Er mobilt bredbånd godt til streaming og online spil?

Overvejer du mobilt bredbånd, men er i tvivl om det er godt til streaming og gaming? Mobilt bredbånd er godt, men har også sine begrænsninger.

Er mobilt bredbånd godt til streaming og online spil?

Lige meget hvilken type af internetopkobling man vælger til husstanden, er der fordele og ulemper. Mobilt bredbånd er smart og vinder meget frem i popularitet, men er det overhovedet et godt valg, når familien skal streame og spille på nettet? Få svaret på, at mobilt bredbånd er godt til streaming og spil i denne guide.

Mobilt bredbånd har nogle oplagte fordele, som gør det til et oplagt valg i mange familier. Er du stadig i tvivl om mobilt bredbånd er noget for dig og din familie? Så er du ikke den eneste. Spørgsmålet vi ofte bliver stillet, handler om mobilt bredbånd og hastigheden på det. Er mobilt bredbånd hurtigt nok, bliver der spurgt. Mobilt bredbånd kan både være langsomt og lynhurtigt, alt efter om mobildækning er god eller dårlig, og om mobilnetværket er hårdt belastet eller ej. Som det er lige nu, er mobilt bredbånd en langsommere løsning end bredbånd via kabel-tv og bredbånd via fiber, men spørgsmålet er om det er hurtigt nok? De hårdeste opgaver man kan stille bredbåndet overfor er streaming og gaming – og er mobilt bredbånd godt nok til det? Det giver vi svaret på herunder.

Se også: Find billigste priser på mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd til streaming?

Overvejer du mobilt bredbånd og skal bruge det til streaming af tv, film, serier og musik? Så kan du roligt vælge mobilt bredbånd, som er rigeligt hurtigt til selv de mest krævende streamingtjenester derude. Har du valgt mobilt bredbånd hos et teleselskab med god mobildækning, hvor du bor, vil du også kunne opnå en tilfredstillende hastighed.

Med mobilt bredbånd vil man sagtens kunne streaming i op til 4K-opløsning. Alt efter hvordan hastigheden er, er der måske ikke båndbredde nok til, at mange i husstanden streamer på samme tid. Dog kræver en streamingtjeneste som Netflix kun 5 mbps for HD-kvalitet og 25 mbps for 4K-kvalitet.

Læs også: Hvorfor er mobilt bredbånd til tider ustabilt og langsomt?

Mobilt bredbånd til gaming?

Mobilt bredbånd er som regel fint til streaming, men hvad med gaming? Det er en lidt anden sag. Først og fremmest kommer det an på typen af spil samt. Spil kræver, udover når de skal downloades, ikke den store downloadhastighed. De kan i stedet stille store krav til forbindelsen. Både forbindelsen til din enhed til Wi-Fi-router samt fra Wi-Fi-router og til spillets server. Denne indikeres ofte som en ping-hastighed i spil. Jo højere ping, desto større forsinkelse.

Spilles der spil online, hvor der skal reageres hurtigt? Fx FPS-spil, sportsspil, racing og flere, er der afgørende at opnå den mindste forsinkelse. Og her er mobilt bredbånd ikke optimalt. Man vil sagtens kunne spille spillene på denne type bredbånd, men man vil ofte være dårligere stillet i forhånd til modstanderne. Her er kablet bredbånd samt kablet forbindelse til enheden at foretrække, da det giver den laveste forsinkelse.

Læs også: Mobilt bredbånd til gaming

Er mobilt bredbånd det rigtige for familien?

Medmindre der stilles høje krav til gamingoplevelsen, er mobilt bredbånd et fremragende valg. Det er dog vigtigt, at man husker at tjekke dækningen til mobilnetværket, da denne er afgørende for hastigheden på bredbåndet. Vælg mobilt bredbånd hos det teleselskab, der har bedst dækning, hvor i bor. Du kan kigge på teleselskabernes dækningskort samt se hvordan brugerne oplever mobildækningen i postnumre her.

Læs også: Tips og guides til bredbånd

Mere om sagen

Siden redaktionen kørte opslaget er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald fortsatte historien. 6/12/2021 gik redaktionen videre og kørte en opfølgning med et indlæg omkring emnet Billigt mobilt bredbånd til ethvert behov og forbrug – Følg den videre udvikling her. Redaktionen dækker emnet fortløbende. Se seneste nyt her.