Mobilt bredbånd med nok data til hele familien

Overvejer du mobilt bredbånd til hele familien skal du sikre dig, at i får data nok og kan dække hele husstanden med Wi-Fi. Se vores guide her.

Mobilt bredbånd med nok data til hele familien

Mobilt bredbånd kan være en godt valg som familiens internetopkobling i hjemmet, hvis man på forhånd har tjekket nogle afgørende ting. I denne guide kan du få svar på nogle af de vigtigste spørgsmål, når familien hopper over på det trådløse bredbånd.

Nok data til familien

Skal hele familien kunne have glæde af mobilt bredbånd, skal man have nok data. Modsat kablet bredbånd kan man ikke få frit forbrug på mobilt bredbånd. I stedet fungerer dette mere som et mobilabonnement, hvor man hver måned har inkluderet en mængde data. Den største mængde kaldes stadig fri data, men er mere præcist 1.000 GB data (og i et enkelt tilfælde 2.000 GB).

Bliver der streamet i husstanden, skal man som udgangspunkt gå efter “fri data”. Der findes enkelt abonnementer med 500 GB data, men de er typisk ikke meget billigere og med mere mobildata slipper man for bekymringen om at løbe tør.

Mange abonnementer til mobilt bredbånd kommer inklusiv en bredbåndsrouter, men den kan også købes ved siden af. Man kan vælge mellem 4G og 5G mobilt bredbånd. Typisk er 4G rigeligt hurtigt, men bliver der spillet/gamet mange spil, er 5G at foretrække på grund af en lavere latenstid.

Se også: Billigste priser på mobilt bredbånd

Mobildækning

En af fordelene ved mobilt bredbånd er, at man slipper for at trække et kabel til internetopkoblingen. I stedet sker dette trådløst gennem mobilnetværket – som en slags stor smartphone, der kan skabe Wi-Fi. Det betyder også, at skal mobilt bredbånd fungerer godt, skal der være god mobildækning i området.

Se hvilke udbydere der dækker bedst hvor i skal bruge mobilt bredbånd samt hvor hurtige hastigheder i skal forvente at kunne opnå. Se det på teleselskabernes dækningskort og se også brugernes oplevelser med mobildækningen her.

Wi-Fi

Når der er sørget for et abonnement til mobilt bredbånd, en router og dækningen er tjekket, skal man i gang med opsætningen af routeren. Det er er en meget simpel proces, som også er en af fordelene ved mobilt bredbånd. Her skal man sørge for at finde en placering, hvor hele husstanden dækkes tilstrækkeligt med Wi-Fi-signalet. Det kan være en anelse svært, hvis hjemmet er stort, da mobile bredbåndsroutere ikke altid har krafigt Wi-Fi-signal. Sørg for ikke at gemme routeren væk, så den har bedre muligheder.

Herefter er det blot at sætte routeren i stikkontakten og familien er klar til at streame og surfe.

Se også: Guides til bredbånd

Sagen efterfølgende

Historien døde ikke med det samme. Daniel Søgaard Hald gik videre med sagen. 28/4/2022 fulgte redaktionen op med en nyhedsartikel med fokus på Hvor er 1.000 Mbit hurtigt bredbånd billigst nu? – Historien bringes videre her. Redaktionen fastholder fokus. De sidste nyheder ser du her.