Fem gode mobilabonnementer på det bedste netværk

Hvilke mobilabonnementer er der at vælge mellem, hvis det skal bruge det bedste netværk, hvor man kan opnå de højeste hastigheder? Se fem bud på forskellige abonnementer her.

Fem gode mobilabonnementer på det bedste netværk

Hvilket mobilabonnement skal du vælge, hvis det skal gå hurtigst muligt, når du downloader store spil og opdateringer eller uploader videoer? I denne artikel guider vi dig til de mobilabonnementer fra teleselskaber på det bedste netværk – altså det, der i test er kåret til at være hurtigst og have bedst dækning. Vi hjælper dig også med at finde ud af, hvordan du vælger et mobilabonnement med en hurtig dataforbindelse i dit lokalområde.

Der kan være rigtig mange grunde til at vælge et mobilabonnement. Nogle går for eksempel rigtig meget op i at få den højest mulige hastighed. Det kan særligt være nyttigt, hvis du downloader og uploader mange filer til/fra din smartphone, for eksempel på grund af opbevaring af filer i skyen. Eller måske downloader og spiller du mange spil på telefonen, som kræver en god internetforbindelse. Upload af videoer til for eksempel YouTube går også gevaldigt hurtigere med en hurtig forbindelse.

Uanset årsagen er det vigtigt at vælge et mobilabonnement hos et teleselskab med et godt netværk. Der findes i Danmark tre landsdækkende mobilnet, som i dag bruges primært til 4G og efterhånden mere og mere 5G. Teknologisk Institut tester årligt hastigheden og dækningen på TDC NET, 3 og Telia/Telenors mobilnet. Senest i april konkluderede Teknologisk Institut, at TDC NETs 4G- og 5G-netværk er det bedste i Danmark, blandt andet på grund af hastigheden.

Læs også: Danmarks bedste mobilnetværk i test – hvad mener kunderne?

Mobilabonnementer på det bedste netværk

Nedenfor kan du se bedste mobilabonnementer på TDC NET, som altså ifølge test er det bedste netværk:

#1 HALLO
Fri tale og 80 GB data (heraf 10 GB i EU og 2 GB i EU)
Inkl. PlayStation Now
Oprettelse: 0 kroner. Binding i 6 måneder
Pris: 139 kroner per måned (5G kan tilkøbes for 29 kroner per måned)
Se aktuelle tilbud hos HALLO

#2 TELMORE
Fri tale og 30 GB data (heraf 15 GB i EU)
Inkl. 5G og TELMORE Musik
Oprettelse: 0 kroner. Ingen binding
Pris: 169 kroner per måned
Se aktuelle tilbud hos TELMORE

#3 eesy
Fri tale og fri data (1.000 GB) (heraf 20 GB i EU)
Oprettelse: 0 kroner. Ingen bindning
Pris: 179 kroner per måned
Se aktuelle tilbud hos eesy

#4 YouSee
Fri tale og 60 GB data (heraf 20 GB i 48 lande)
Inkl. 5G, YouSee Musik og Smart Wear-abonnement
Oprettelse: 99 kroner. Ingen binding
Pris: 249 kroner per måned
Se aktuelle tilbud hos YouSee

#5 TELMORE
Fri tale og fri data (heraf 26 GB i EU)
Inkl. 5G, Netflix, HBO Nordic og TV2 PLAY
Oprettelse: 0 kroner. Ingen binding
Pris: 299 kroner per måned
Se aktuelle tilbud hos TELMORE

Se også: 1.000 GB data må ikke længere markedsføres som fri data

TDCs net er ikke hurtigst overalt – tjek lokale forhold

Det var altså nogle af de bedste abonnementer, som gør brug på af det – på papiret – bedste mobilnet i Danmark. Mange lokale forhold spiller dog ind, når det kommer til hastigheden på et netværk.

Derfor bør du også undersøge, hvilket mobilnet der har den bedste dækning i dit område, og som derfor bør kunne give højere datahastigheder end et netværk med dårlig dækning i dit område. Èt netværk kan sagtens være bedst for flest, men hjemme hos dig kan det altså sagtens være et andet netværk, der giver dig de højeste hastigheder til download og upload af filer.

På Energistyrelsens hjemmeside Mastedatabasen.dk kan du også se, hvilke antenner de forskellige teleselskaber har placeret i dit nærområde. Det kan give et fingerpeg om, hvor du på papiret vil opleve bedst dækning. I sidste ende er det dog den oplevede dækning, der betyder noget – og netop den har tusindvis af danskere indrapporteret til Telepristjek.

På Telepristjeks dækningskort kan du se, hvordan danskerne oplever dækningen i deres omgive. God dækning er en forudsætning for at kunne opnå høje hastigheder, så hvis du hvis teleselskab A har dårlig dækning i din by, bør du overveje teleselskab B eller C på et andet netværk. Dog er det også vigtigt at huske, at en god dækning ikke er lig med høj hastighed, da den høje hastighed forudsætter, at de rette frekvenser er til stede i lige netop dit område.

Det kan også være en god idé at udveksle erfaringer med venner, bekendte og naboer i dit område, som benytter både samme og andre netværk end det, som du bruger. Det bør også hjælpe dig med at finde ud af, om du får de bedste hastigheder på TDC NET, 3s net eller Telia og Telenors fælles net.

Se også: Se teleselskabernes dækning i din kommune

Undersøgelse af teleselskabernes mobildækning og kundetilfredshed

Vil du hjælpe os med at blive klogere på, hvordan de danske mobilnets dækning er i Danmark? Så del ud af dine oplevelser, erfaringer og viden ved at besvare nedenstående undersøgelse:

Dine svar er anonymiseret. For at deltage i undersøgelsen skal du imidlertid acceptere cookies. For at undgå manipulation af undersøgelsen accepterer vi maksimalt én besvarelse i kvartalet fra samme cookie.

Opdateringer af emnet

Redaktionen kunne ikke lade tematikken ligge. Lasse Olsen fortsatte fortællingen. Efterfølgende d. 29/7/2021 bragte vi en artikel der tunede ind på Halv pris på mobilabonnementer hos CBB i tre måneder – se priser her – Læs den her. Seneste nyt om emnet finder du her.