Juster dit mobilabonnement efter rejsen sydpå og spar mange penge

Rejsen sydpå er overstået for de flestes vedkommende. Husk at tjekke dit mobilabonnement efter og spørg dig selv, om du stadig har brug for al den EU-data, som du betaler for resten af året.

Juster dit mobilabonnement efter rejsen sydpå og spar mange penge

Data i EU og andre lande er utrolig praktisk og bekvemt at have, når man i løbet af sommerferien rejser sydpå til Grækenland, Italien eller Frankrig. Så slipper man for at bekymre sig om høje takster og store regninger. Er du en af mange, der betaler for et dyrt mobilabonnement med masser af EU-data, som du reelt kun udnytter få uger om året? Så kan der være mange penge at spare ved at skifte til et billigere mobilabonnement uden for sommerperioden.

Se regnestykket for, hvordan du nemt kan spare over 600 kroner om året ved løbende at justere dit abonnement til.

Læs også: Vigtig information: Læs inden du rejser til udlandet

Spilder du penge på meget EU-data i dit abonnement hele året rundt?

Lad os kigge på et eksempel: Et mobilabonnement med fri tale og fri data til 179 kroner, som flere danske teleselskaber sælger. Et sådan mobilabonnement giver f.eks. 12 GB EU-data hos OiSTER og 15 GB hos Call me, CBB og OK Mobil. Den mængde data i EU er rigtig brugbar typisk i juni og juli måned, hvor mange tager på ferie i udlandet. Resten af året er det dog for manges vedkommende bare penge ud af vinduet.

Spørg derfor dig selv, om du rent faktisk har behov for al den data i EU resten af året. Måske ville det være smartere at nedgradere til et mindre mobilabonnement, der passer til dit forbrug hjemme i Danmark.

Om det er bedst at beholde det store mobilabonnement med meget data i udlandet eller ej, afhænger i høj grad af dit almindelige forbrug hjemme i Danmark. Hvis du rent faktisk har brug for fri (eller 1.000 GB) data hver måned året rundt, er der naturligvis ingen grund til at skifte.

Læs også: Danskerne bruger massevis af data i bilen på vej på ferie

Skift til et mobilabonnement med mindre EU-data efter ferien

Tal fra Energistyrelsen viser, at en gennemsnitlig dansker bruger 11,9 GB data per måned per mobilabonnement. Og da mængden af data i EU allokeres ud fra abonnementets pris, kan man altså være nødt til at købe et abonnement, der er for stort til ens normale behov, for at få nok data i udlandet. Der kan derfor være penge at spare ved at vælge et billigere mobilabonnement med en mindre mængde data både i Danmark og i udlandet uden for højsæsonen for rejser.

Hos CBB kan du eksempelvis købe et abonnement med  fri tale og 50 GB data for 119 kroner om måneden. Selv her følger der en fornuftig mængde EU-data med, nemlig 9 GB om måneden. Det vil formentlig i sig selv række til manges databehov på en rejse sydpå i løbet af sommerferien.

Men for dem, der rejser i længere tid eller bare bruger meget data, vil 9 GB ikke nødvendigvis være nok. For sidstnævnte kan der altså være penge at spare ved at vælge det billigere abonnement, når man ikke rejser udenlands. Når man så igen rejser til et EU-land, kan man så skifte til det dyrere abonnement med mere EU-data.

Regnestykke: Så meget sparer du ved at rette dit abonnement løbende til

12 måneder med fri tale og fri data (12-15 GB EU-data) 179 kroner koster eksempelvis 2.148 kroner. Her betaler du muligvis for meget for et abonnement, du ikke udnytter til fulde.

11 måneder med et billigere abonnement med mindre EU-data, når man ikke rejser, til 119 kroner per måned samt én måned, hvor man opgraderer abonnementet med 12-15 GB EU-data til 179 kroner, giver en samlet årlig pris på 1.488 kroner.

Ved at justere abonnementet efter behov opnår du altså en årlig besparelse på – i dette tilfælde – 660 kroner.

Dit abonnement kan du administrere i selvbetjening eller i nogle tilfælde via en app fra teleselskabet. Du kan læse mere om, hvilke apps fra teleselskaberne der er bedst til selvbetjening.

Se også: De bedste priser og tilbud på mobilabonnementer

Det næste i sagen

Historien døde ikke med det samme. Lasse Olsen kørte videre med bolden. d. 3/8/2021 dykkede vi igen ned i emnet med artiklen; Fem gode mobilabonnementer på det bedste netværk – Læs den her. Redaktionen har fortsat interesse for emnet. Læs seneste nyt om Mobilabonnement..