Find det rigtige internet til studerende

Internet til studerende - bor du sammen med flere eller bor du alene og flytter en del rundt? Se fordele og ulemper ved bredbånd og mobilt bredbånd for studerende.

Find det rigtige internet til studerende

Er du studerende, så hører du formentlig til i kategorien ‘hard core internetbruger’.  Alt peger i hvert fald på, at du har brug for hurtigt internet: Du skal bruge nettet i forbindelse med studiet, men så sandelig også til de sociale liv, både det fysiske sociale liv samt det online sociale liv: Musik, film og tv-serier, YouTube, gaming, sociale medier og du har sikkert også mange andre behov, du skal have dækket med en god internetforbindelse. Internet til studerende.

 

Mobilt bredbånd til studerende

Bor du selv og ikke noget fast sted gennem længere tid (som studerende må man forvente at bo forskellige steder de første par år, inden man finder noget mere fast. Det kan være svært at finde bolig som studerende og måske man heller ikke er sikker på, at det valgte studie er det rigtige og at man derfor kan risikere at skulle flytte by for at finde det rigtige studie – så gider man ikke binde sig til en fast bredbåndsforbindelse, man ikke kan tage med sig.

Derfor kan det være en fordel at vælge mobilt bredbånd. Heldigvis er både hastighed og dækning blevet rigtig god, når vi taler mobilt bredbånd og priserne kan være rigtig gode også. Der er dog stor forskel på de forskellige abonnementer.

Mobilt bredbånd vil også fungere rigtig fint, hvis I er flere og I ikke gamer – man kan sagtens have 4-5 enheder koblet til en mobil bredbåndsforbindelse på samme tid. Dog er mobilt bredbånd mere påvirket spidsbelastningstider end almindeligt bredbånd. Om aftenen og i weekenden kan du forvente lidt lavere hastigheder, hvor mange typisk er online samtidig.

Herunder kan du se priser på mobilt bredbånd.

1 Oister
1.000 GB – Netværk: 3 – Pris: 219 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

#2 Teleselskabet 3
1.000 GB – Netværk: 3 Pris: 230 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

#3 Fullrate
500 GB –  Netværk: TDC – 349 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

#4 Telmore
500 GB med Telmore Play – Netværk: TDC – 379 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

#5 YouSee
1.000 GB – Netværk: TDC – Pris: 299/449 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

#6 Telia
150 GB –  Netværk: Telia – Pris: 199 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

#7 Call me
250 GB – Netværk: Telia – Pris: 299 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

#8 CBB Mobil
400 GB data – Netværk: Telenor – Pris: 419 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

#9 Greentel
500 GB data – Netværk: Telia – 299 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

#10 Telenor
360 GB data – Netværk: Telenor – Pris: 360 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

Se også: Hurtigere mobilt bredbånd med 4G router med eksterne antenner

 

Du deler internet med andre i lejlighed

Mange studerende bor sammen i en lejlighed og har hvert deres værelse. Måske de også deler en fælles stue. Det betyder, at der kan være uhyre mange enheder koblet op til nettet på samme tid – enheder der streamer tunge filer i form af musik og video

Samtidig vil det være rigtig irriterende, hvis hastigheden påvirkes, så man ikke kan bruge internettet godt nok i forbindelse med ens studie – er nettet langsomt og man har behov for at lave en masse søgninger og slå en masse informationer op, så vil det være en decideret dræber med langsomt internet.

Som studerende hører du formentlig til gamer-generationen og derfor bør I vælge rigtig bredbånd og ikke mobilt bredbånd. Det er også stadig mere stabilt og pålideligt internet end mobilt bredbånd.

Herunder kan du se bredbåndsforbindelser til hurtigt internet, der samtidig er forholdsvis billige.

#1 Kviknet
100 Mbit
Hastighed: 100 Mbit/s download, 100 Mbit/s upload
Man får en trådløs wifi router med i prisen for abonnementet hos Kviknet
Pris: 199 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

#2 DanskNet
100 Mbit
Hastighed: 100 Mbit/s download, 30 Mbit/s upload
Man får en trådløs wifi router med i prisen for abonnementet hos DanskNet
Pris: 249 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud 

#3 Hiper
300 Mbit/s
Hastighed: 300 Mbit/s download, 100 Mbit/s upload
Man får en trådløs wifi router med i prisen for abonnementet hos Hiper
Pris: 259 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud 

#4 Waoo
300 Mbit
Hastighed: 300 Mbit/s download, 300 Mbit/s upload
Man får en trådløs wifi router med i prisen for abonnementet hos Waoo
Pris: 279 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

#5 Hiper
1.000 Mbit/s
Hastighed: 1.000 Mbit/s download, 100 Mbit/s upload
Man får en trådløs wifi router med i prisen for abonnementet hos Hiper
Pris: 339 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

Se også: Klag over din internetforbindelse

 

Internet i udlandet

Som studerende er der store chancer for, at man kommer til udlandet i kortere eller længere tid. Du kan naturligvis få adgang til internet i udlandet på samme måde som i Danmark via almindelig bredbånd eller mobilt bredbånd. Men det kan være træls at skulle betale for et internetabonnement i 5-6 måneder i Danmark samtidig med, at man også skal gøre det i udlandet.

Fastnet kan du ikke tage med og desværre er udvalget af mobilt bredbånd, der kan bruges i udlandet meget begrænset. Faktisk er det kun teleselskabet 3, der tilbyder den mulighed. Se mere til 3s mobile bredbånd der kan bruges i udlandet her.

Du kan dog altid få adgang til internettet i udlandet – i hvert fald i EU – via dit mobilabonnement, så længe det er med fri roaming inkluderet.

Internet på kollegier

Bor på kollegium, så kan du regne med, at der er en god internetforbindelse med høje hastigheder. Du skal dog forvente, at hastigheden kan blive presset på bestemte tider af dagen og ugen – for eksempel om aftenen eller i weekenderne, når man streamer musik, video eller gaming på samme tid. Det er dog for overdrevent at få sin egen internetforbindelse – oplever du problemer ind i mellem, så kan du formentlig klare dig et par timer ved at bruge mobilen som opkobling til nettet – så længe du altså har et mobilabonnement med tilpas mængde data inkluderet.

Derfor: Bor du på kollegium, så bør du være fint dækket ind, når det gælder internet og din mobil kan redde dig i nødsituationer.

Se også: Hvor hurtigt internet har man brug for?

 

Upload: Det skal du være opmærksom på generelt som studerende 

De fleste skal aflevere opgaver over nettet. Er det kun tekstdokumenter, så er upload-hastigheden ikke så afgørende, men hvis du er på et studie, hvor du arbejder meget med video, så bør du sikre dig en forholdsvis hurtig upload-forbindelse.

I princippet vil 10 Mbit/s være rigeligt i de fleste situationer, men har du en situation, hvor du skal aflevere en 3-400 GB stor videofil inden for kort tid, så vil det være en fordel at gå efter en internetforbindelse med en 30-50 Mbit/s hastighed som minimum.

Derudover er det sådan set kun YouTubere med egen kanel, hvor der jævnligt skal postes nyt indhold, der har behov for meget hurtige upload-hastigheder.

Se også: Find priser på billig bredbånd

 

Internet til studerende, august 2019

Guiden med internet til studerende er fra august 2019. I guiden finder du både abonnementet til almindeligt bredbånd og mobilt bredbånd. Fokus er på abonnementer med høje hastigheder til prisen.

Se også: Guides til priser på bredbånd

Flere nyheder om temaet

Siden redaktionen publicerede denne artikel er der kommet nyt i sagen. Steen Jørgensen holdt fast i sin interesse i tematikken. 14/8/2019 fulgte redaktionen op med en nyhedsartikel med fokus på Hvad gør mit internet langsommere? Og hvordan fixer jeg det? – Forstættelsen i sagen kan læses her. Seneste nyt om tematikken finder du her.