Test af Huawei Freebuds Pro: God lyd, dårlig kontrol

Huawei Freebuds Pro har god lyd og batteritid, men styring af musik og funktioner er besværlig og prisen lige høj nok. Test af Huawei Freebuds Pro.

Test af Huawei Freebuds Pro: God lyd, dårlig kontrol

Huawei Freebuds Pro er et af meget få true wireless headset med et design, der ikke ligner noget andet. Lyd og batteritid er god, men betjeningen på de to earbuds fungerer ikke godt. Test af Huawei Freebuds Pro.

Test af Huawei Freebuds Pro

Fordele og ulemper ved Huawei Freebuds Pro

Fordele:

  • God lyd
  • Aktiv støjreducering
  • Fornuftig batteritid

Ulemper:

  • Dårlig styring af musik på earbuddene
  • Ingen IP-certificering

Design og komfort

Freebuds Pro har et lidt særpræget design sammenlignet med mange andre true wireless headset. Selve delen, der sidder inde i øret, oplever jeg som mere behagelig end mange andre true wireless headset. Det lidt aflange design er ganske enkelt rarere at have i ørene.

De to stænger, der hænger ud af øret, har firkantet design. Det får dem til at skille sig ud fra alle andre true wireless headset på markedet.

Æsken er ikke designet optimalt og man skal finde den rigtige måde at få earbuddene ud af æsken på. Låget sidder ganske enkelt lidt vejen, så man skal have æsken i den rette vinkel og finde det rette greb med to fingre om de to earbuds for let at få dem ud.

huawei freebuds pro test pris 2

Lyd

Lyden er rigtig fin over en bred kam. Der er lidt mere bas i bunden end i de tidligere true wireless headset fra Huawei og generelt er jeg rigtig godt tilfreds med det samlede lydbillede. Der er gode detaljer i både lave og høje frekvenser, men lyden er bedst, når man skruer op på 60-70 procent. Ved lavere lydstyrke bliver lyden bliver lidt hul.

Støj fjernes uhyre effektivt bare ved at sætte de to ear buds i ørene – endda uden at aktiv støjreducering er aktiveret. Headsettet er god til at sortere brummen fra omgivelserne væk. De højere toner hører man stadig og det er fint nok i trafikken for eksempel. Det er godt at kunne høre biler der dytter, ringklokker på cykler eller sirener fra politibiler for eksempel.

Man kan aktivere den aktive støjreducering ved at holde en finger inde på den lille sensor på venstre earbud. Lyden til samtaler er også fin.

Se også: Priser på streaming tjenester

Batteri

Huawei oplyser, at Freebuds Pro har batteritid på 7 timer uden brug af aktiv støjreducering og 4,5 timer med aktiv støjreducering i gang. Jeg skifter typisk mellem aktiv støjreducering og almindelig lyd og det gav mig cirka 6 timer på en opladning, da jeg testede målrettet på batteritiden.

Sammen med batteriæsken får man i alt 30 timers batteritid uden aktiv støjreducering og 20 timer med aktiv støjreducering.

Det tager cirka 40 minutter at lade headsettet op og 1 eller to timer at lade æsken helt op – med henholdsvis kabel eller trådløst.

Se også: Musik i mobilabonnementer

Funktioner og betjening

Voice Mode kan være en fin lille praktisk funktion. Med den funktion aktiveret kan du høre alt omkring som hvis du ikke havde de to earbuds i ørene. Med Awareness Mode kan du som tidligere nævnt høre støj fra omgivelserne – det giver bedre sikkerhed i trafikken for eksempel.

Betjeningen på de to earbuds er desværre noget besværlig. Man kan skifte sang, pause, besvare opkald, aktivere aktiv støjreducering, Awareness Mode og andet med de to sensorer, der sidder på de to earbuds. At skrue op og ned for lyden fungerer fint, men når man skal trykke driller det for mig. Sensorerne reagerer ikke for godt og skruer jeg op eller ned for lydstyrken, når jeg forsøger at få sensoren til at reagere på tryk til at aktivere de andre funktioner.

Det betyder, at det er lettere for mig at tage telefonen frem og styre musikken eller besvare opkald end at gøre det direkte på headsettet.

Freebuds Pro er desværre heller ikke vandtæt.

Se også: Priser på headset

Pris og konklusion

Huawei Freebuds Pro har en vejledende pris på 1.499 kroner. Lyden og batteritiden er fin, men kontrollen på headsettet fungerer ikke godt. Alt i alt er 1.499 kroner i overkanten af den pris, jeg ville anbefale og selv betale.

Jabra Elite 75T er samlet en bedre oplevelse og har en pris fra 1.300 kroner. Huaweis eget Freebuds 3i koster det halve af Freebuds Pro og selvom lyden ikke er på helt samme niveau, kunne det være et prisstærkt alternativ.

Huawei Freebuds Pro lander i vores test på 7/10 i karakter.

Se også: Test af headset