Sådan får du eSIM på din tablet

eSIM er måske mest interessant på telefoner og smartwatches, men teknologien kan også bruges på din tablet. Se vores guide til, hvordan du får eSIM på din tablet.

Sådan får du eSIM på din tablet

En af fordelene ved eSIM er muligheden for at få et SIM-kort til alle sine håndholdte enheder uden besværet ved et fysisk kort. Et af de steder, hvor vi kan nyde godt af teknologien, er på vores tablets. Mulighederne er mange med den nye teknologi – du kan eksempelvis hurtigt få sat et abonnement op på din enhed, så børnene har mulighed for at streame film på bagsædet, på den årlige bilferie, eller hvis du gerne vil være online i kolonihaven.

Det er dog langt fra alle mærker og modeller, der understøtter det elekstroniske SIM-kort. Det er heller ikke alle landets teleselskaber, der tilbyder eSIM endnu. Derfor har vi lavet en guide til, hvordan du får eSIM på din tablet. Her kan du også se hvilke enheder, der kan få eSIM, hvilke teleselskaber der tilbyder eSIM og hvad eSIM koster.

Se også: Sådan får du eSIM til dit smartwatch

Sådan får du eSIM på din tablet

Kun til Apples iPads

For at få eSIM på din tablet, kræver det, at du har en understøttet model. Herhjemme er udvalget af eSIM til tablets ganske begrænset i og med, at det kun er en række af Apples iPads, der understøtter teknologien herhjemme. Summa summarum er, at der ikke er nogen grundt til at kigge efter eSIM, hvis du ikke har en af følgende iPads:

  • iPad 10.2
  • iPad Air 10.5
  • iPad Mini 5th Generation
  • iPad Pro 11 (2018)
  • iPad Pro 12,9 (2018)

Disse teleselskaber tilbyder eSIM til iPad – og sådan får du eSIM

I skrivende stund har vi tre teleselskaber på det danske marked, som tilbyder eSIM til iPad – Teleselskabet 3, Telia og Telmore. Fremgangsmåden er nogenlunde den samme hos alle selskaber. Du skal først og fremmest bestille eSIM hos det pågældende selskab, hvorefter du får adgang til en QR-kode, som så skal scannes med telefonen.

Så snart du har adgang til din QR-kode, skal på iPad’en følge denne sti: Indstillinger -> Mobildata -> Tilføj et nyt abonnement -> scan QR-kode -> Tilføj mobilabonnement -> dit eSIM er nu aktiveret og klar til brug.

Det koster eSIM til iPad

I modsætning til smartwatches, der deler nummer med din mobiltelefon for at virke med eSIM, så kan din iPad få sit eget abonnement. Det vil sige, at priserne på eSIM til iPad er lige så svingende, som priser på mobilabonnementer – der er nemlig tale om de samme abonnementer.

Hos eksempelvis 3 kan du selvfølgelig vælge at oprette et underabonnement under til mobilabonnement, som har eget nummer men deler data med hovedabonnementet, på den måde bliver det selvfølgelig lidt billigere. Hvis du er tvivl om, hvorvidt du kan få eSIM hos dit teleselskab, eller har generelle spørgsmål om priser eller abonnement, er det altid en god idé, at kontakte det pågældende selskab.

Sammenlign priser på mobilabonnementer

Fortsættelsen i sagen

Emnet taget i betragtning, gik det hurtigt med fortsættelsen. Robin Dixen Eggert fandt det relevant at følge op på temaet. 17/3/2020 stillede redaktiornen igen skarpt på tematikken med en artikel om Oister er billigst på 3’s net – Historien kan læses her. Emnet er stadig Hot. Klik her for seneste nyt..