Test af Samsung Galaxy Watch 3 – Det bedste smartwatch til Android

Samsung Galaxy Watch 3 er et fremragende smartwatch og det bedste til Android-telefoner lige nu. Der er meget godt i Samsung Galaxy Watch 3, men også stadig plads til forbedring. Her er vores test af Samsung Galaxy Watch 3.

Test af Samsung Galaxy Watch 3 – Det bedste smartwatch til Android

Det er egentlig ikke fordi der er så meget nyt i Samsung Galaxy Watch 3, men alt i alt er det en solid smartwatch-oplevelse, som ikke fås bedre i Android-verdenen. Det roterende urskive er tilbage og designet er utroligt lækkert, men der er stadig enkelte ting ved Galaxy Watch 3 der skuffer. Vi har haft Samsung Galaxy Watch 3 til test og dette er vores oplevelse med uret.

Det første Samsung Galaxy Watch har nu to år på bagen og det er først nu Samsung er klar med en efterfølger. I mellemtiden har elektronikgiganten lanceret flere smartwatch-modeller i Watch Active-serien, som har været af svingende kvalitet, men er nu klar med efterfølgeren Samsung Galaxy Watch 3. Dette ur bygger videre på det gode ved forgængeren, forbedrer enkelte områder, men er alt i alt en sammenlignelig oplevelse. If it ain’t broken, don’t fix it? Det er spørgsmålet.

Læs også: Spar penge: Gode tilbud på gode smartwatch

Samsung Galaxy Watch 3: Fordele og Ulemper

Fordele:

  • Flot design og god byggekvalitet
  • God AMOLED-skærm
  • Den roterende urskive gør navigationen nem
  • Simpel og god brugerflade
  • Godt til træning

Ulemper:

  • Batteritid
  • Langsom opladning
  • Ikke mange apps
  • Ingen dansk assistent og understøtter ikke tale til tekst på dansk
  • eSIM er ikke tilgængeligt hos mange teleselskaber

Læs også: Sådan får du eSIM til dit smartwatch

Design og skærm

Samsung Galaxy Watch 3 kommer i to udgaver; 41 millimeter og 45 millimeter urkasse. Vi har været heldige nok at have fået begge størrelser til test af Samsung Galaxy Watch 3. Det ene i mystic black og det andet i mystic bronze. Der er masser af godt at sige om Samsung Galaxy Watch 3, men designet er en af de absolut bedste ting ved dette smartwatch. Urkassen er i rustfrit stål (det kommer også i en dyrere titanium-udgave senere på året), skærmen er beskyttet med Gorilla Glass DX og det er udstyret med MIL-STD-810G-standarden og er derudover IP68-certificeret.

Samsung Galaxy Watch 3 ligner et almindeligt (rundt) ur og byggekvaliteten er typisk Samsung – helt i top. Galaxy Watch 3 er mere buttet end et almindeligt armbåndsur, men derudover er målene på 46.2 x 45 mm og 49 x 46 meget almindelige.

Samsung har heldigvis bragt den roterende urskive tilbage, som bidrager til en utroligt intuitiv og simpel navigation rundt i Samsungs One UI-brugerflade. Den roterende urskive omkranser en 1,4 tommer AMOLED-skærm i en opløsning på 360 x 360 pixel. Generelt er skærmen fremragende, og har lysstyrke nok til at overvinde en stærk sol. Man kan på godt spotte pixels hvis man kigger godt efter, men opløsningen er generelt tilfredsstillende. Indbygget i uret er også en højtaler og en mikrofon, hvilket betyder, at man kan foretage og modtage opkald direkte på uret. Højtaleren er nogenlunde, men ikke fantastisk, og kan sagtens bruges til opkald i ny og næ. Det er som standard udstyret med eSIM, så det kan bruges uden en mobiltelefon til opkald og notifikationer.

Urremmen er i ægte læder og Samsung Galaxy Watch 3 er generelt meget behageligt at have på – selv om natten. Urremmen er desuden i standardstørrelse, så man selv kan gå ud og finde en ny rem og dermed et unikt design.

Spørger os, så er det det flotteste smartwatch på markedet lige nu. Kvaliteten er i top og det er solidt bygget.

Læs også: Disse teleselskaber tilbyder eSIM til smartwatch

Samsung Galaxy Watch 3 test
Samsung Galaxy Watch 3 kommer i to størrelser: 41mm og 45mm.
Samsung Galaxy Watch 3 test
Her er det 45 mm udgaven af Samsung Galaxy Watch 3.
Samsung Galaxy Watch 3 test
Og her er det 41mm udgaven af Samsung Galaxy Watch 3.
Samsung Galaxy Watch 3 test
Samsung Galaxy Watch 3 er nydeligt og godt bygget i rustfrit stål. Og så er det behageligt at have på.
Samsung Galaxy Watch 3 test
Bagsiden på Samsung Galaxy Watch 3 med pulsmåleren.

Læs også: Sammenlign priser på Samsung Galaxy-telefoner

Ydelse og software

Hvor der er sket lidt mindre er på ydelse- og software-delen. Under motorhjelmen finder man Samsungs egen Exynos 9110, som også var at finde i de seneste to Galaxy Watch Active og helt tilbage til de to år gamle Galaxy Watch. Samsung har dog smidt lidt mere RAM i, så der nu er 1 GB at gøre godt med. Lagerpladsen er nu også fordoblet, så der er 8 GB til rådighed og dermed plads til endnu mere musik.

Ydelsen er, for det meste, været tilfredsstillende og bedre end de fleste andre smartwatches til Android. Det kan dog ikke hamle op med Apple Watch Series 4 og 5 på denne front. Det meste af tiden er Samsung Galaxy Watch 3 hurtigt og flydende, men en gang i mellem opleves små “pauser”. Forhåbentlig er dette noget en softwareopdatering kan løse, for det er selvfølgelig ikke optimalt.

Bruger man Samsung Galaxy Watch 3 med en Samsung-telefonen, så er det meget simpelt at komme i gang med. Her skal der kun hentes en enkelt app og man er kørende. Bruger man en anden Android, så skal man installere fire apps (Galaxy Wearable, Galaxy Watch 3 plugin, Samsung Accessory Service og til sidst Samsung Health). Lidt voldsomt og det burde være muligt at samle nogle af disse for at simplificere processen. Når først disse apps blev installeret, opsætningen overstået og uret blev opdateret, så har det siden da været en meget stabil oplevelse. Ikke en eneste gang har uret tabt forbindelsen til telefonen.

Samsung Galaxy Watch 3 test
Samsung Galaxy Watch 3 kan udsende SOS-sms og automatisk registere hvis man falder.

One UI-softwaren er også god på et ur

Samsungs One UI gør det godt på mobiltelefoner, men også på Galaxy Watch 3 – specielt med den roterende urskive til rådighed. Man navigerer rundt med urskiven og derudover er der en tilbage- og menuknap. Meget simpelt. Har man lyst, så kan man også benytte touchskærmen til navigation, men min oplevelse er, at det er lettere at benytte knapper og urskive.

Derudover er det en meget genkendelig softwareoplevelse, som hører til blandt de bedre. Og her er ikke mangel på funktioner, hvor de fleste har fokus på sundhed og træning. Der er rig mulighed for at tilpasse med urskive og komplikationer, der er nemlig mere end 80.000 urskiver i Galaxy Store.

Der er til gengæld mangel på apps, hvilket ikke er noget nyt. Udvalget af apps i Samsungs appbutik er meget begrænset. Man finder heldigvis Spotify mellem dem. De apps, der er, er generelt ikke af særlig høj kvalitet. Jeg anbefaler at man bruger uret med Samsungs indbyggede apps.

Desværre forstår Samsung Galaxy Watch 3 ikke dansk når man taler til det, hvilket fjerner lidt af det “smarte” i smartwatch. Det er intuitivt og hurtigt at kunne svare på en besked med tale, som bliver omdannet til tekst. Der er Samsungs egen Bixby-assistent ombord, men den forstår (stadig) ikke dansk.

Samsung Galaxy Watch 3 test
Tal nu…
Samsung Galaxy Watch 3 test
Men uret forstår ikke dansk. “Hvornår kommer du” bliver til ovenstående.

Fitness og sundhed

Når det kommer til træning og sundhed, så er Samsung Galaxy Watch 3 utroligt veludstyret. Det kan måle et utal af sportsgrene og kan endda automatisk registrere træningspas for de mest populære sportsgrene, hvis du har glemt selv at starte målingen.

I kombination med Samsungs Health-app, så får man et fuldt overblik over skridt, motion, søvn, iltmætning, puls og ikke mindst din menstrationscyclus. Her er bestemt ikke mangel på funktioner. Galaxy Watch 3 kan give konkrete tips til, hvordan din træning kan udvikles og din løbeteknik forbedres. Ved at måle balance, skridtlængde og kontakt med underlaget analyseres din løbestil.

GPS-målingen har været hurtig og præcis, men stadig ikke helt på højde med en smartphone. Det samme kan siges om pulsmålingen, der virker troværdig og har fungeret uproblematisk. Den optiske pulsmåler har 8 dioder, der skulle sikre en pålidelig og troværdig pulsmåling. Og det er også vores oplelvelse.

Samsung Galaxy Watch 3 har gjort Apple Watch kunsten efter og tilbyder nu faldregistrering. Det vil sige, at falder du og slår dig, og derefter ikke bevæger dig i 60 sekunder, så tager uret kontakt til dine nødkontakter. Det kan ske med både SMS og opkald, hvor der i SMS’en er inkluderet link til din placering. Vi har testet faldregistrering, men har desværre ikke kunne få det til at registrere et fald. Forhåbentlig virker det når uheldet virkelig er ude. Der er også mulighed for at sende SOS-beskeder til nødkontakter. Tre tryk på menuknappen på uret gør, at der bliver sendt en SMS med din placering.

Screenshot Watch 3
Samsung Galaxy Watch 3 og Samsung Health-appen giver en virkelig hos sundheds- og træningsoplevelse.

Læs også: Guide og priser på de bedste aktivitetsarmbånd til træning

Batteritid & opladning

Hvor Samsung Galaxy Watch 3 ikke har set nogle forbedringer er på batteritiden. Faktisk er det gået den forkerte vej.

41 millimeter udgaven af Galaxy Watch 3 har 247 mAh at gøre godt med, men det store 45 millimeter har 340 mAh. I dagligt brug, så har de to en meget sammenlignelig batteritid. Det originale Galaxy Watch kunne nå helt op på fire dages batteritid, hvor Galaxy Watch 3 opnår et sted mellem halvanden og to dage, alt efter hvor meget man bruger GPS. Jeg havde håbet på mere og man ender med at oplade det dagligt, for at være på den sikre side.

Opladningen imponerer heller ikke. Godt nok er det udstyret med trådløs Qi-opladning, men det går ekstremt langsomt. De små batterier tager over 2 timer at lade helt op. Efter 15 minutter på opladeren gik det fra 0-7 procent og til 17 procent på en halv time. Hvor er trådløs hurtigopladning henne?

Samsung Galaxy Watch 3 test
Samsung Galaxy Watch 3 holder 1,5 til 2 dage på en opladning. Opladningen er alt for langsom.

Pris og konklusion

Samsung Galaxy Watch 3 koster 3.599 kroner for 41mm og 3.799 kroner for 45mm, så prisen er i den højere ende. Til den pris får man en af de klart bedste smartwatch oplevelser til Android-telefoner. Designet, byggekvaliteten, skærmen, softwaren og træningsfunktioner imponerer, men batteritiden, opladningen og manglen på apps trækker ned. Det er samtidig utroligt ærgeligt, at Samsung Galaxy Watch 3 ikke forstår dansk tale og heller ikke har en dansk digital assistent.

Jeg har lyst til at beholde Samsung Galaxy Watch 3 på håndleddet, hvilket er et godt tegn. Desværre skal det ofte akkompagneres med en mobiltelefon, da eSIM til andet end Apple Watch virkelig er en mangelvare hos de danske teleselskaber. Dermed ryger en del af det smarte.

Alt i alt imponerer Samsung Galaxy Watch 3 i test og det kan bestemt anbefales.

Karakter: Samsung Galaxy Watch 3 ender på 7 ud af 10 mulige

Mere om emnet

Der er kommet nyt til historien. Daniel Søgaard Hald gik et skridt videre. 15/6/2020 gik vi videre med et indlæg om Disse teleselskaber tilbyder eSIM til smartwatch – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Tjek også seneste nyt om emnet ved at klikke her..