Her er de bedste udbydere af hurtigt internet

Sløvt og ustabilt Wi-Fi kan være irriterende. Vil du gerne sikre dig hurtigt, stabilt og ikke mindst billigt internet, så er her de bedste udbydere.

Her er de bedste udbydere af hurtigt internet

Internet skal helst være hurtigt, problemfrit og også gerne billigt. Oftest er det svært at finde den perfekte kombination, da flere ting spiller ind på oplevelsen. I denne artikel kigger vi nærmere på Wi-Fi, hurtigt internet i hjemmet og hvilke internet udbydere man skal gå efter, hvis man skal have den bedste oplevelse.

Specielt i denne tid er det nødvendigt med stabilt og hurtigt internet, hvor flere er hjemme og båndbredden bliver presset mere end tidligere. Er internettet ikke hurtigt nok, så vil det opleves som langsomt, ustabilt og med irriterende ventetider. Det er hverken sjovt for den arbejdende far og mor, hjemmeskole-eleven, den der gamer, streamer TV og musik eller noget helt andet. Med flere på nettet i hjemme, så opstår der lettere et flaskehalsproblem. Tænker man over placering af router og får et hurtig internet-abonnement, så er der grundlag for et ordentligt Wi-Fi. Herunder kan du finde nogle af de bedste og mest anbefalede internet udbydere i Danmark.

Giv dit Wi-Fi bedre forhold

Mange tænker ikke over placeringen af routeren i deres hjem, og det er ofte her det først går galt. En router har lang rækkevidde, men denne bliver hurtigt ødelagt af mursten, beton, metal, akvarier, andre signaler og meget mere. Derfor er det første råd til et godt Wi-Fi, at placere routeren centralt i hjemmet, så den kan nå hele vejen rundt. Er det ikke nok, så kan man overveje et access point eller mesh-netværk. Og lad nu være med at gemme routeren væk. Nye routeren har fået pænere design, så man bedre kan tåle de står fremme. Har i mobilt bredbånd, så skal der her også tænkes over placering i forhold til dækning i mobilnetværket. Her kan det anbefales at gå rundt i husstanden for at finde det sted, hvor der er bedst 4G- eller 5G-dækning på routeren.

Se også: Guides til mobilt bredbånd og Wi-Fi

De bedste udbydere af internet

Der er forskellige faktorer der afgører, hvilke udbydere af internet, der er de bedste. Ikke kun afhænger det af den enkelte udbyder, men det afhænger også af dit behov og hvilke typer bredbånd du har adgang til. Måske bor du et sted, hvor der hverken er mulighed for fiber eller andet kablet bredbånd. I det tilfælde må du ty til mobilt bredbånd, som er meget afhængigt af mobildækningen – og den er forskellige fra teleselskab til teleselskab.

En parameter, som er let må måle udbydere af internet på, er hastighed. FastSpeed, Hiper, Yousee, Telenor, Waoo og flere tilbyder de hurtige 1.000 mbit-forbindelse, som i dag tilbydes til utroligt skarpe priser. Er man flere i husstanden, så kan disse varmt anbefales. Man kan også nøjes med lidt langsommere hastigheder, men det er begrænset hvad der er at spare.

Og når det kommer til stabilitet og hastighed, så har det kablede internet fordele, fremfor mobilt bredbånd. Hastigheden på mobilt bredbånd er afhængigt af dækning, kapacitet og selv 5G-mobilt bredbånd er endnu ikke så hurtigt som fiber eller bredbånd via tv-stik. Det betyder dog ikke, at mobilt bredbånd ikke kan være det rigtige valg, for det har mange andre fordele. Og skal det være hurtigst muligt, så er 5G-bredbånd en mulighed, men husk at tjekke dækningen på teleselskabets hjemmeside og hør eventuelt naboen ad, efter erfaringer med dækning.

Læs også: Test af 5G mobilt bredbånd

Herunder finder du nogle af de mest anbefalede og bedst bedømte internet udbydere.

Bedste udbydere af hurtigt internet

#1 Fastspeed
Bredbånd via kabel-tv-stik med frit forbrug
Hastighed: 1.000 Mbit/s download, 100 Mbit/s upload
Oprettelse: 0 kroner
Pris: 249 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud 

#2 Hiper
Bredbånd via kabel-TV med frit forbrug
Hastighed: 1.000 Mbit/s download, 100 Mbit/s upload
Oprettelse: 198 kroner
Pris: 249 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

#3 Telenor
Bredbånd via kabel-tv-stik med frit forbrug
Hastighed: 1.000 Mbit/s download, 60 Mbit/s upload
Oprettelse: 0 kroner
Pris: 249 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

#4 Yousee
Bredbånd via kabel-tv-stik med frit forbrug
Hastighed: 1.000 Mbit/s download, 100 Mbit/s upload
Oprettelse: 0 kroner
Pris: 299 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

#5 Kviknet
Bredbånd via kabel-TV med frit forbrug
Hastighed: 1.000 Mbit/s download, 500 Mbit/s upload
Oprettelse: 0 kroner
Pris: 319 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

Bedste udbydere af internet, januar 2021

Guiden med hurtigt bredbånd hos de bedste udbydere af internet er fra november 2020. Priserne og indholdet i abonnementerne er fundet på teleprisguide.dk og telepristjek.dk. I guiden oplyser priser på kablet bredbånd fra Kviknet, Telenor, Yousee, Hiper og FastSpeed.

Se også: Find priser på bredbånd

Mere til sagen

Meget er sket siden redaktionen postede artiklen. Steen Jørgensen kunne ikke lade være. 13/1/2021 havde redaktionen fokus på en artikel der stillede skarpt på Børn og unge har anderledes mobilbrug i hjemmeskole – Du finder den her. Se også seneste nyt om tematikken her..