Test af 5G mobilt bredbånd

5G mobilt bredbånd kan med tiden blive en rigtig erstatning for kablet fibernet. Vi har testet første løsning fra Telmore - hør om det er en succes.

Vi har gennem noget tid testet 5G mobilt bredbånd og vi tager en snak om, hvor vidt 5G i dag er en god og fuldbyrdet erstatning for kablet internet. 5G mobilt bredbånd kaldes også af nogle for trådløs fiber. Det skyldes, at 5G kan levere lige så høje hastigheder og lave pingtider som fibernettet kan. På et tidspunkt i hvert fald. Lige nu kan 5G ikke måle sig med fiber eller kablet internet, men det kommer, når de rigtige 5G-frekvenser bliver aktiveret af teleselskaberne i løbet af 2021.

Når det er sagt, så har vi i vores test af 5G bredbånd målt op mod næsten 400 Mbit/s til download og 50 Mbit/s til upload. Det er hastigheder, der langt overstiger de hastigheder, vi har nået på vores mobile bredbånd med 4G. Hør mere om vores erfaring med 5G mobilt bredbånd i denne omgang Fokus.

Se også: Guide til 5G mobilt bredbånd

Vind mobiltelefon til 7.999 kroner!

Når man stiller spørgsmål til os her i vores Fokus-videoer, deltager man automatisk i lodtrækningen om fede præmier. Denne gang har vi en Motorola Edge+ i hatten. Den har en vejledende pris på 7.999 kroner.

Du deltager i lodtrækningen om telefonen ved at stille os et spørgsmål her under videoen eller under videoen på YouTube. Vinderen trækkes den 18. december. Det er testeksemplar uden garantibevis, men den er praktisk talt som ny.

Se også: Abonnér på Teknofil på YouTube

Brevkasse om teknologi

I vores sædvanlige omgang Q&A – brevkasse kunne man også kalde det – kommer vi vidt omkring. En seer vil vide, hvorfor Apple ikke gør noget ved den ringe antennekvalitet på iPhone. En anden spørger, om Huawei HarmonyOS bliver en succes på Huaweis telefoner. En tredje spørger, om smartwatch med Googles WearOS endelig kan blive gode, nu hvor Snapdragon Wear 4100 er kommet.

Det giver vi svar på alt sammen her i denne omgang Fokus.

Giv en mobil i julegave

Julen er lige på trapperne og butikkernes julesalg er i fuld gang. Mange krydser nok fingre for hårde pakker under juletræet og der er da også mange dejlige tech-produkter at ønske sig.

Udfordringen er bare, at telefoner, tablets, højtalere og høretelefoner let overstiger gavebudgettet. Vi tipper til nogle af de bedste køb, når det gælder netop telefoner, tablets, højtalere og høretelefoner. Se, hvilke du skal gå efter for at få den bedst mulige kvalitet til prisen.

Se også: Find de bedste tilbud på telefoner

3 & 5G, rulbar telefon fra Oppo, kørekort-app

I Kortnyt kommer vi omkring 3 tilvalg af Ericsson til 5G – og dermed også deres fravalg af Huawei.

Den nye Kørekort-app er kommet. Den kostede 45 millioner kroner at udvikle og med den i mobilen behøver du ikke at have det fysiske kørekort med i pungen.

Vi skal også omkring Oppos nye rulbare telefon, hvor skærmen trækkes ud og bliver større. Er det i virkeligheden et koncept, der er federe og smartere end foldbare telefoner?

Se også: Nyheder om IT, tele og tech

Sagen videre

Redaktionens interesse for emnet fortsatte. Lasse Olsen gik videre med historien. Allerede d. 23/11/2020 publicerede vi en opfølgning med sagen Internet og mobilt bredbånd til sommerhuset – de bedste abonnementer – Du kan læse det videre forløb her. Seneste nyheder om Bredbånd ser du her..