Børn og unge har anderledes mobilbrug i hjemmeskole

Børn og unge får ændret deres mobilvaner, når de har skole i hjemmet. Vi guider til de bedste mobilabonnementer til hjemmeskoling.

Børn og unge har anderledes mobilbrug i hjemmeskole

Hvis man gik som forældre og havde det nytårsfortsæt på vegne af børnene, at de skulle bruge mobilen minder her i 2021 og være mere aktive, så vil de fleste nok opleve, at det nytårsfortsæt fik en træg start. Det skyldes naturligvis COVID-19 0g hjemmeskole.

Alle landets børn har været hjemsendt fra skole siden årsskiftet og og i ugerne op til juleferien var de store børn fra og med 5. klasse og op også hjemsendt. Samtidig er der kommet mere strikse krav til, hvor mange en familie må se og mødes med i bestræbelserne på at komme COVID-19 til livs. Så ikke nok med, at langt de fleste børn har hjemmeskole – de kan heller ikke bare lige smutte over og lege med vennerne efter skolen. For de flestes vedkommende mødes man online.

Børn får anderledes mobilbrug i hjemmeskole

Det stiller lidt anderledes krav til mobilabonnementer, for børnene bruger deres mobil meget mere end normalt. Mange skoler har som regel, at mobilen kun må bruges på skolen, hvis der er direkte relevans i forhold til undervisningen. Først, når der er klubtid uden for skoletiden, må børnene tage mobilen frem og bruge den. Sådan er det ikke i hjemmeskolen. Mobilen bruges i høj grad dagen lang til særligt at søge efter information på og også til at game på i frikvarteret. Efter skoletiden fortsætter man med at game.

Selvom man har mobilen koblet op til nettet via hjemmets Wi-Fi, så bruger mange også deres mobildata. Det er nemlig ikke sikkert, at ens bredbåndsforbindelse i hjemmet er hurtig nok til at kunne håndtere, at to børn har hver deres computer og mobil koblet til WiFi-forbindelsen samtidig med, at far og / eller mor også har deres computer koblet op. Særligt ikke, hvis alle pludselig skal streame video og downloade store filer på samme tid.

Se også: Hvilke telefoner er gode til børn?

Internettet ikke gearet til mange samtidige opkoblede enheder

Selv med 100 Mbit/s eller 300 Mbit/s eller sågar 1 Gbit/s forbindelse kan man ikke være sikker på, at der er nok båndbredde til at sikre en god opkobling på flere samtidige enheder. Det skyldes, at den såkaldt backbone-teknologi i mobilnettene ikke er blevet forbedret de sidste ti år.

Backbone er i it-terminologi en betegnelse for den del af et datanet med særlig høj kapacitet, som samler trafik fra nettets periferi, transmitterer den og atter fordeler den ud til brugerne.

Man begynder med andre ord at opleve i Danmark og rundt om i verden, at nettet ikke har samme kapacitet som normalt, når alle streamer Netflix og vi samtidig har konferenceopkald, der på samme tid streames gennem netværkets backbone med end to end kryptering.

Derfor vil det være en fordel, hvis børnenes mobil er koblet til nettet via egen dataopkobling. Mobiltelefoner og mobilt bredbånd kan faktisk også levere en bedre netværksoplevelse end almindeligt bredbånd, da mobilt internet er tættere på internettets backbone og samtidig har bedre muligheder for at dele båndbredden på flere enheder end almindeligt bredbånd. Derfor kan børnene også med fordel koble deres computer eller tablet op til nettet via mobilens internetforbindelse.

Se også: Hurtigere internet til hjemmekontoret

De bedste mobilabonnementer til børn og unge i hjemmeskole

Det er først og fremmest mængden af data, der skal have et boost, når vi kigger på børn og unges mobilforbrug, mens de er i hjemmeskole.

Herunder lister vi 5 af de bedste mobilabonnementer til børn og unge – alle fem med meget data og skarp pris. Sammenlign ellers priser på mobilabonnementer til børn.

#1 Greentel
Indeholder 2 timers tale og 20 GB data inkl. 8 GB i EU
Netværk: Telia / Telenor
Bindindsperiode: Ingen binding
Pris: 79 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud hos Greentel

#2 Oister
Indeholder fri tale og 40 GB data inkl. 8 GB i EU
Netværk: 3
Bindindsperiode: Ingen binding
Pris: 99 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud hos Oister

#3 Eesy
Indeholder fri tale og 15 data inkl. 10 GB i EU
Netværk: TDC
Bindindsperiode: Ingen binding
Pris: 99 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud hos Eesy

#4 CBB Mobil
Indeholder 30 timers tale og 30 GB data inkl. Kan kun bruges i Danmark
Netværk: Telenor / Telia
Bindindsperiode: Ingen binding
Pris: 99 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud hos CBB Mobil

#5 OK Mobil
Indeholder 10 timers tale og 50 GB data inkl. Kan kun bruges i Danmark
Netværk: Telenor / Telia
Bindindsperiode: Ingen binding
Pris: 99 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud hos OK Mobil

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

 

Flere nyheder om emnet

Siden vi bragte denne historie er der kommet nyt i sagen. Steen Jørgensen fortsatte fortællingen. d. 12/1/2021 fulgte vi artiklen op med artiklen om Sådan sparer du penge på streamingtjenester – Næste artikel om temaet finder du her. Det sidste ord er ikke sagt. Tjek seneste nyt her.