Test af Apple AirPods Max – Bedst til iPhone-brugere

Apples AirPods Max spiller fænomenalt, er meget komfortable og har enormt effektiv støjreduktion, men skal du købe dem? Her er test af AirPods Max.

Test af Apple AirPods Max – Bedst til iPhone-brugere

AirPods Max er Apples første over-ear hovedtelefoner, som efter lanceringen blev revet af hylderne. Var man ikke hurtig på tasterne, så skulle man vente i månedsvis på at kunne købe dem. Nu er stormen og den vilde hype drevet over, og vi har nu, i ro og mag, givet de spændende hovedtelefoner et ordentligt lyt. Er AirPods Max den vanvittige pris på 4.799 kroner værd? Det, og mere, får du svaret på i denne test af AirPods Max.

Det var Apple der virkelg gjorde de små in-ear hovedtelefoner til en enorm succes med deres AirPods. Selvom et utal af andre producenter nu også tilbyder hovedtelefoner af samme art, så er det Apples, der er de mest populære. For selvom AirPods ikke havde fantastisk lyd,  så var de meget praktiske. Nu kunne alle og enhver pludselig finde ud af at bruge er par trådløse hovedtelefoner. AirPods Max er det komplet modsatte. Godt nok er betjeningen nem, men der er så mange andre begrænsninger, at de bestemt ikke er praktiske. Til gengæld lyder de fænomenalt og har en vanvittigt effektiv aktiv støjreduktion. Selvom AirPods Max på nogle områder irriterer mig, så har jeg svært ved at få dem af hovedet. Velkommen til denne test af Apples dyreste hovedtelefoner, AirPods Max.

Læs også: Test af hovedtelefoner og headsets

AirPods Max test: Fordele og ulemper

Fordele:

  • De lyder virkelig godt
  • Fantastisk ANC og endnu bedre transparent/ambient lyd
  • Virkelig behagelige at have på
  • God byggekvalitet
  • Simpel styring
  • God samtalekvalitet

Ulemper:

  • Høj pris
  • Ingen tænd/sluk-knap
  • Ingen 3,5 mm jackstik tilslutning
  • Opbearingscoveret er grimt og udueligt
  • Ikke velegnede til træning og løb
  • Virker ikke optimalt med andre end Apples produkter

De bedste priser på Apple AirPods Max

Opdateret 19/3 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Salgsbutikken
Mindstepris
3.941,-
3.941,-
NordicElectronics
Mindstepris
4.049,-
4.049,-
Gucca
Mindstepris
4.250,-
4.250,-

Apple AirPods Max udbydes af 29 udbydere. Du kan spare op til 1.358,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Apple AirPods Max

Sammenlign aktuelle priser hos 29 webshops »

Design og komfort

Meget kan man sige om designet på AirPods Max, men de spiller sig virkelig ud fra mængden. Det underlige headband med mesh-nylon, firkantede ørekopper i aluminium og det (undskyld mit sprog) grimme opbevaringeæske. Personligt synes jeg ikke de er kønne, men de bliver til gengæld set på gaden – og mon ikke dette er helt bevidst fra Apples side? Det tror jeg.

Ser man bort fra designet, som jo selvfølgelig er meget relativt, så er de ekstremt godt bygget. Når man først tager AirPods Max i hænderne, så føler man virkelig det er et high-end produkt til tæt på 5.000 kroner. De er tungere end konkurrenterne (som fx Sony WH-1000XM4 – se test her). De virker både lækre og holdbare. Men pas på, for der er dog ingen beskyttelse mod vand og støv.

Når man først tager AirPods Max på, så er man solgt. De er uden tvivl de mest komfortable over-ear hovedtelefoner jeg nogensinde har haft på hovedet. Selv efter timevis af brug er de stadig behagelige og bliver (underligt nok) ikke varme at have på. Dog har den gode komfort også en ulempe, for hvor fx B&Os BeoPlay HX og Sony WH-1000XM4 er lette og sidder tilpas fast til, at de kan bruges til en løbetur og træning, så sidder AirPods Max for løst og vejer for meget (386 gram mod 254 gram i Sony WH-1000XM4). De er tydeligvis ikke designet til aktiv brug. De kan ligesom konkurrenterne heller ikke foldes sammen, så de fylder mere i rejsetasken.

Inden vi afslutter afsnittet, så skal vi også lige vende opbevaringsetuiet. Det gode er, at det er let at tage dem ud og ind af coveret. Det dårlige er at det beskytter de dyre hovedtelefoner meget lidt og er virkelig ikke særligt kønt.

Se også: Mobilabonnementer med musikstreaming

Hvordan lyder AirPods Max?

Ligesom komforten overraskede meget positivt, så gjorde lyden det samme i AirPods Max. Jeg var virkelig ikke imponeret over lyden i AirPods og AirPods Pro, men disse spiller fænomenalt. Jeg er vild med lyden i Sonys WH-1000XM4, men må erkende at disse lyder bedre. De spiller med en klarhed, fylde, varme og præcision, som jeg kun har oplevet få gange før. Høje, mellem og dybe toner er velbalancerede og instrumenter er lette at adskille (og nyde). Og det er lige meget hvilken genre man kaster efter dem. Jeg har lyttet til alt fra Taylor Swift til Lamb of God, og de klarer det hele til UG. Og så spiller AirPods Max enormt højt, uden den mindste forvrængning.

Når man bevæger siden udenfor i larmen eller sidder på kontoret og arbejder, så tilbyder AirPods Max en utrolig effektiv aktiv støjreduktion. Faktisk er den så god, at de er fuldt ud på højde med de bedste på markedet (igen Sony WH-1000XM4). Lydkvaliteten svækkes en smule, når ANC er slået til, men det er overraskende lidt. Og med en så effektiv ANC, så er det til at leve med.

Modsat ANC, så har AirPods Max også transparent/ambient lyd, hvor man, selvom man har dem på, let kan høre omgivelserne. Og det er tæt på at være det mest imponerende ved dem. Der fornemmer man virkelig, at mikrofonerne Apple har anvendt er i en anden liga. Med transparet lyd aktiveret lyder det nærmest som om, at man har taget hovedtelefoner af. Det er ret vanedannende, specielt fordi man fint kan høre musik samtidig og høre omgivelserne.

Læs også: De billigste streamingtjenester: Hvad koster de? Se priser

Funktioner i AirPods Max

Det er nok her vi finder de største begrænsninger ved AirPods Max, og her man fornemmer, at disse er bygget til Apples produkter og økosystem.

AirPods Max er super lette at betjene. Tag dem ud af etuiet og de parres let med en iPhone, hvor man endda får en lille guide til brugen af dem. AirPods Max har to knapper, hvor den ene let genkendes fra Apple Watch, nemlig Digital Crown. Her kan man styre lydstyrke, skifte nummer, pause og starte samt aktivere Siri. På den anden knap skifter man mellem transparent lyd og ANC (overgangen mellem disse er skøn). Det er også på denne knap, at man sætter dem i parring.

Hvad der mangler er en simpel tænd og sluk knap. Når man ikke bruger AirPods Max i 5 minutter, skifter de til lav strømtilstand for at spare på batteriet. Efter 72 timer uden for deres “Smart Case” skifter de til en lavere strømtilstand, der fx slukker for Bluetooth. Så der er altså ikke mulighed for helt at slukke AirPods Max. Skal man have dem til at holde længst muligt på batteriet, når de ikke bruges, så skal man have opbevaringsetuiet med. But why, Apple?

I Apples egne iPhones og iPads får man det fulde udbytte af AirPods Max. Simpel parring, Spatial Audio, Siri og multipoint-forbindelse med flere enheder på én gang samt automatisk skifte mellem enheder. Alle disse funktioner får man ikke, hvis man har en Android. Man kan sagtens parre dem med en Android og bruge genvejsknapper på hovedtelefonerne, men har man ikke en iPhone, så skal du nok springe disse over.

Apple AirPods Max test
Det er meget simpelt at styre Apple AirPods Max.

Batteritiden

Når det kommer til batteritiden på AirPods Max, så er den hverken fantastisk eller ringe. De holder op til 20 timer på en opladning, med ANC aktiveret. Sammenlignet med Sonys WH-1000XM4, så er der en forskel på hele ti timer. Og igen skal vi huske, at AirPods Max ikke har en powerknap, så selvom man ikke bruger dem, så vil de altid bruge en anelse strøm. Når de er ved at løbe tør for strøm, så får man besked om dette via en notifikation, som kommer ved 20, 10 og 5 procent strøm tilbage.

Opladningen sker via et Lightningkabel, hvilket minder os om, at dette er et produkt til Apples økosystem. 5 minutters opladning giver cirka 1,5 times afspilning.

Se også: Sammenlign priser på hovedtelefoner

Pris og konklusion på AirPods Max

Kombinationen af virkelig god lyd, markedets måske bedste aktive støjreduktion og en meget behagelig pasform skal nok friste mange til at købe AirPods Max. I hvert fald indtil man hører prisen for AirPods Max, som er 4.799 kroner. Man kan dog allerede nu finde AirPods Max til en billigere pris.

Skal du købe AirPods Max? Er du all-in på Apples produkter, så er AirPods Max et sæt virkelig gode hovedtelefoner med en utrolig god lyd, komfort, ANC og gode funktionr. Men har du ikke en iPhone, så skal du ikke investere i dem. Ser vi bort fra prisen, så er AirPods Max til en karakter i test på 10 ud af 10. Vi kan dog ikke undgå at tage den høje pris med i den samlede vurdering, da der er mange gode alternativer på markedet, som koster langt mindre.

Apple AirPods Max lander i test på 8 ud af 10.

Alternativer til AirPods Max

De bedste priser på Sony WH-1000XM4

Opdateret 19/3 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
happii.dk
Mindstepris
2.056,-
2.056,-
NordicElectronics
Mindstepris
2.076,-
2.076,-
Komplett.dk
Mindstepris
2.090,-
2.090,-

Sony WH-1000XM4 udbydes af 18 udbydere. Du kan spare op til 858,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Sony WH-1000XM4

Sammenlign aktuelle priser hos 18 webshops »

De bedste priser på Bose Noise Cancelling Headphones 700

Opdateret 19/3 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Av-Cables
Mindstepris
2.099,-
2.099,-
Compumail
Mindstepris
2.111,-
2.111,-
avXperten
Mindstepris
2.149,-
2.149,-

Bose Noise Cancelling Headphones 700 udbydes af 17 udbydere. Du kan spare op til 1.200,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Bose Noise Cancelling Headphones 700

Sammenlign aktuelle priser hos 17 webshops »

De bedste priser på Bang & Olufsen Beoplay HX

Opdateret 19/3 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Merlin
Mindstepris
2.845,-
2.845,-
Bilka.dk
Mindstepris
3.699,-
3.699,-
happii.dk
Mindstepris
3.699,-
3.699,-

Bang & Olufsen Beoplay HX udbydes af 10 udbydere. Du kan spare op til 1.654,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Bang & Olufsen Beoplay HX

Sammenlign aktuelle priser hos 10 webshops »