Fordele og ulemper ved mobilt bredbånd

Er mobilt bredbånd den rigtige internetopkobling for dig? Læs om fordele og ulemper ved mobilt bredbånd, så du kan finde den bedste bredbåndsløsning til dig.

Fordele og ulemper ved mobilt bredbånd

I denne guide tager vi nærmere kig på mobilt bredbånd, som er en nyere type internetopkobling, der oplever stor popularitet. Og hvorfor er mobilt bredbånd så populært? Det får du svaret på her, hvor vi gennemgår fordele og ulemper ved denne type bredbånd.

I denne serie af guides har vi allerede taget et kig på fordele og ulemper ved fibernet og fordele og ulemper ved bredbånd via kabel-tv. Er du i tvivl om hvilken type bredbånd du skal vælge til husstanden, så er du altså landet det helt rigtig sted. Mobilt bredbånd er meget anderledes end de andre typer af bredbånd på markedet. I stedet for at anvende et kabel, så leveres internetforbindelsen trådløst. Det er ikke magi, men i stedet mobilnetværket, der benyttes til formålet. En router til mobilt bredbånd tager imod mobilsignalet og omdanner det til et Wi-Fi-signal.

Se også: Find priser på hurtigt bredbånd

Fordele ved mobilt bredbånd

  • Billigere: Alt efter dit forbrug af internettet, så er mobilt bredbånd ofte den billigste løsning. Det skyldes at man kan vælge et abonnement, der passer til behovet med varierende mængde mobildata. De billigste abonnementer koster helt ned til 49 kroner.
  • Mobilt: Da mobilt bredbånd ikke kræver en kablet tilslutning (udover strøm), så kan det tage med overalt. Man kan få abonnementer til Danmark og abonnementer med EU roaming, så man kan tage ens Wi-Fi med på ferie eller i sommerhus.
  • Simpelt: Mobilt bredbånd er den mest simple form for bredbånd. Alt man behøver er en router (medfølger som regel med et nye abonnement), et simkort og noget strøm. Smid simkortet i routeren, sæt strøm til og der er Wi-Fi til hytten.
  • Hurtigt at komme igang med: Med mobilt bredbånd skal man ikke vente på en tekniker. Router og simkort kommer med posten og man kan komme igang med det samme.

Se også: Mest bredbånd for pengene i 2021

Ulemper ved mobilt bredbånd

  • Kræver god mobildækning: Skal man have en god oplevelse med mobilt bredbånd, så skal man have en god mobildækning. Der skal man, inden man køber mobilt bredbånd, tjekke mobildækningen i området hos teleselskaberne.
  • Har dataloft: Modsat kablet bredbånd, så har mobilt bredbånd et dataloft. Med det menes der, at et abonnement indeholder en mængde data, som man frit kan bruge over en måned. Bruger man mere, så sættes hastigheden ned til en ubrugelig hastighed. Fri data er ikke fri data, men enten 1.000 GB eller 2.000 GB data.
  • Større forsinkelse og langsommere hastighed: Da mobilt bredbånd er trådløst, så er der også en større forsinkelse. Derfor er mobilt bredbånd ikke velegnet til online spil, hvor der skal reageres hurtigt. Mobilt bredbånd kan samtidig ikke opnå samme hastigheder som bredbånd via kabel-tv eller fiber (endnu). For langt de fleste er hastigheden dog helt tilfredsstillende.
  • Stabilitet: Mobilt bredbånd påvirkes af belastning på mobilnetværket, hvorfor hastigheden er meget svingende.

Se også: Abonnementer til mobilt bredbånd

Skal du vælge mobilt bredbånd?

Som du kan læse herover, så er der både fordele og ulemper ved mobilt bredbånd. Har du et lille forbrug, så er der penge at spare på mobilt bredbånd. Mobilt bredbånd også konkurrencedygtigt som hele familiens bredbånd, hvis man vælger et af de store abonnementer. Du skal vælge mobilt bredbånd primært hvis du vil spare nogle penge på bredbånd samt at det er hurtigt og simpelt at komme i gang med, og kan tages med på ferien. Du skal ikke vælge mobilt bredbånd, hvis du er til online gaming og/eller din mobildækning generelt er dårlig. Har du et enormt stort forbrug på nettet, så kan du muligvis også ramme det månedlige loft på 1.000 GB.

Se også: Guides til det bedste bredbånd

Opfølgning på historien

Sagen er ikke slut. Vi har fulgt op på historien. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe temaet. 7/9/2021 bragte vi sagen Fordele og ulemper ved bredbånd via kabel-tv (coax) – Den kan læses her. Og der er stadig puls i emnet. Læs de seneste nyheder om Bredbånd..