Danske teleselskaber med eSIM – her er status

Flere danske teleselskaber er begyndt at tilbyde eSIM. Vi har lavet en liste med teleselskaber og kompatible enheder - se dem her.

Danske teleselskaber med eSIM – her er status

Femtidens SIM-kort hedder eSIM og er ikke et fysisk kort. Det er et elektronisk kort, som knyttes direkte til din telefon, smartwatch eller tablet, uden besværet med at sætte et SIM-kort i. Med flere og flere enheder, der understøtter eSIM, er efterspørgslen også blevet større.

Tidligere har det været ret begrænset, hvilke af teleselskaberne i Danmark, der har tilbudt eSIM. Det er stadigvæk ikke alle selskaber, der tilbyder det elektroniske kort, men listen vokser og senest har Telmore meldt sig på banen med eSIM til deres kunder – her er listen over alle danske teleselskaber med eSIM og de enheder, de understøtter.

Se også: Mobilens udvikling – Om historien & fremtidens mobilteknologi

Danske teleselskaber med eSIM

Teleselskabet 3

Teleselskabet 3 var først med eSIM i Danmark. Faktisk siger 3 selv, at alle enheder på markedet, der understøtter eSIM via QR-kode, bør virke på 3’s netværk. Man skal dog være klar over, at 3 ikke yder support på enheder, som de ikke selv forhandler.

Teleselskabet garanterer dermed ikke, at eSIM virker på en enhed, hvis den ikke kan købes hos teleselskabet selv.

Sammenlign priser på abonnementer hos teleselskabet 3

 

Telia

Sidste år lancerede Telia eSIM til deres privatkunder. Hos Telia er eSIM dog begrænset til en række nyere Apple-produkter, samt enkelte nyere Android-enheder. Hos Telia skal eSIM aktiveres via selvbetjeningsportalen, Mit Telia.

Kompatible eSIM-enheder på Telias netværk:

Apple
⦁ iPhone XS/XS Max
⦁ iPhone XR
⦁ iPhone 11/11 Pro/11 Pro Max
⦁ iPad Pro 2. og 4. generation
⦁ iPad Mini (2019)
⦁ iPad Air (2019)
⦁ Apple Watch Series 3 og nyere

Samsung
⦁ Samsung Galaxy Fold
⦁ Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Motorola
⦁ Motorola RAZR (2019)

Sammenlign priser på abonnementer hos Telia

 

Telmore

Telmore er seneste selskab til at tilbyde eSIM til deres kunder. Alle Telmores kunder har mulighed for eSIM på understøttede enheder, og aktiveringen af eSIM hos Telmore foregår via NemID umiddelbart efter køb.

Kompatible eSIM-enheder hos Telmore:

Apple
⦁ iPhone XS/XS Max
⦁ iPhone XR
⦁ iPhone 11/11 Pro/11 Pro Max
⦁ Apple iPads

Samsung
⦁ Samsung Galaxy Fold

Motorola
⦁ Motorola RAZR (2019)

Sammenlign priser på abonnementer hos Telmore

 

YouSee

YouSee, som gennem TDC har Danmarks største mobilnetværk, tilbyder også eSIM til sine kunder. YouSee har dog begrænset udvalget af eSIM-enheder til kompatible Apple Watches.

Derudover skal man købe et såkaldt Smart Wear-abonnement via Watch-app’en på sin iPhone. Har man et abonnement med fri tale og fri data hos YouSee, er Smart Wear-abonnementet automatisk inkluderet, og skal bare aktiveres via Watch-app’en.

Sammenlign priser på abonnementer hos YouSee

 

Telenor

Ligesom hos YouSee tilbyder Telenor kun eSIM til Apple Watch. Og ligesom hos YouSee, foregår aktiveringen via Watch-app’en på iPhone. Her skal man aktivere et såkaldt smartnummer til Apple Watch, hvilket gøres via logininformationerne til Mit Telenor. Et smartnummer til Apple Watch koster i øvrigt 40 kroner og deler forbrug med hovedabonnementet.

Sammenlign priser på abonnementer hos Telenor

Find den bedste eSIM-løsning til dine enheder

Som du kan læse, så er der stor forskel på, hvilke enheder de forskellige teleselskaber tilbyder eSIM til. Derudover er der også stor forskel på, hvordan løsningen fungerer hos det enkelte selskab. Undersøg derfor, om du kan få eSIM til netop din enhed, og spørg altid dit teleselskab, hvis du er i tvivl.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

Sidste nyt om Apple Watch

Der blev pustet nyt liv i tematikken. Steen Jørgensen har bragt sagen videre. 27/11/2018 vinklede vi sagen videre med en sag med fokus på Bedste smartwatch – guide med priser – Artiklen kan du læse her her. Absolut seneste nyt om temaet finder du her.