Test af Bose QuietComfort Earbuds – Blandt de bedste

Bose QuietComfort Earbuds er et fremragende sæt in-ear hovedtelefoner med aktiv støjreduktion. Enkelte ting holder dem tilbage fra at være de bedste. Her er vores test af Bose QuietComfort Earbuds.

Test af Bose QuietComfort Earbuds – Blandt de bedste

Det er ikke svært at finde de helt trådløse in-ear hovedtelefoner, på et marked som de seneste par år er eksploderet. Hvad der derimod er svært er, at finde den vindende kombination af komfort, lydkvalitet, effektiv støjreduktion og fornuftig batteritid. Få rammet plet her og ét af disse sæt er Bose QuietComfort Earbuds – her er vores test af dem.

Der er vel næppe nogen grund til at introducere Bose, som er den velkendte producent bag disse in-ear hovedtelefoner. Hvem kender ikke de efterhånden legendariske QuietComfort over-ear? QuietComfort over-ear er bedst kendt for deres utroligt effektive ANC (aktiv støjreduktion), som er blandt markedets allerbedste. Det er en teknologi som Bose mestrer og denne know-how er taget med i Bose QuietComfort Earbuds. Spørger man Bose selv, så kalder de dem gerne for “verdens bedste støjreducerende øretelefoner”. Jeg er ikke langt fra at være enig, men der er alligevel et par kompromisser.

Fordele og ulemper ved Bose QuietComfort Earbuds

Fordele:

  • Exceptionel god lyd
  • Effektiv støjreduktion
  • God byggekvalitet og behagelig pasform
  • Simpel og brugervenlig app
  • Trådløs opladning

Ulemper:

  • Stort etui og ligeledes store hovedtelefoner
  • Ingen finjustering af lyden

Læs også: Mobilabonnementer med streaming, underholdning og sport

Design og komfort

Designmæssigt skiller Bose QuietComfort Earbuds sig ud fra konkurrenterne – lidt i hvert fald. Ideen er den samme: to in-ear hovedtelefoner gemt i et etui med indbygget opladning. Men i forhold til konkurrenterne, fx Jabra Elite 85t, er QuietComfort Earbuds betydeligt større. Det gælder både etui og hovedtelefoner.

Etuiet er velbygget og virker solidt. På grund af størrelsen kan etuiet være ret upraktisk, og det ikke vil kunne være i de fleste bukselommer – på en behagelig måde i hvert fald. Selve hovedtelefonerne er også “store”, og stikker relativt langt ud af ørerne. Men alt dette glemmes hurtigt.

For godt nok er Bose QuietComfort Earbuds store, men efter at have haft dem til test, så jeg laver gerne plads til dem – i både lomme og ører. De sidder nemlig utroligt behageligt, selv efter flere timers brug, og så spiller de fantastisk.

Bose QuietComfort Earbuds
Etuiet til Bose QuietComfort Earbuds har indbygget trådløs opladning.

Lyd

Jeg er vild med lyden fra Bose QuietComfort Earbuds. Kort sagt. Ingen overdrevet bas, men bare en utroligt velafbalanceret som dur til de fleste musikgenrer. Jeg hører personligt mest rock og metal, men har haft gang i alt fra Dire Straits og Alanis Morissette til Ariana Grande.

De er en anelse til den varme og behagelige side, men det betyder ikke de høje toner bliver glemt. Her er nemlig masser af detaljer og en skøn klarhed. Hertil skal er det vigtigt at nævne, at man helst skal kunne lide lyden fra disse som den her, for man kan ikke finjustere med en equlizer. Denne funktion er nemlig ikke tilgængelig i appen.

Se også: Mobilabonnementer med musik og streaming

Bose QuietComfort Earbuds
Både etui og hovedtelefoner er større end konkurrenternes.

Støjreduktion og funktioner

Stilhed. Det er hvad man oplever, når man først får Bose QuietComfort Earbuds i ørerne. Og det gør kun den allerede gode lyd endnu bedre. kombinationen af passiv- og aktiv støjreduktion er imponerende og skræmmende effektiv. På et støjfyldt kontor eller en trafikstøjende gade, så kommer Bose QuietComfort Earbuds virkelig til sin ret. Jeg har flere gange brugt dem på kontoret, uden musik – bare for roens skyld.

Her er rig mulighed for at ramme den helt perfekte mængde af støjreduktion. Her er nemlig ti niveauer er vælge mellem, hvor niveau 1 er ambient sound – altså hvor mikronerne på ydersiden af hovedtelefonerne lader dig lytte til dine omgivelser. Tager man den ene hovedtelefon ud, så aktiveres ambient sound automatisk på den anden. Smart!

Generelt er Bose Music-appen flot og meget brugervenlig. Her er alle de nødvendige funktioner (lige bortset fra en equalizer), præsenteret på en overskuelig måde. Her var heller ingen problemer med opsætning og parring på hverken iPhone eller Android. Der er forskellige genveje ved tryk på hovedtelefonerne. To hurtige tryk på venstre hovedtelefoner skifter mellem tre niveauer af støjreduktion.

Bose QuietComfort Earbuds understøtter desuden de digitale assistenter, Google Assistent og Siri.

Bose QuietComfort Earbuds
Bose QuietComfort Earbuds har imponeret i vores test.

Batteri

Bose QuietComfort Earbuds hverken overrasker eller skuffer, når det kommer til batteritiden. Sættet lander nemlig omtrent samme sted som de tætteste konkurrenter. Bose lover op til 6 timers batteritid med ANC slået til, hvilket svarer godt til vores oplevelse. De understøtter desuden hurtigopladning, hvor blot 15 minutter giver op til 2 timers lyttetid. En fuld opladning tager 3 timer.

Med det medfølgende opladningsetui, så er der til to fulde opladning. Det betyder at Bose QuietComfort Earbuds i alt kører 18 timer, inden det igen skal hjem i stikkontakten.

Det kan oplades via USB-C eller trådløs opladning, som er indbygget i etuiet.

Pris og konklusion

Lad os først få på plads, at Bose QuietComfort Earbuds ikke er billige. Den vejledende pris er 2.199 kroner, og dermed en anelse over Sony WF-1000XM3 og Jabra Elite 85t. Men det skal ikke holde os tilbage med at anbefale dem, for de er alle pengene værd. Det spiller fantastisk, er utroligt behagelige og har den mest effektive støjreduktion vi endnu har prøvet.

Det havde været lækkert med en equalizer til finjustering af lyden, men heldigvis har Bose gjort det rigtig godt selv. Etuiet er en del større end vi ser til mange andre in-ear hovedtelefoner, og det kan være besværligt at have i lommen – det er værd at vide, hvis dette er en nødvendighed. Jeg lever med det og nyder i stedet et godt og gennemført produkt fra Bose.

Bose QuietComfort Earbuds lander i test på 9 ud af 10.

Se også: Test af hovedtelefoner , højtalere og gadgets