Mobilabonnement med eSIM til telefoner – se hvor det er gratis

Skal du have et mobilabonnement med eSIM til telefoner, kan du ikke bare vælge og vrage og det er langt fra gratis hos alle teleselskaber.

Mobilabonnement med eSIM til telefoner – se hvor det er gratis

eSIM afventer stadig sit helt store gennembrud. På papiret lyder det som en super fleksibel måde hurtigt at skifte teleselskab og abonnement, men i praksis bliver teknikken ikke brugt synderligt meget. Det kræver selvfølgelig også, at man har en mobil, der understøtter eSIM og det er faktisk stadig de færreste telefoner, der gør det. Derudover skal du finde et mobilabonnement, der understøtter teknikken.

Herunder giver vi et overblik til teleselskaber med mobilabonnementer, som man kan knytte et eSIM til.

Mobilabonnementer med eSIM til telefoner

#1 Teleselskabet 3

3 gør ikke forskel på fysisk simkort og eSIM i deres webshop, når det gælder pris. Det er dermed gratis hos 3.

Aktuelle tilbud på mobilabonnementer hos 3

#2 Telenor

Også hos Telenor koster det ikke ekstra at vælge et elektronisk simkort til sin mobil.

Aktuelle tilbud på mobilabonnementer hos Telenor

#3 Telia

Telia tilbyder også eSIM til telefoner og også her er det gratis.

Se mobilabonnementer hos Telia

#4 Yousee

Hos Yousee koster et elektronisk simkort ikke ekstra.

Aktuelle tilbud på mobilabonnementer hos Yousee

#5 Greentel
Indtil den 31. marts er det gratis med elektroniske simkort hos Greentel og herefter koster det 50 kroner for nye og nuværende kunder.

Aktuelle tilbud på Greentel mobilabonnementer

#6 Call Me

Et Elektronisk simkort hos Call Me koster 99 kroner for nye og nuværende kunder.

Se mobilabonnementer hos Call Me

#7 Telmore

Hos Telmore koster et eSIM  99 kroner for både nye og nuværende mobilkunder.

Aktuelle tilbud på mobilabonnementer hos Telmore

Fordele ved eSIM – elektroniske simkort

Det elektroniske simkort har flere fordele, der gør, at det burde være mere udbredt end tilfældet er. Både mobilproducenterne og forbrugerne har glæde af det. Kan mobilproducenterne fjerne simkort-skuffen, får de mere plads til andre ting i telefonen. Simkort-skuffen fylder måske ikke meget, men det gør moderne teknologi heller ikke generelt. Selv den mindste ekstra plads giver muligheder for gode forbedringer i telefonerne.

For mobilkunderne har eSIM den åbenlyse fordel, at det er langt lettere at skifte teleselskab og det uden at skulle vente på at modtage et fysisk simkort. Det kan ske nærmest øjeblikkeligt. Bliver din telefon stjålet, så skal du heller ikke vente på at modtage et nyt sim-kort med posten. Du scanner bare QR-koden og er i gang igen med det samme.

En anden fordel med eSIM er, at du får muligheden for at have to mobilnumre på én mobil eller blot et digitalt simkort i stedet for et fysisk. Så kan du eksempelvis have dit arbejdsnummer og dit privatnummer i samme telefon. De fleste telefoner understøtter dog også to samtidige fysiske SIM-kort.

Se også: Fordele og ulemper ved elektroniske simkort

Kun meget få telefoner understøtter elektroniske simkort

Som sagt er det faktisk kun meget få telefoner, der understøtter eSIM. Apples iPhones fra Xs og frem gør det. Også Samsung Galaxy S20- og S21-serier gør det samt en række af Googles Pixel-telefoner. Pixel-telefoner sælges bare ikke i Danmark, ikke officielt i hvert fald af Google selv.

Derudover er der et par enkelte andre telefoner, der understøtter teknikken, for eksempel Motorola Razr 5G og Huawei P40.

Se også: Bedste telefoner med eSIM

eSIM til smartwatch

Apple og Samsung har smartwatch, der understøtter eSIM. Faktisk er det kun muligt at benytte eSIM i smartwatch, hvis det skal være online uden en mobil.

De fleste teleselskaber, der sælger Apple Watch og Samsung Galaxy Watch, der understøtter eSIM, tilbyder mulighed for at købe og knytte et eSIM-abonnement til sit ur.

Se også: Nyheder om eSIM

Opfølgning på historien

Få efterfølgende nyt i kronologien og tjek seneste nyt om temaet. Daniel Søgaard Hald fortsatte historien. 2/3/2021 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med et indlæg omkring Bedste mobilabonnementer med musik – spar på streamingKlik her og læs artiklen.. Få også seneste nyt om temaet ved at trykke her..