Fordele og ulemper ved bredbånd via kabel-tv (coax)

Hvorfor skal man vælge bredbånd gennem kabel-tv? Her gennemgår vi fordele og ulemper ved at vælge bredbånd via kabel-tv - også kendt om coax.

Fordele og ulemper ved bredbånd via kabel-tv (coax)

Bredbånd er i dag ikke kun en nødvendighed, det skal også være hurtigt og pålideligt. I denne guide tager vi et kig på Danmarks mest populære type af bredbånd, nemlig bredbånd via kabel-tv. Hvad er fordele og ulemper ved bredbånd gennem dit kabel-tv (coax) og hvilke alternativer er der? Læs med her.

Vi har allerede taget et kig på fordele og ulemper ved fibernet, og nu er turen altså kommet til bredbånd gennem kabel-tv. Bredbånd via kabel-tv er den mest udbredte type af bredbånd i Danmark. Denne type af internet bliver leveret til husstande og ejendomme via et antennekabel. Det er dermed ikke ligefrem en ny teknologi, men det er derimod noget, der er tilgængeligt for rigtig mange.

Se også: Find priser på hurtigt bredbånd

Fordele ved bredbånd via kabel-tv

Hvorfor skal man vælge bredbånd via kabel-tv? Her gennemgår vi hvilke fordele, der er ved denne type af internetopkobling.

  • Hurtigt bredbånd: Godt nok er bredbånd gennem kabel-tv ikke lige så hurtigt som fibernet, men 1.000 Mbit er rigeligt til langt de fleste.
  • Lave priser: Der er på denne type af bredbånd stor konkurrence, og det har presset priserne langt ned. Man kan derfor må hurtigt bredbånd via kabel-tv til ret billige penge.
  • Stor tilgængelighed: Mange husstanden i Danmark har coax-kabler, og derfor kan rigtig mange få denne type af bredbånd.

Se også: Mest bredbånd for pengene i 2021

Ulemper ved bredbånd via kabel-tv

  • Langsom upload: Godt nok har bredbånd via kabel-tv hurtig download, men uploadhastigheden er ikke fantastisk. Den er ofte mellem 60 og 100 Mbit. Har du brug for at kunne uploade store filer og lignende, så kan fibernet være at foretrække.
  • Hastighed kan variere: Når der er travlt på nettet, så vil hastigheden på denne type bredbånd ofte blive påvirket af det.
  • Ikke meget variation i abonnementer og priser: Der er ikke den store spredning i hastighederne i bredbånd via kabel-tv. De fleste udbydere har kun 1.000 mbit at tilbyde, hvor et par stykker tilbyder et lidt billigere 300 Mbit-abonnement. Dog kunne mange husstande nøjes med mindre hastighed, hvilket ville give en lavere månedspris. Er forbruget og behovet småt, så kan et billigt mobilt bredbånd være en mulighed.

Skal du vælge bredbånd via kabel-tv?

For langt de fleste familier, så vil bredbånd via kabel-tv være en god løsning. Det er et godt kompromis mellem en billig månedspris og en hurtig internetforbindelse. Og så er der en stor chance for, at de er tilgængeligt i ejendommen. Der kan spares penge ved at vælge mobilt bredbånd, men hastigheden er langsommere og her er en begrænsning i datamængden. Fibernet er også en mulighed. Det er hurtigere og mere stabilt, men er dyrere og ikke tilgængeligt for mange.

Se også: Guides og gode tips til bedste bredbånd

Efterfølgende nyt om emnet

Der blev releativt hurtigt pustet nyt liv til historien. Daniel Søgaard Hald holdt fast i sin interesse i tematikken. d. 26/8/2021 dykkede vi igen ned i emnet med artiklen; Mest bredbånd for pengene i 2021 – Forstættelsen om temaet kan læses her. Seneste nyheder om Bredbånd kan du læse her..