Sådan får du hurtigst mobilt bredbånd

Oplever du dit mobile bredbånd er langsomt? Vi guider dig til hvordan du får hurtigste download- og uploadhastighed på mobilt bredbånd.

Sådan får du hurtigst mobilt bredbånd

Overvejer du mobilt bredbånd eller har du det allerede, og vil gerne kunne opnå den hurtigste internethastighed? Hvilket teleselskab skal du vælge, hvilket abonnement og hvilken router skal der til? Læs med her, hvor vi guider dig til hvordan du får hurtigst mobilt bredbånd.

Mobilt bredbånd er anderledes end de andre typer af bredbånd, man finder på markedet i dag. Internetopkoblingen kommer via forbindelse til et mobilnetværk, hvorfra en router laver signalet om til Wi-Fi. Flere og flere skifter til mobilt bredbånd, som har både fordele og ulemper i. Den mest udbredte udfordring med mobilt bredbånd er hastigheden. Herunder kan du læse, hvordan du får mobilt bredbånd med hurtigste hastighed.

Se også: Mobilt bredbånd med fri data fra 159 kroner

Det handler mest om dækning

Der er flere ting i spil, når det gælder hastigheden for vores internetopkoblinger. Traditionelt kigges der på selve bredbåndsforbindelsen (abonnementet), hvor man vælger en specifik hastighed i Mbit. Dertil spiller udstyret man benytter også en rolle samt belastningen på netværket. Når det kommer til mobilt bredbånd, er det anderledes. Det er stadig vigtigt med en god router og en optimal placering af denne, men endnu vigtigere er valget af udbyder.

Dermed ikke ment at et teleselskab generelt er hurtigere end det andet. Det handler i stedet om dækningen – der hvor du bor. Selvom teleselskaberne generelt dækker Danmark godt med deres mobilsignaler, er der stadig stor forskel på hastigheden på data, som det mobile bredbånd bruger. Skal man derfor have hurtigst mobilt bredbånd, skal forbindelsen til mobilnetværket være så god som muligt. Er der dårlig forbindelse, vil dette betyde et langsomt bredbånd og en skuffende oplevelse, hvor det blive svært at streame indhold og for hele familien at være online.

Derfor skal man, inden man vælger en et abonnement hos en udbyder, tjekke dækningen godt og grundigt. Man kan tjekke dækningskort hos den enkelte udbyder, hvor der oplyses om forventet hastighed i dit område. Man kan også benytte vores dækningskort, hvor man kan se dækningen i det enkelte postnummer, ud fra mobilkundernes oplevelser:

Se også: Find billigste pris på mobilt bredbånd

Med den bedste dækning på mobilt bredbånd, vil du generelt også opleve hurtigst hastighed. Udover mobildækning skal man også tænke over placeringen af routeren, både i forhold til mobilnetværket samt for at opnå den bedste Wi-Fi-dækning i hele hjemmet. Der er også mulighed for at opnå et betydeligt højere hastighed på mobilt bredbånd, ved at opgradere med en udendørs antenne.

Se også: Tips til bedre bredbånd

5G mobilt bredbånd

Man kan i dag vælge mellem 4G og 5G mobilt bredbånd. Er 5G hurtigere end 4G? Det korte svar er ja. Er der god 5G-dækning i dit område, vil det være det bedste valg til mobilt bredbånd. Det kræver dog både et dog et abonnement med inkluderet 5G-dækning samt en router, der kan benytte 5G-netværk. Derfor er 5G mobilt bredbånd også en dyrere løsning. Mobilt bredbånd med 5G kan udelukkende købes på TDCs netværk, hos udbyderne Yousee og Telmore.

Se også: Billigste mobilt bredbånd med 5G