Købeguide: Ting du skal overveje inden du køber headset

Købeguide til headset - inden du køber et nyt headset, der er en række ting, du skal overveje, inden du køber for på den måde at købe det helt rigtige.

Købeguide: Ting du skal overveje inden du køber headset

Et headset er et af de vigtigste stykker tilbehør til mobiltelefoner og stort set alle har et headset af en art. Det er faktisk ikke så ligetil at købe et headset, som man kunne tro – der er faktisk en række ting, du skal tage til overvejelse, inden du køber nyt headset. Købeguide til headset.

Der er nu ikke noget som at sætte sig i lænestolen, tage et godt headset på hovedet og lytte til musik. Med et godt headset får man alle nuancerne med fra musikken og støj fra omgivelserne kan sorteres fra. Headset kan bruges i forbindelse med mange forskellige ting: Hjemme i stuen, i toget, på løbeturen, på indkøb og så videre og derfor er det vigtigt, man vælger det rigtige headset – enten et, der kan bruges til alle typer brug, eller to eller flere til mere specifikke gøremål.

Se vores købeguide med tips til de ting, du skal tænke over, inden du køber et headset.

Se også: Priser på headset

 

Købeguide med tips: Sådan køber du headset

Format og materialer

Man kan vælge mellem in ear, on ear og over ear. In ear er typen, der sidder inde i øret og egner sig godt til træning og fitness. Med on ear får man et headset, der sidder på øret, mens over ear sidder rundt om øret. Begge egner sig ikke godt til sport, men kan sagtens bruges i alle mulige situationer.

In ear kan trykke lidt inde i ørerne efter længere tids brug, on ear kan også trykke lidt, hvis man har briller, mens over ear oftest er rarest at have på over længere tid.

Se også: Mobilabonnementer med musik

 

Lyd

Lyden er bedst i over ear. Der er plads til den nødvendige hardware og der kan skabes et mere rummeligt og fyldigt lydrum med over ear headset. Når man løber eller går med in ear headset, sker det ofte, der man får en lidt rungende lyd på grund af måden, de fylder ud i øret.

Aktiv støjreducering er et must, hvis man går op i god lyd og flere headset i dag tilbyder også, at man kan indstille støjreduceringen i forhold til omgivelserne. For eksempel at man kan høre biler og ringklokker fra cykler, når man løber, mens støj og susen fra vind og almindelig brummen i trafikken sorteres fra.

Se også: Bedste billige headset

Funktioner

De fleste headset har ikke avancerede funktioner GPS og pulsmåler, men det er muligt. Vær dog opmærksom på, at det går ud over batteritiden.

Se også: Bedste true wireless headset

Trådløst eller med kabel

Headset med kabel giver stadig den bedste lyd, men bluetooth er mere praktisk og lyden i dag i de nyeste trådløse bluetooth headset er rigtig god. Både trådløse og kablede headset kan tilbyde aktiv støjreducering.

Ulempen med bluetooth headset er, at de kører på batteri og ikke alle bluetooth headset tilbyder brug af kabel, hvis man løber tør for strøm. Du kan også vælge de såkaldte true wireless headset, der ikke engang har ledning mellem hver enkelt ear bud – de er helt uden ledninger. Vælger du sådan et, skal du vælge nogle af de helt nye fra 2017 og frem – de første modeller på markedet var for dårlige.

Se også: Priser på bedste headset til træning

 

Prisen

Prisen er afgørende for mange – også for os, når vi anbefaler headset. For 3-400 kroner kan du sagtens få et fint headset, men skal lyd, funktioner, design og materiale gå op i en højere og god enhed, så skal du regne med en pris fra omkring 1.500 kroner og op.

Personligt har jeg et billigt headset til træning, som jeg ikke er så bekymret for om går i stykker – men som stadig har fin lyd og kan tåle regn og sved og sidder godt i ørene – og så har jeg et dyrere over ear headset til brug derhjemme eller på farten med virkelig god lyd og behagelige materialer.

Se også: De bedste headset til musik

 

Købeguide til headset, januar 2018

Købeguiden med ting, du bør overveje en ekstra gang, inden du køber et nyt headset, er fra januar 2018. Du kan finde priser på headset og høretelefoner på Pricepusher.dk.

Se også: Prissammenligninger på headset