De bedste smartwatches til fitness og træning i 2021

Hvis man en aktiv person, eller gerne vil være det, og leder efter et godt smartwatch, er her vores guide til de bedste smartwatches til træning og fitness.

De bedste smartwatches til fitness og træning i 2021

Et fitness-smartwatch er en genial lille hjælper til træning og motion. Ud over at tælle dine daglige skridt, så er her også flere træningsfunktioner, af den både basale og avancerede slags. Man kan få dem helt enkle eller meget komplicerede, og de kommer i forskellige designs og i alle prislejer. Er du i tvivl om hvilket du skal vælge, så er her vores overblik over de bedste smartwatches til fitness, træning og løb.

Man kan bruge et fitness-smartwatch til at tracke ens træning, men det er også rigtig brugbart, hvis man vil have styr på den helt basale sundhed. Der er nemlig generelt et stort fokus på sundhed og velvære i urene, som holder for eksempel øje med søvnniveau, hjerterytme, iltmætning, energiniveauer og meget mere.

Herunder har vi listet de bedste ure til fitness netop nu.

Se også: De billigste priser på alle smartwatches

#1 Garmin Vivoactive 4

Garmin Vivoactive 4 er uden tvivl blandt de bedste smartwatches. Det har indbygget GPS, musiklagring og er vandtæt ned til 50 meter. Her får man virkelig et fremragende fitness-smartwatch, der tracker alle ens bevægelser og et bredt udvalg af sportsgrene. Sammenlignet med forgængeren har Vivoactive 4 nye træningsprogrammer, kommer i to størrelser og har musiklagring som standard. Tidligere var Vivoactive kun tilgængelig i en størrelse, men denne gang kan man vælge mellem 45 mm eller et mindre 40 mm (Vivoactive 4S).

Der er indbygget overvågning af hjerterytme, aktivitet og søvnmåling. Nye funktioner inkluderer tracking af åndedræt og hydrering, en Pulse Ox-sensor (overvåger blodets iltmætningsniveauer), overvågning af Body Battery-energiniveauer og mere end 20 sportsapps.

Udover prisen er der nærmest kun gode ting at sige om denne tracker, Den eneste ting skulle dog være, at man kun får to farvevalg med det største af urene.

Garmin Vivoactive 4
Garmin Vivoactive 4

#2 Samsung Galaxy Watch Active 2

Galaxy Watch Active 2 kommer i et kompakt og ultra let design, der er mere stilfuldt end nogensinde før. Det har en fantastisk AMOLED-skærm med nem navigation i den brugervenlige software. Afhængigt af om man vælger modellen 40 mm eller 44 mm, får man to til tre dages batterilevetid.

Active 2 tilbyder en række sundheds-, fitness- og træningsfunktioner. Det leveres med indbygget GPS, automatisk aktivitetsregistrering, pulsmåling, søvnsmåling samt tracking af vand, mad og koffeinforbrug. Den nye og forbedrede Running Coach-funktion giver tempo-metrics i realtid.

Med funktionen Running Analysis får man hjælp til at blive en bedre løber, forbedre ens form og forhindre skader. Galaxy Watch Active 2 kan måle VO2 max, hvilket indikerer den maksimale mængde ilt man kan bruge under intens aktivitet. Også en funktion for blodtryk samt EKG er også tilgængeligt. Samsung Galaxy Watch Active 2 er blandt de bedste smartwatches til træning på markedet og er samtidig faldet utroligt meget i pris. Her kan man gøre en god deal.

Læs også: Bedste pris på Samsung Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch Active 2
Samsung Galaxy Watch Active 2

#3 Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6 et godt ur til iOS-brugere (det virker nemlig ikke på Android). Her får man masser af frynsegoder som eksempelvis overvågning af hjerterytme, indbygget GPS, blod-iltovervågning (SpO2), søvnsporing, Apple Pay og et stort udvalg af tredjeparts apps, såsom Spotify.

Designet er stort set det samme som tidligere, men nu med yderligere farve- og materialemuligheder. Derudover kommer der også en ny S6-processor med denne enhed, som giver en bedre ydelse. Skærmen kan være tændt hele tiden og der er batteri til cirka to dage.

Den nye model introducerer Apple Fitness+, som er en abonnementstjeneste, der er et bibliotek med træningsprogrammer. Brugere kan vælge deres foretrukne træning, og videoen vises så på den valgte Apple-enhed. Mens man træner, vises Apple Watch-data i realtid på skærmen. Fitness+ er ikke kommet til Danmark endnu, men er på vej.

Desværre er Apple Watch Series 6 en ret dyr affære, men hvis man ikke har noget imod prisen, så er det et rigtig godt valg.

Læs også: Test af Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6
Apple Watch Series 6

#4 Samsung Galaxy Watch 3

Måske det flotteste smartwatch på markedet. Samsung Galaxy Watch 3 er det ideelle smartwatch til dem, der ønsker en enhed, der kan det hele. Det er bestemt ikke billigt, men det dækker nærmest alle tænkelige funktioner. Den kommer i to størrelser: en 41mm-model og en meget større 45mm-mulighed.

Man får mange af de samme funktioner som førnævnte, herunder indbygget GPS, pulsovervågning, iltmætning og meget mere. Derudover kan man også tilføje 4G-forbindelse til uret, så det bliver uafhængigt af Wi-Fi eller bluetooth-forbindelse til mobilen. Og så virker Galaxy Watch 3 med både Android og iPhone.

To nye sundhedsfordele er blodoxygenovervågning (SpO2) og VO2 max-aflæsninger. Den har også et elektrokardiogram (EKG) sensor og blodtryksovervågning. Galaxy Watch 3 tilbyder indbyggede værktøjer til løbetræning og restitution. Derudover får man nem adgang til over 120 hjemmetræningsvideoer i Samsung Health-appen.

Dette ur er større end mange andre smartwatches derude, hvilket er værd at være opmærksom på. Man får en holdbarhedsklassificering i militærkvalitet og så er det vandtæt ned til 50 meter.

Læs også: Test af Samsung Galaxy Watch 3

Samsung Galaxy Watch 3
Samsung Galaxy Watch 3

#5 Fossil Gen 5

Hvis Googles Wear OS-platform er ens valg af smartwatch-operativsystem, så bør man overveje at købe et Fossil Gen 5 smartwatch. Her får man en bred vifte af funktioner – eksempelvis en indbygget højttaler, et forbedret batteri, op til tre dages moderat brug og 1 GB RAM, der giver den bedste ydeevne i Wear OS-økosystemet indtil nu.

Gen 5 uret har Google Fit, som giver glimrende aktivitetsmåling. Det er vandtæt, tilbyder 24/7 pulsovervågning samt GPS, der giver mulighed for at man kan tracke sine løb. Derudover giver det også Google Pay og Google Assistant samt adgang til appbutik med en hel del apps, fx Spotify.

Skulle der mangle noget på dette fitness-smartwatch, så er det søvnsmåling og en mere robust aktivitetsmåling – til gengæld får man meget for sine penge.

Fossil Gen 5
Fossil Gen 5

#6 Fitbit Versa 3

Den nye Fitbit Versa 3 er en virkelig god enhed til en fornuftig pris, der parrer de bedste fitnessfunktioner med nogle brugbare funktioner. Denne model tilbyder indbygget GPS, mere end seks dages batteritid, forbedret pulsmåling og Active Zone Minutes. Designet er nyt og slankere end forgængeren. Det har også en indbygget mikrofon og højttaler, hvilket gør det lettere at bruge stemmeassistenterne. Derudover kan man besvare telefon-opkald direkte på håndleddet.

I forhold til fitness giver Versa 3 alle de nødvendige funktioner, såsom 24/7 pulsovervågning samt tracking af aktivitet, søvnmåling og sundhed. Derudover får man også træning direkte på skærmen. Uret er vandtæt op til 50 meter.

Alt i alt er det altså et fremragende fitness-smartwatch, man skal dog være opmærksom på, at de tidligere Fitbit Versa-armbånd ikke er kompatible med den nye udgave, og så er app-udvalget ret begrænset.

Fitbit Versa 3
Fitbit Versa 3

Se også: Sammenlign priser på Fitbit

De bedste smartwatches til træning og fitness

Det var de seks bedste smartwatch til træning og fitness på markedet lige nu. Der findes et stort udvalg, men vil du have den bedste samlede smartwatch-oplevelse, kvalitet, sikkerhed, holdbarhed med gode træningsfunktioner, så er ovenstående de bedste valg.

Se også: Test af wearables, smartwatch og gadgets

Videre om temaet

Vi følger op med den seneste udvikling. Lasse Olsen valgte at gå videre med sagen. 30/12/2020 kørte vi en artikel der belyste emnet Sælger eller giver du din iPhone eller iPad væk? Så husk dette! – Den videre fortælling finde om emnet finder du her. Tematikken er fortsat aktuel. Klik her for de sidste nyheder..