Mobilabonnementer 2020 – de vigtigste nyheder

2020 bød på en del interessante nyheder, når det gælder mobilabonnementer - for eksempel krig på fri data og lanceringen af 5G-abonnementer.

Mobilabonnementer 2020 – de vigtigste nyheder

Når det gælder mobilabonnementer i 2020, så var året faktisk ganske interessant. Der skete nogle spændende ting, både når det gælder underholdning og de rene abonnementer, hvor der er fokus på lav pris og mest mulig indhold. Samtidig kom de første mobilabonnementer med 5G også.

Mobilabonnementer 2020

De første 5G-abonnementer kom i 2020

Den store nyhed, når det gælder mobilabonnementer, er 5G. Nu er det muligt at få 5G-abonnementer hos en række teleselskaber, både de dyrere teleselskaber med eget netværk og de såkaldte MVNO’er. Priserne hat vist sig ikke at være opsigtsvækkende høje, men tendensen har dog været at gøre 5G tilgængelig i de dyreste abonnementer.

Kun hos 3 og Oister er det muligt at få 5G uanset pris. Det betyder, at man kan få et 5G-abonnement for kun 49 kroner i dag. Det abonnement inkluderer dog kun 2 GB data, så man får ikke så meget ud af 5G i det abonnement. Muligheden for at få 5G til så lav en pris i et mobilabonnement er dog super skønt. Du kan læse vores guide til teleselskaber der tilbyder 5G-abonnementer.

Se også: Mobilabonnement med 5G

Telmore Play fik Netflix

Noget overraskende kunne Telmore hive en stor kanin op af hatten, da de tilbage i maj præsenterede Netflix som en del af deres Play-abonnementer.

Telmore Play var i forvejen Danmarks stærkeste underholdningspakke og ved at inkludere Netflix blev den position slået fast med syvtommer søm. Netflix inkluderes i flere af Telmores Play-abonnementer.

Se også: Bedste mobilabonnementer med streaming

Mobilabonnement med fri data hos CBB

Flere teleselskaber tilbyder mobilabonnement med fri data, men hos de fleste skal man punge ud med 249 kroner eller mere for at få den fornøjelse. Oister havde længe tilbudt et mobilabonnement med fri data til 149 kroner, men hævede så prisen til 159 kroner i år. Det var stadig langt billigere end hos konkurrenterne. Dog kom CBB Mobil og det nye selskab Eesy på banen med et fri data-abonnement til 179 kroner og gav pludselig Oister noget konkurrence på den front.

CBB Mobil og Eesys tilbud er 20 kroner dyrere, men man kan forvente en lidt bedre mobildækning. Er du ude efter et godt mobilabonnement med fri data, så er det en god idé at sikre dig, at du vælger et selskab med god mobildækning. Prisen er selvfølgelig også vigtig, da man kan spare 1.680 kroner om året ved at vælge det billigste fri data-abonnement. Fri data er dog ikke meget bevendt, hvis mobildækningen er dårlig der, hvor du bor eller bruger mobilen mest.

Se også: Mobilabonnementer med fri data

Eesy – nyt teleselskab fra TDC / Nuuday

Nuuday – det som tidligere var TDC –  kom endelig på banen med et decideret lavprisselskab. Det gjorde de med Eesy. Det er ikke sådan, at Eesy sætter nye standarder for, hvor lave priserne kan være på mobilabonnementer og deres billigste abonnement starter ved 99 kroner. Deres mest interessant abonnement er det til 179 kroner, der giver fri data.

De blev dog et billigt alternativ på TDC’s netværk sammenlignet med de billigste konkurrenter på de andre netværk og hos de andre store selskaber med eget netværk, nemlig Telia, Telenor og 3.

Se også: Find de bedste mobilabonnementer i forhold til pris

3 kom pludselig med lavpristilbud

3 kom med billigt abonnement med 8 timers tale og 8 GB data til 80 kroner om måneden. Dermed stiller de sig ikke længere tilfreds med være et teleselskab, der skal konkurrere med de andre dyrere selskaber som Telenor, YouSee og Telia. Nu vil de også i direkte konkurrence med

Telia har også længe haft et abonnement til forholdsvis 79 kroner , men det er målrettet børn og har kun 3 GB data og 3 timers tale. Som sagt: En forholdsvis lav pris, men det er ikke en konkurrencedygtig pris og ikke en pris, der kan måle sig med for eksempel 3’s.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

Emnets videre forløb

Fortællingen slutter ikke her. Steen Jørgensen har holdt fast i temaet. 17/12/2020 bragte vi artiklen om Teleselskaber der tilbyder mobilabonnementer med 5G – Læs her. Tjek de seneste nyheder om emnet her.