Test af Sony WF-SP800N – god lyd men ligegyldig ANC

Sony WF-SP800N har god lyd og flot batteritid på én opladning, men den aktive støjreducering har ingen effekt. Test af Sony WF-SP800N.

Test af Sony WF-SP800N – god lyd men ligegyldig ANC

Sony WF-SP800N har fin lyd og rigtig god batteritid på en opladning, men til gengæld bidrager den aktive støjreducering ikke med meget. Test af Sony WF-SP800N.

Test af Sony WF-SP800N

Fordele og ulemper ved Sony WF-SP800N

Fordele:

  • God lyd
  • God batteritid
  • Vandtætte

Ulemper:

  • Plastikagtige
  • Aktiv støjreducering har ingen effekt
  • Ingen volumestyring

Design og komfort

Da jeg første gang pakker headset ud af æsken og holder batteriæsken i hånden, får jeg dårlige vibes. Billigt, hårdt plastik. Jeg kan levende forestille mig, hvordan æsken bliver splintret i hundred stykker, hvis jeg taber den på hård overflade.

Selve earbuddene giver mig lidt samme indtryk. Galaxy Buds og Jabra 75T giver ikke helt samme discount-fornemmelse. Og så er der ret store også. Når det er sagt, så sidder de godt og behageligt i ørene – og sikkert ikke mindst. Der sidder en blød gummihage på hver earbud, der hægter sig godt fast i øret. De er krop umulige at ryste af hovedet, når de sidder der. Perfekt til træningen.

Headsettet er i øvrigt også støv- og vandtæt. Særligt den vandtætte del er godt i Danmark lige nu… Det betyder også, at du kan vaske dem efter en omgang svedig træning.

Lyd

Lyden er rigtig fin over en bred kam. Der er dejlig bund i lyden uden at det går ud over detaljerne. Sony sælger den på, at den har Extra Bass-funktion, men den siger mig egentlig ikke så meget. Jeg foretrækker lyden uden.

Der er aktiv støjreducering. Bare man sætter headsettet i ørene fjernes støjen faktisk – i hvert fald den brummen og summen, der er omkring en. Også lyden fra tasterne fra ens computer, forsvinder. Det sker uden, at ANC er aktiveret. Faktisk sker der ikke rigtig nogen forandring, når jeg aktiverer ANC.

Man kan aktivere ambient sound, så man lidt lettere kan høre lyd fra omgivelserne – praktisk i trafikken. Hvis det altså havde den store effekt. Det synes jeg desværre ikke, at den har. Jeg hører hverken bedre eller værre med funktionen slået til.

Se også: Priser på musikstreaming tjenester

Batteri

Sammen med batteriæsken får man 18 timers batteritid på farten. En fuld opladning af headsettet giver 9 timers musik med aktiv støjreducering og æsken giver til en opladning. Slår man ANC fra, får man 13 timers musik på en opladning og 13 timer med æsken. I alt op til 26 timer.

Jeg synes det holder rimelig vand faktisk. Måske jeg er tættere på 8 timer med ANC end 9 timer, men det er nu ikke meget der skiller min oplevelse fra det, Sony lover. Det tager cirka 2,5 timer at lade headsettet op fra 0-100 procent. Det er ret lang tid, men til gengæld er der meget få andre headsets af denne type, der har så lang batteritid på én opladning.

Se også: Musik i mobilabonnementer

Funktioner og betjening

Som nævnt er der aktiv støjreducering og den virker godt. Der er også ambient sound, så man kan høre lyden fra omgivelserne. En tredje funktion er Adaptive Sound Control. Med den funktion tilpasser lyden sig ens omgivelserne. Man kan også tilpasse lyden som man ønsker det alt efter hvor du er – for eksempel på jobbet eller i skoven, hvor du løber en tur.

Hurtig opmærksomhed er Sonys bud på et navn til den funktion, hvor du kan høre alt omkring, som hvis du ikke havde de to earbuds i ørene.

Betjeningen på de to earbuds er som ventet – og alligevel ikke. Man kan skifte sang, pause, besvare opkald, aktivere aktiv støjreducering og så videre. Desværre kan jeg ikke skrue op og ned for musikken.

Se også: Priser på headset

Pris og konklusion

Sony WF-SP800N har en vejledende pris på 1.500 kroner. Lyden er god og batteritiden på én opladning er fremragende. At ANC og ambient sound ikke har den store effekt, er ærgerligt og det samme er det plastikagtige look and feel.

Sony WF-SP800N lander i vores test på 7/10 i karakter.

Se også: Test af headset