Test af OnePlus Watch – Et mangelfuldt smartwatch

OnePlus Watch er nydeligt at se på, har en virkelig god skærm og lang batteritid. Desværre er der mere fitness armbånd end smartwatch her - test af OnePlus Watch.

Test af OnePlus Watch – Et mangelfuldt smartwatch

Med OnePlus Watch er producenten sprunget (hovedkulds) ind i en ny produktkategori. Det er nemlig OnePlus’ første smartwatch, som går en lidt anden vej end forventet. Resultat er et af de flotteste smartwatches på markedet, som der desværre ikke er meget smartwatch over. Velkommen til vores test af OnePlus Watch.

OnePlus’ første smartwatch har været rygtet i flere år, og efter utallige rygter og drypvise teasere fra producenten er det her endelig. Dog kommer det på markedet i en lidt anden form, end de fleste havde forventet. Der var nemlig forventet et premium ur med Googles wearableplatform, Wear OS. Men i stedet lancerede OnePlus et smartwatch til en ekstremt attraktiv pris, for uret koster nemlig kun 1.190 kroner. Det overraskede også ved, at udstyre uret med deres helt egen software.

OnePlus Watch kommer med et fokus på træning og sundhed, hvor der måles søvn, puls, skridt og selvfølgelig alle dine træningspas med GPS. I denne anmeldelse dykker vi ned i OnePlus Watch – hvad er godt, hvad er dårligt og kan vi anbefale det? Alt det får du svar på her i vores test af OnePlus Watch.

Se også: Test af smartwatch og gadgets

Fordele og ulemper ved OnePlus Watch

Fordele:

  • Flot design og god byggekvalitet
  • Fremragende lysstærk skærm
  • Flydende og simpel brugerflade
  • Lang batteritid
  • Hurtig opladning

Ulemper:

  • Ofte upræcise skridt- og GPS-målinger
  • Ingen tredjepartsapps
  • Ikke alle notifikationer slipper igennem til uret
  • Generel mangel på smartwatchfunktioner
  • Automatisk start af måling ved motion virker ikke
  • Ingen stemmeassisstent
  • Ingen trådløs opladning

Design og skærm

OnePlus har ramt designet på uret spot-on, hvis du spørger os. OnePlus Watch har et meget minimlistisk design i en rund urkasse. Urkassen er bygget i rustfrit stål, frontglas beskyttet af ridsefrit safirglas og en bagside i plastik. Urkassen måler 46 millimeter, så dette er bestemt ikke et lille smartwatch, og det kommer desværre ikke i en mere damevenlig størrelse, som mange andre smartwatches tilbyder. På trods af den store urkasse, så vejer uret kun 45 gram. OnePlus Watch kommer med både IP68- og 5ATM-klassificering klar til brug alle steder – også i svømmehallen.

Selvom OnePlus Watch fylder godt på håndleddet, så er det utroligt komfortabelt. Den bløde gummirem og den lave vægt gør, at man sjældent mærker uret. Faktisk er det så komfortabelt at have på, at jeg uden problemer kan sove med det. Det er en fordel, hvis man gerne vil kunne benytte søvnmåling. Skulle man have lyst, så benytter Watch en standardstørrelse 22mm rem, så man let kan skifte den ud med en ny.

OnePlus Watch
OnePlus Watch er nydeligt at se på.

Skærmen på OnePlus Watch er intet mindre end fantastisk. Det er en AMOLED-skærm på 1,39 tommer i 454×454 pixels, hvor der er masser af lys i. Selv når solen står højt på himlen kan man se skærmens indhold. Hvad der derimod kan undre er, at OnePlus Watch ikke kommer med en skærm, som altid kan være tændt – også kaldet en Always-on-skærm. Med AMOLED-teknologi og en lang batteritid, så burde denne funktion være der.

En lille detalje, som ikke er nævnt i andre test af OnePlus Watch er vibratormotoren, som er lidt for svag. Jeg mærker ret tit ikke vibrationen fra uret, hvis jeg går, træner eller andet. Det problem har jeg ikke med Apple Watch, som vibrerer langt mere kraftigt. Jeg blev dog fint vækket om morgenen af vibratoren.

Alt i alt er både design, byggekvalitet og skærmen helt i top på OnePlus Watch.

OnePlus Watch
OnePlus Watch og Apple Watch Series 6.

Se også: De bedste telefoner til løbeturen

Specifikationer på OnePlus Watch
Skærm 1,39″ AMOLED

454 x 454 pixel

Mål og vægt 46.4 x 46.4 x 10.9 mm

45 gram (uden urrem)

Processor ST32 + Apollo 3 + Cypress
Batteri 402 mAh

Op­lad­ning kun med dongle

RAM Ukendt
Lagerplads 4 GB
Software Egenudviklet software
Andet 5ATM vandtæt

IP68

Iltmætning, pulsmåler, swolf, kalorier, stressovervågning, vejrtrækningsøvelser, pulsalarmer

Vejledende pris 1.190 kroner. Se de bedste priser på OnePlus Watch herunder.

De bedste priser på OnePlus Watch Classic

Opdateret 20/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
NordicElectronics
Mindstepris
1.187,-
1.187,-
Compumail
Mindstepris
1.191,-
1.191,-
Merlin
Mindstepris
1.199,-
1.199,-

OnePlus Watch Classic udbydes af 6 udbydere. Du kan spare op til 341,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på OnePlus Watch Classic

Sammenlign aktuelle priser hos 6 webshops »

Ydelse og software

Hestekræfter er der rigeligt af i OnePlus Watch, men der mangler derimod nogle funktioner, som man finder i mange andre smartwatches. Lad os starte med det første.

Under motorhjelmen på OnePlus uret finder man en meget atypisk opsætning. Her sidder der hele tre processorer, ST32 + Apollo 3 + Cypress, som har hver deres opgave. Førstnævnte ST32-chip tager af sig software og skærmen, Apollo 3 klarer diverse sensorer til fitnesstracking og Cypress håndterer bluetooth opkald og musik. Og det må man siges at være en god kombination. Softwaren er hurtig og flydende og bluetoothforbindelse er virkelig stabil og stærk. Og når det kommer til sundhed og tracking, så klarer uret 25 timers GPS-tracking på en fuld opladning – imponerende.

Brugerfladen komplimenterer den gode AMOLED-skærm på OnePlus’ smartwatch. Det ser både godt ud og fremstår tydeligt i al slags brug. Man ser desuden i brugerfladen til uret, hvorfor OnePlus er kendte for deres OxygenOS-software til deres telefoner. Det er simpelt, hurtigt, flydende og ser virkelig godt ud. Efter fem minutter med uret på håndleddet, så har man styr på at bruge det. I softwaren finder man vejr, alarm, timer, stopur, træning, søvnmåling og mere. Til gengæld mangler der (underligt nok) lommeregner og kalenderapp.

Desværre er der en stor mangel på smartwatchfunktionalitet, som efterhånden forventes i smartwatches. Man kan besvare opkald (opkaldskvaliteten er faktisk nogenlunde) og se notifikationer, lokalisere telefonen og så slutter det her. Her er ingen mulighed for at svare på beskeder, ingen stemmestyring og heller ingen tredjepartsapps. Og manglen på tredjepartsapps betyder, at der ikke kan streames fra Spotify, der kan ikke findes vej med Google Maps, ingen IM-beskedapps, ingen styring af hjemmets smartpprodukter og meget meget mere. Derudover er der heller ingen Wi-Fi indbygget, så man er helt afhængig af bluetooth. Og til sidst, så kan man heller ikke bruge uret som betalingsmiddel.

OnePlus Watch
Der er ikke mange smartwatchfunktioner i uret.

Skal man fx lytte til musik, så skal man overføre det direkte til uret, hvor der kan være op til 500 sange. Men hvem ligger inde med MP3-filer i dag? Det virker ret oldschool.

Og ikke nok med det, så har vi oplevet, at ikke alle notifikationer slipper igennem til uret, fx SMS-beskeder. Fjerner man notifikationer på uret, så forsvinder de ikke fra telefonen, hvorfor man ofte skal gennem notifikationerne to gange.

Læs også: De bedste smartwatches til træning

Fitness og sundhed

Som ved nærmest alle andre smartwatches, så har også OnePlus Watch et enormt fokus på sundhed og træning. Det betyder, at OnePlus Watch er udstyret med mange former for tracking og sensorer, som skal hjælpe os på vej til et sundere liv.

Først og fremmest er her søvntracking, skridttælling, ilmætning, tracking via GPS af en masse typer sport, swolf til svømmerne og meget mere. Her er dog ikke mere end man finder i den typiske fitnesstracker. Dog er der mange billigere fitnesstrackere som ikke har GPS, hvilket er en fordel i OnePlus Watch. Det er til gengæld noget alle smartwatches har.

Når det kommer til den daglige tracking, så er det nogenlunde og til tider helt skævt. Skridttællingen har jeg svært ved at matche Apple Watch Series 6, hvilket også gælder GPS-tracking (jeg har tidligere testet Apple Watch Series 6 mod Samsung Galaxy Watch, som var langt mere enige). På en 11 kilometer cykeltur (som jeg ved er 11 km) var OnePlus Watch først 700 meter forkert på den. På turen hjem igen var uret over 1 kilometer ved siden af. Derudover er uret ekstremt langsomt til at få GPS-signal. Og man kan sagtens starte et GPS-målt træningpas uden man først har GPS-signal, uden en besked om det eller noget. Det synes jeg er underligt. Det er dog ikke al tracking på uret, der er forkert. Pulsmåleren virker meget præcis og det samme gælder søvntracking.

OnePlus Watch
Her er masser af sportsgrene at tracke. Forhåbentlig bliver GPS-målingen mere præcis med tiden.

Appen dertil er desuden også meget basal. Her kan man fx ikke synkronisere søvntracking og man kan heller ikke opsætte søvnmål. Og der er flere andre mangler, som man får andre steder. Man man også få en notifikation om at huske at rejse sig, men når man så gør det, giver uret ikke en high-five eller lignende, som andre ure gør. Jeg forventer dog, at OnePlus løbende arbejder på at forbedre nuværende funktioner og tilføjer nye, men som det er nu, så er det en halvfærdig oplevelse. Til den knap så krævende bruger, så leverer OnePlus dog nogle udmærkede basale funktioner.

OnePlus Watch
OnePlus Watch har flere af de forventede sundhedsmålinger.

Læs også: De bedste fitnessarmbånd og trackere

Batteritid & opladning

Jeg har efterhånden erfaret, at skal man lave et smartwatch med mange funktioner (Apple Watch, Samsung Galaxy Watch, TicWatch, Fossil Gen 5), så er batteritiden relativt kort – 2 til 3 dage. Laver man derimod et smartwatch med færre smarte funktioner, så er batteritiden meget bedre – op til to uger (Huawei Watch). OnePlus Watch passer ind i den sidste kategori, hvor OnePlus selv lover op til to ugers brug.

To uger kan man sikkert godt få det til at holde, men ved normalt brug, så går det altså lidt mere tjept med batteriprocenten. Med normalt brug, lidt GPS tracking osv., så fik jeg omkring en uges batteri – hvilket også er rigtig fint. Min kollega, Steen, har fået en anelse længere batteritid end jeg.

Hvad der er rigtig fedt er, at det også går tjekt den anden vej med batteriprocenten, da uret kommer med hurtigopladning. Efter blot 20 minutter går batteriet fra 0-50 procent. Desværre skal der benyttes en dongle til formålet og jeg hader dongles. Når nu OnePlus’ nye telefoner har indbygget trådløs opladning og de laver deres egne trådløse oplader, hvorfor filen har uret så ikke også trådløs opladning? Det ville give så meget mening.

Pris og konklusion

Jeg var spændt på at prøve dette ur, som OnePlus, i sædvanlig manér, har fået hypet godt og grundigt. Men jeg må være ærlig og sige, at jeg er skuffet. Lad os hive OnePlus’ eget ofte bruge motto frem: Never Settle. Et motto som passer på mange af deres normalt gode produkter, men som bestemt ikke passer godt til dette smartwatch. Der er for mange kompromisser ved dette produkt – og det er ærgerligt. For egentligt rammer OnePlus rigtig fint med formen, designet, kvaliteten og softwarens brugervenlighed og udseende. Men når man dykker dybere ned, så finder man ud af, hvorfor prisen kun er 1.190 kroner.

Derfor er OnePlus Watch mere en flot fitnesstracker end et smartwatch. Og med de mangler og fejl der er, så er det altså svært at anbefale det lige nu. Jeg skriver “lige nu”, for med softwareopdateringer, så kan det blive til en meget bedre oplevelse i fremtiden. Til en hurtig sammenligning, så kan man få et Samsung Galaxy Watch Active2 til kun 200 kroner mere, og her er de smartwatch- og gennemtestede sundhedsfunktioner, som dette ur savner. Du kan overveje OnePlus Watch, hvis du ønsker lang batteri, i et flot designet ur til en billig pris. Vi venter spændt på OnePlus Watch 2.

OnePlus Watch ender i test på 5 ud af 10

Se også: Find de billigste priser på smartwatches

Efterfølgende nyt i sagen

Interessen for emnet tog ikke slut. Daniel Søgaard Hald fulgte op på historien. d. 8/3/2021 dykkede vi igen ned i emnet med nyheden om Billigste mobilabonnementer med eSIM til smartwatch – Læs den her. Tematikken er fortsat aktuel. Klik her for de sidste nyheder..