Test af Huawei Watch GT 2 Pro – mere træning end smartur

Huawei Watch GT 2 Pro er et seriøst trænings- og sundhedsur med lækkert design, lang batteritid og mangelfulde smartwatch-funktioner. Her er vores test af Huawei Watch GT 2 Pro.

Test af Huawei Watch GT 2 Pro – mere træning end smartur

Huawei Watch GT 2 Pro koster vejledende 2.299 kroner og kommer med en seriøs pakke af trænings- og sundhedsfunktioner i en utrolig lækker indpakning. Men kan Huawei Watch GT 2 Pro med identisk indmad og software følge med konkurrenterne? Både og. Læs vores test af Huawei Watch GT 2 Pro og få forklaringen.

Watch GT 2 Pro er Huaweis topmodel indenfor smartwatches, som byder på virkelig luksuriøse materialer. Den store urkasse er i titanium og glasset er i det ultra hårdføre safirglas. I Huawei Watch GT 2 Pro er designet der er i fokus, hvorfor det bærer rundt på samme indmad, som vi finder i sidste års model.

Læs også: Test af Apple Watch Series 6 – All in på sundhed

Huawei Watch GT 2 Pro: Fordele og ulemper

Fordele:

  • Nydeligt design og byggekvalitet
  • To ugers batteritid
  • Qi trådløs opladning
  • Godt udvalg af træning- og sundhedsfunktioner

Ulemper:

  • Ikke mange smartwatch-funktioner
  • Ingen tredjeparts apps
  • Langsom og uresponsiv softwareoplevelse
  • Lang tid om at finde GPS-signal

Design og skærm

Ved første øjekast ser man at Huawei Watch GT 2 Pro er et stort ur. Den 46 millimeter urkasse er større end Samsung Galaxy Watch 3 og en del større end det største Apple Watch Series 6. Og det er samtidig værd at bemærke, at Watch GT 2 Pro ikke kommer i en mindre damemodel – modsat Samsungs og og Apples smarture.

Når man får Huawei Watch GT 2 Pro i hænderne, så fornemmer man hurtigt de lækre materialer og den imponerende byggekvalitet. Det er ufatteligt lækkert udført og nydeligt at se på. Og på trods af den store størrelse, så sidder det ganske behageligt på min arm. Huawei stoler tydeligt på holdbarheden af safirglasset, for skærmen er ikke længere gemt under en urkrans, som man ser det i Watch GT 2 og Watch GT2e.

Der sidder to knapper på Huawei Watch GT 2 Pro, af høj kvalitet, som bringer brugeren til menuen eller til træningspas – mere om dette senere. På bagsiden finder man diverse sensorer, som muliggør pulsmåling, iltmætning, søvnmåling, stressovervågning og meget mere.

Remmen på Huawei Watch GT 2 Pro er i ægte læder, men det kommer også med en lidt mere sportsvenlig fluorelastomerrem. Huawei benytter traditionelle størrelser urremme, så man kan sagtens købe en ny hos den lokale urhandler.

Læs også: Test af Samsung Galaxy Watch 3 – Det bedste smartwatch til Android

Huawei Watch GT 2 Pro
Huawei Watch GT 2 Pro er velbygget, i lækre materialer og med læderrem. Det er dog et meget stort ur.

Skærmen i GT 2 Pro er af AMOLED-typen på 1,39 tommer i opløsningen 454 x 454 pixel. Det er en utroligt lækker skærm at se på og den kommer med automatisk regulering af lysstyrken. Der er rigeligt med lys i til en solskinsdag.

Med en lille indbygget højtaler og mikrofon, så håndterer Watch GT 2 Pro også telefonopkald.

Designet er mere end godkendt på Huawei Watch GT 2 Pro. Det er behageligt, flot og solidt. Ærgerligt at det ikke kommer i en mindre model. Watch GT 2 Pro er vandtæt til 5 ATM og kan derfor bruges til svømning.

Huawei Watch GT 2 Pro
Skærmen Huawei Watch GT 2 Pro er virkelig god og lysstærk.

Ydelse og software

Huawei Watch GT 2 Pro kommer med samme processor, RAM og lagerplads som Watch GT 2 fra sidste år og samme softwareplatform (Huawei Lite OS). Om det er fordi konkurrenterne er blevet hurtigere eller om Huaweis software er blevet mere krævende vides ikke, men Watch GT 2 Pro føles ofte trægt og ikke særligt responsivt. Specielt når man scroller gennem notifikationer er det en hakkende oplevelse.

Brugerfladen er generelt set pæn og ganske brugervenlig, og den spiller godt sammen med den flotte AMOLED-skærm. Det er bare ærgerligt at ydelse og animationer hænger i bremsen.

Med Huawei Watch GT 2 Pro får man heller ikke samme smartwatch-funktionalitet, som man finder hos konkurrenterne. Der er ikke en appbutik, hvor man kan hente apps, hvilket betyder, at man går glip af en del smarte ting, som man i dag skulle forvente et smartur kan. Fx styring af smartenheder i hjemmet, streaming af musik, besvare beskeder og her er heller ingen tale-til-tekst. Huawei Watch GT 2 Pro kan vise notifikationer – that’s it. Man kan dog forbinde bluetooth-hovedtelefoner til Watch GT 2 Pro, men så skal musikken overføres direkte til uret. Ikke så smart som det kunne være. Softwaren bærer desuden også præg af dårlige oversættelser flere steder.

Har du ikke brug for alle de smarte funktioner som andre smartwatches tilbyder, så har Huawei Watch GT 2 Pro til gengæld en anden fordel, som vi kommer til senere i denne test.

Se også: De bedste Android-telefoner

Huawei Watch GT 2 Pro
Huawei Watch GT 2 Pro, Samsung Galaxy Watch 3 og Apple Watch Series 6.

Fitness og sundhed

Fitness og sundhed er et kæmpe fokus hos producenterne af smartwatches – og det gælder altså også Huawei. I Huawei Watch GT 2 Pro får man en imponerende pakke af avancerede sundheds- og træningsfunktioner.

Huawei Watch GT 2 Pro understøtter over 100 forskellige sportsgrene, alt fra løb og cykling til golf og snowboard. Og det er ofte ikke bare GPS-måling, men også med stemmeguides i 17 af de inkluderede sportsgrene.

Under løbeturen får man automatisk beskeder, via lyd, om tempo, puls, distance osv. Man kan også løbe mod en virtuel træningsmakker. Det fungerer rigtig godt og giver en god oplevelse. Watch GT 2 Pro skulle selv kunne registrere ti forskellige aktiviteter, men jeg har endnu ikke haft held med at få det til at virke.

Det tager ofte lidt for lang tid at få GPS-signal. Specielt i denne tid hvor vejret bliver køligere, så kan det være irriterende at vente på. Men udover GPS-ventetiden, så er det en ret fuldendt træningspakke med VO2 Max, pulsmåling osv.

Også på sundhed er der fuld plade. Søvnmåling, kontinuerlig pulsmåling, iltmætning, stressovervågning, påmindelser om at stå op og vejrtrækningsøvelser.

Til træning og sundhed står Huawei Watch GT 2 Pro utroligt stærkt. På den anden siden, så tilbyder fitnesstrackeren Huawei Fit meget af det samme, til langt billigere penge.

Læs også: De bedste høretelefoner til træning – guide og priser

Huawei Watch GT 2 Pro
Huawei Watch GT 2 Pro er godt til træning. Det kan desværre tage tid at få GPS-signal.
Huawei Watch GT 2 Pro
Huawei Watch GT 2 Pro: pulsmåler og diverse andre sensorer på bagsiden.

Batteritid og opladning

Hvor Huaweis smartwatches kan noget konkurrenterne ikke kan er på batteritiden. Både i Galaxy Watch GT 2 og GT 2e lovede Huawei op til to ugers batteritid, og denne er heldigvis fulgt med i nyeste Watch GT 2 Pro.

Selv med GPS-målte træningspas, som normalt bruger meget energi, holder Huawei Watch GT 2 Pro længe – meget længere end konkurrenterne, som tilbyder omkring to dages batteritid.

Dertil kan uret oplades med trådløs opladning, uden en speciel dongle. Smid det på en Qi-oplader og der er hurtigt til to ugers brug igen.

Læs også: Spar penge: Gode tilbud på gode smartwatch

Godt til træning, mangelfuldt som smartwatch

Det har været en blandet oplevelse at have Huawei Watch GT 2 Pro til test. Har du brug for et nydeligt ur i lækre materialer, som tilbyder gode sundheds- og træningsfunktioner, så er Watch GT 2 Pro et udmærket valg. Har du brug for et smartwatch med en masse smarte funktioner, så er dette ur ikke et godt valg. Det kan vise notifikationer og håndtere opkald, ikke mere.

Styrkerne i Watch GT 2 Pro er helt klart designet, batteritiden og træningsmulighederne. Det kæmper derimod med en langsom og uresponsiv software, en stor mangel på apps og smartwatch-funktioner. Et smartwatch skal helst gøre det unødvendigt at række ud efter telefonen, og dette formår Huaweis ur meget sjældent. Det tilbydes heller ikke med eSIM.

Læs også: Skal man købe smartwatch med eSIM? Se vores råd

Har du ikke brug for titanium og safirglas, så overvej om ikke Huawei Watch GT 2 eller Watch GT2e var et bedre valg, som koster under halvdelen. Et andet godt og billigt alternativ, med samme gode træningsmuligheder, er Huawei Watch Fit. Vil du have mere smartwatch-funktionalitet, så er Samsung Galaxy Watch Active2 et godt alternativ, som desuden også er billigere.

Huawei Watch GT 2 Pro lander i test på 5 ud af 10

Sidste nye om historien

Den seneste udvikling finder du her. Daniel Søgaard Hald fortsatte historien. 1/10/2020 fulgte redaktionen op med et indlæg omkring Test af Apple Watch Series 6 – All in på sundhedKlik her for at åbne artiklen.. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt om sagen..