ret kort tid har strøm nok på Apple Watch Series 6 til en hel dag.

For at oplade Apple Watch skal man stadig bruge en dongle, lavet specielt til uret. Hvorfor understøtter det dog ikke traditionelle trådløse Qi-opladere? Det håber jeg virkelig Apple får lavet om på snart.

Apple Watch Series 6
Den nye iltmætnings-funktion på Apple Watch Series 6.

Pris og konklusion

Vil man have det bedste og mest avancerede smartwatch fra Apple, så er Watch Series 6 svaret. Men husk det ikke kan bruges uden en iPhone.

Det tilbyder en imponerende samling af sundheds- og træningsmåling og en virkelig god smartwatch-oplevelse, som bliver endnu bedre med eSIM-abonnement. Her er masser af gode funktioner og apps, som gør smarturet smart.

Og med eSIM har Apple Watch en kæmpe fordel i forhold til konkurrenterne, for disse er at finde hos en lang række danske teleselskaber. Og et Apple Watch med eSIM er en ret fuldendt oplevelse, hvor man uden problemer kan lade iPhonen blive hjemme.

Se også: Bedste pris på Apple Watch 6 med eSIM abonnement

Man skal vælge Apple Watch Series 6, hvis man går op i alle de nye sundheds- og træningsfunktioner. Iltmætning, højdemåling og så selvfølgelig også den forbedrede Always-On skærm. Får du ikke glæde eller brug for disse funktioner, så gå efter et billigere Apple Watch SE – eller endda Series 3. Og har du allerede et Apple Watch Series 5 eller 4, så er det svært at retfærdiggøre en opgradering.

Det mindste Apple Watch Series 6, uden eSIM, har en vejledende pris på 3.299 kroner. Skal man have 44 millimeter-urkasse og eSIM, så er prisen minimum 4.099 kroner og dermed ikke helt billigt. Men det bliver heller ikke bedre lige nu.

Et godt alternativ til Apple Watch Series 6 er Samsung Galaxy Watch 3, som tilbyder mange af de samme sundheds- og træningsfunktioner til 300 kroner mindre. Her får man dog ikke samme udvalg af apps, eSIM udbydere og smartwatch-funktioner.

Apple Watch Series 6 lander i vores test på 9 ud af 10.

Se også: De bedste iPhones til prisen

 

Redaktionen fastholder fokus på sagen

Interessen for temaet fortsatte. Steen Jørgensen fulgte op på historien. 22/9/2020 fulgte redaktionen op med nyheden; Bedste pris på Apple Watch 6 med eSIM abonnementKlik her for fortsættelsen.. Vi har fastholdt interessen for emnet. Læs de sidste nyheder om Apple Watch..