Internet til bilen – smartest, hurtigst og billigst

Der findes flere måder at få internet i bilen. En har et stort udvalg af funktioner, en er meget simpel og den sidste kan bruges i alle biler og er også den billigste. Her er den smarteste, hurtigste og billigste løsning til internet til bilen.

Internet til bilen – smartest, hurtigst og billigst

Vi kan ikke leve uden adgang til internet og derfor skal der selvfølgelig også være Wi-Fi i vores biler. Det lyder måske lidt komisk, men det kan også sagtens give mening. Vi har kigget nærmere på de forskellige løsninger på markedet og kan konkludere, at de mest simple stadig er den smarteste. Her er vores guide til den smarteste og billigste løsning til internet til bilen.

Wi-Fi i bilen til underholdning og arbejde

Hvorfor skal man egentlig have internet i bilen og Wi-Fi? Det er ikke alle der har brug for det, men nogle kan sagtens have. Har man en mobiltelefon med i bilen, som allerede er udstyret med et mobilabonnement, giver det så mening?

Både og. Er det barnets mobiltelefon, så er mængden af data i børne mobilabonnement ofte begrænset. Og skal der streames spil, Netflix, musik og anden underholdning, så ryger der hurtigt nogle gigabyte. Og en længere køretur uden underholdning til bagsædets børn, kan hurtigt komme til at føles meget længere – for både børn og voksne.

Men det er ikke kun børn, som kan drage nytte af internet i bilen. Har man som voksen en tablet uden sim-kort med eller en bærbar computer, så kommer man ikke langt uden en internetforbindelse. På denne måde kan der arbejdes i bilen, spilles onlinespil, høres podcasts, afspilles netradio og meget mere.

Se også: Guides til mobilt bredbånd, mobildata & WiFi

Hvilke muligheder er der?

Der findes en række muligheder for at få internet til bilen, og de er faktisk ret forskellige. Nogle stiller krav til bilen, andre kommer med et bredt udvalg af funktioner og en er meget simpel og billig.

Vil man have den mest avancerede pakke, så kommer den med nogle ganske smarte fordele. Ikke nok med at der kommer Wi-Fi i bilen, så er der også indbygget en slags tyverialarm, som giver besked hvis nogle piller ved bilen. Her er også flere funktioner, så som besked ved lavt batteri, eller hvis der skal skiftes sommer- eller vinterdæk og man får et overblik over kørte kilometer og meget mere. Alt dette får man i Telia Sense Car, som kræver lidt teknisk snilde, et oprettelsesgebyr og et månedligt abonnement.

Har man en bil som er udstyret med indbygget Wi-Fi, så kan man gennem Yousee få abonnement på internet til bilen. Det gælder dog kun nyere biler, men det er også en ganske smart og simpel løsning. Man opretter et såkaldt Internet in the Car-abonnement hos Yousee, hvor man kan vælge mellem tre forskellige datapakker. Billig er denne løsning ikke, men den er til gengæld helt integreret i bilen.

Den sidste løsning er ofte den smarteste og billigste måde, at få internet til bilen på.

Se også: De billigste mobilabonnementer

Internet til bilen er smartest sådan

Nærmest alle smartphones, nye som gamle, har mulighed for at oprette et hotspot, på enkelt mobiler også kaldet internetdeling. Det er egentlig bare din mobiltelefon, som omdannes til et Wi-Fi, hvor enheder kan logge sig på. Det har ikke den store rækkevidde, men det er heller ikke nødvendigt i dette brugsscenarie. Skal man bruge denne løsning i en bil, så skal man bruge en aflagt smartphone (måske ligger der en i skuffen?) og et sim-kort med data på. Hos mange teleselskaber kan man få et datadelingskort på sit nuværende mobilabonnement for et meget lille beløb om måneden. Man kan også finde flere mobilabonnementer, som har masser af mobildata til billige penge. Der er ingen grund til at vælge et abonnement til mobilt bredbånd, da denne ofte er dyrere. Til sidst skal man have en 12V USB oplader i bilen, hvor mobilen permanent kan være tilsluttet.

Sim-kortet indsættes i mobilen, den tilsluttes opladeren, man aktiverer mobilt hotspot/internetdeling. Herefter er der en, næsten permanent løsning til Wi-Fi. Det er ikke den mest elegante løsning, da man skal have en mobiltelefon og en oplader liggende i bilens kabine, men denne løsning kan bruges i alle biler og det er den absolut billigste måde, hvorpå man kan få internet i bilen. En enkelt ulempe består i, at står bilen længe uden at blive startet, så kan mobilen til sidst løbe tør for strøm.

Denne løsning kan også meget vel levere den hurtigste internetforbindelse i bilen. Benytter man mobiltelefon med 5G til hotspot på et dansk 5G-netværk, så kan der altså komme fart på. Mobilabonnementer med 5G falder hele tiden i pris.

Der er stor forskel på de tre ovennævnte løsninger, og hvilken du vælger, er selvfølgelig helt op til dig.