Test af Bose Sport Earbuds – God lyd, godt fit
Opgaven at finde et par gode øretelefoner til træning er på ingen måde let. Der er nemlig flere krav, der skal opfyldes. Og de vigtigste af disse krav opfylder Bose Sport Earbuds, men her er alligevel plads til forbedring. Her er vores test af Bose Sport Earbuds.
Øretelefoner til træning stiller store krav til pasform, lydkvalitet, batteritid og ikke mindst beskyttelse mod sved og væske og et generelt hårdere brug. Og her kommer Bose Sport EarBuds ind i billedet, som netop er udviklet til træning.
Ifølge producenten selv, så kommer de med anmelderrost og levende lyd, en sikker og behagelig pasform og er sved og vejrbestandige. Det lyder jo nærmest perfekt, og det er da heller ikke langt fra. Man skal bare lige huske på, at et sæt Bose Sport Earbuds koster 1.599 kroner vejledende, så billige er de ikke. Er de pengene værd? Læs vores test og få svaret.
Fordele og ulemper ved Bose Sport Earbuds
Fordele:
- God basfyldt lyd
- Sikker behageligt og sikkert i øret
- IPX4-certificerting – beskyttet mod væske
Ulemper:
- Ingen aktiv støjreduktion
- Ikke den bedste samtalekvalitet
- Stort etui
- Ingen equalizer
Design og komfort
En god lyd er selvfølgelig vigtig, men vi kommer ikke uden om vigtigheden i god og sikker pasform, specielt når det drejer sig om øretelefoner til træning. Der er ikke noget værre, end et par ørertelefoner som ikke sidder ordentligt fast og irriterer. Det gør Bose Sport Earbuds absolut ikke. Ligesom der storebror, Bose QuietComfort Earbuds, så sidder de virkeligt behageligt i øret.
Bose Sport Earbuds føles godt bygget, hvilket gælder både etui selve hovedtelefonerne. Der er forskellige eartips med til, så det er let at opnå den optimale pasform – og netop dette kan det anbefales at bruge lidt tid på. Når du først har fundet den bedste pasform, så forlader Sport Earbuds ikke dine ører, medmindre du ønsker det. Dog er det værd at vide, at Bose Sport Earbuds ikke er de mindste øretelefoner af sin slags. De stikker relativt langt ud af øret, og måske dyrker du en sportsgren, hvor dette kan være et problem.
Etuiet er i plastik og virker solidt bygget. Det har en aflang form, men er desværre for stort. Skal man have det med i lommen på cykelturen, løbeturen eller i træningscenteret, så kan det altså blive for stort og tungt. Vi har flere gange set konkurrenter tilbyde langt mindre etuier.
Læs også: Test af Bose QuietComfort Earbuds – blandt de bedste
Lyd
Lad mig starte med at sige, at dette ikke er en billigere genvej til god lyd, for Bose QuietComfort Earbuds lyder uden tvivl bedre. Men det betyder ikke, at disse ikke lyder godt. Bose Sport Earbuds har god lyd, en god og basfyldt af slagsen. En kraftfuld bas, kombineret med en god klarhed i de højere toner – perfekt til træning.
Jeg har været et stort udvalg af musikgenrer igennem i min test af Bose Sport Earbuds og de klarer det hele godt. Til min smag er de lidt for bastunge og mangler lige det sidste i mellemtone og diskant. Det ville sikkert være muligt at tilpasse med en equalizer, men denne funktion er desværre ikke tilgængelig.
Til 1.600 kroner kunne man godt forvente aktiv støjreduktion, men dette tilbyder Sport Earbuds desværre ikke. Derimod har de en gang effektiv passiv støjreduktion.
Se også: Abonnementer med musik og streaming
Funktioner
Bose Sport Earbuds byder ikke på mange funktioner. Som nævnt i forrige afsnit, så er her ingen aktiv støjreduktion. De kommer med en IPX4-certificering, som beskytter mod sved og væske, men det er muligt at finde andre øretelefoner i prisklasse med en bedre IPX7-certificering.
I Bose Music-appen til Sport Earbuds kan man ændre genvejen i venstre øretelefoner. På højre øretelefon kan man swipe op og ned for at justere lydstyrke, dobbeltklik for at afspille eller sætte musik på pause og besvare opkald. Men det er også det. Her er ingen equalizer eller trænings-relaterede funktioner. Der har dog ingen problemer været med parring og bluetooth-forbindelsen er solid.
Læs også: Test af Huawei Freebuds Pro: God lyd, dårlig kontrol
Læs også: Test af Sony WF-SP800N – god lyd men ligegyldig ANC
Batteri
Bose Sport Earbuds giver op til 5 timers musik på en fuld opladning, hvilket er udmærket. Men det er ikke helt oppe blandt de bedste, som ligger på omkring 7 timer. Det medfølgende etui giver øretelefonerne to fulde opladninger, som, i forhold til dets størrelse, er lidt skuffende. Det betyder, at Bose Sport Earbuds i alt har en batteritid på 15 timer, inden det skal en tur i stikkontakten.
Heldigvis gør det brug af hurtig opladning, og efter blot 15 minutter i opladningsetuiet, så er der til to timers musik. En fuld opladning tager 2 timer. Etuiet oplades på 3 timer.
Læs også: Test af Jabra Elite 85t – Lyd og ANC i topklasse
Pris og konklusion
Går du efter et godt og sikkert fit ørerne og god lyd, så er Bose Sport Earbuds et godt valg. Man kommer ikke uden om, at der til prisen findes øretelefoner med bedre batteritid og som fylder mindre i både lomme og ører – nogle har endda aktiv støjreduktion.
For hvad man får, så er prisen på 1.599 kroner en anelse høj – De kan dog findes til lige under 1.500 kroner nu. Alligevel er det et godt sæt øretelefoner, som vil være fremragende til træning.
Bose Sport Earbuds lander i test på 7 og af 10.