Sådan får du eSIM til dit smartwatch

En af fordelene ved eSIM er, at du nu kan bruge dit smartwatch uafhængigt af din telefon. Se vores guide til, hvordan du får eSIM på dit smartwatch.

Sådan får du eSIM til dit smartwatch

At eSIM bliver den nye standard, er der ikke længere nogen tvivl om. Selvom teknologien endnu ikke er den primære måde at bruge dit abonnement i Danmark, tilbyder en række teleselskaber nu eSIM til forskellige telefoner på markedet. Lige så interessant er det, at eSIM kan bruges til dit smartwatch, som på den måde kan fungere uafhængigt af din mobiltelefon.

På den måde kan du blandt andet besvare opkald på farten uden at skulle have telefonen op ad lommen – faktisk behøver din telefon slet ikke være i nærheden, hvis du har eSIM til dit smartwatch. Men hvilke teleselskaber tilbyder eSIM til smartwatch, hvordan fungerer det, og hvad koster det?

Se også: Potentialet ved eSIM – hvilke fordele og ulemper er der for dig

Disse teleselskaber tilbyder eSIM til smartwatch

De teleselskaber, som vi kalder “de 4 store”, tilbyder alle eSIM til smartwatch. Med de 4 store mener vi dem, der har eget netværk – altså teleselskabet 3, Telenor, Telia og YouSee.

Ud af de fire teleselskaber tilbyder tre af dem kun eSIM til Apple Watch, mens teleselskabet 3, som eneste selskab, tilbyder eSIM til Apple Watch, Samsung Galaxy Watch og alle øvrige smartwatches, som kan aktiveres med eSIM via QR-kode.

Sådan får du eSIM på dit smartwatch

Hvis du har iPhone og Apple Watch, så er fremgangsmåden ganske enkel. eSIM til Apple Watch er mere en slags nummerdeling, hvor du deler telefonens abonnement med uret, fremfor et selvstændigt abonnement til Apple Watch. Hos alle teleselskaber er fremgangsmåden den samme – Åben Watch-app’en på din iPhone og følg vejledningen derinde. Det tager maksimalt et par minutter, og så er du online med dit ur.

På Samsung Galaxy Watch er fremgangsmåden nogenlunde den samme, om end ikke så brugervenlig – Gå ind i Wearables-app’en -> vælg mobilnetværk -> tryk Næste -> herfra sendes du ind i selvbetjeningsapp’en, hvor du skal sætte flueben ved vilkår og aktivere tilvalg -> tryk Forbind -> tryk Udfør -> dit Samsung Galaxy Watch er nu online.

Bemærk, at det i skrivende stund kun er 3, der tilbyder eSIM til Samsungs smartwatches. Det er også værd at bemærke, at det kræver en telefon af samme mærke for at kunne få eSIM på sit smartwatch – altså Samsung-telefon til Samsung Galaxy Watch, og iPhone til Apple Watch.

Se også: eSIM – sådan virker det elektroniske SIM-kort

Det koster eSIM til smartwatch

Teleselskabet 3
Tilbyder eSIM til Apple Watch og Samsung Galaxy Watch
Månedlig pris: 29,-

Se aktuelle tilbud hos 3

Telenor
Tilbyder eSIM til Apple Watch
Månedlig pris: 40,-

Se aktuelle tilbud hos Telenor

Telia
Tilbyder eSIM til Apple Watch
Månedlig pris: 29,-

Ingen aftale om trafik

YouSee
Tilbyder eSIM til Apple Watch
Månedlig pris: 30,-

Se aktuelle tilbud hos YouSee

Flere enheder på vej

Antallet af understøttede enheder er stadigvæk meget begrænset, når det kommer til eSIM. Men 3 påstår allerede nu, at man kan bruge alle enheder, der understøtter eSIM med QR-kode, herunder også smartwatches. Der er dog ingen garantier og 3 vil ikke yde support på enheder, de ikke selv forhandler.

Når det så er sagt, så er der ingen tvivl om, at flere enheder kommer til at understøtte eSIM på det danske marked, og teleselskaberne arbejder utvivlsomt på højtryk for at understøtte flere ure på deres netværk.

Derfor er det også en postgang for tidligt at springe fra borde, og skifte teleselskab fordi det nuværende ikke tilbyder eSIM til netop dine enheder – der er selvfølgelig ingen garantier, men jeg tror udviklingen sker hurtigt.

Sammenlign priser på mobilabonnementer

Sagen videre

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt i sagen. Robin Dixen Eggert fulgte op på historien. 4/3/2020 publicerede redaktionen sagen; Danske teleselskaber med eSIM – her er status – Den kan læses her. Se også de seneste nyheder om emnet her.