Fordele og ulemper ved bredbånd via telefonstik

Skal du vælge at få internet gennem telefonstikket? Hvilke fordele og ulemper er der ved bredbånd gennem telefonstik? Læs alt om DSL-internetopkoblingen her.

Fordele og ulemper ved bredbånd via telefonstik

Hvilken slags bredbånd er den bedste? Det kommer som regel an på hvad man kan få, hvor meget man vil betale og hvilke behov man har. Er bredbånd via telefonstik det bedste valg? Det er næppe det bedste valg, men derfor vælger mange det alligevel. Læs i denne artikel om fordele og ulemper ved bredbånd via telefonstik.

Der findes flere forskellige typer af bredbånd, og det kan være svært at vælge. I denne serie af guides til bredbånd har vi været omkring fordele og ulemper ved fibernet, fordele og ulemper ved bredbånd via kabel-tv, fordele og ulemper ved mobilt bredbånd og nu er turen kommet til bredbånd via telefonstik.

Se også: Find priser på hurtigt bredbånd

Hvad er bredbånd gennem telefonstikket?

En internetopkobling gennem telefonstikket kaldes også for DSL, som er en forkortelse af Digital Subscriber Line. Det er en internetforbindelse, der leveres gennem nuværende almindelige telefonnetskabler. Og det betyder, at har husstanden telefonstik indlagt, så vil man også kunne få denne type bredbånd.

Selvom det er en aldrende teknologi med et analogt signal, så er det altså muligt at benytte til det at oprette adgang til internettet.

Se også: Find priser på hurtigt bredbånd

Fordele ved bredbånd via telefonstik

  • Tilgængelighed: Eftersom bredbånd via telefonstik benytter telefonnetskabler, så er det tilgængeligt i næsten alle hustande.

Se også: Mest bredbånd for pengene i 2021

Ulemper ved bredbånd via telefonstik

  • Langsommere bredbånd: Bredbånd via telefonstik er en gammel teknologi og det kan derfor ikke opnå samme hurtige hastigheder som bredbånd via fiber eller kabel-tv. De hurtigste forbindelser ligger på 100/10 Mbit.
  • Påvirkes af nettrafik og er mere ustabilt: Er der meget travlt på netværket, så vil hastigheden på denne type bredbånd falde. Det vil også opleves som værende mere ustabilt.
  • Dyrt i forhold til hastighed: Bredbånd via telefonstik er ofte ikke billigere end bredbånd via kabel-tv og mobilt bredbånd. I forhold til hastigheden er det derfor en dyr løsning.

Skal du vælge bredbånd gennemtelefonstik?

Herover finder du fordele og ulemper ved bredbånd via telefonstik. Som du nok kan se, så er der flere ulemper end fordele ved denne type bredbånd. Det bedste råd vi kan give er, at er dette det eneste bredbånd, der er tilgængeligt hvor du bor, så skal du vælge det. Det er dog sjældent, at der ikke er mobildækning, hvorfor mobilt bredbånd er et oplagt, og ofte billigere, alternativ.

Se også: Guides til bredbånd