Hvad gør mit internet langsommere? Og hvordan fixer jeg det?

Mange små ting kan justeres og forbedres for at gøre dit bredbånd hurtigere - guide til ting, der gør dit internet langsomt med tip til, hvordan du fixer det.

Hvad gør mit internet langsommere? Og hvordan fixer jeg det?

Hvis du har købt bredbånd med for eksempel 100 Mbit/s og du oplever, at du får markant lavere hastighed, så kan det skyldes flere ting. Guide til hvordan du kan gøre langsomt internet hurtigere.

Du har lige startet abonnement på nyt hurtigt bredbånd med 100 Mbit/s, så hele familien kan streame løs af video, musik og spil. Problemet er bare, at I oplever, at det hele hakker og sprutter lidt for meget – underligt, nu du har bredbånd med 100 Mbit/s hastighed.

Men ro på – det kan meget vel være, at der er tale om det, man i computersammenhænge kalder for en “fejl 40” – altså at fejlen sidder 40 centimeter fra computer og ja – det er dig, jeg mener. Det samme kan meget vel gøre sig gældende for bredbånd – særligt hvis der er tale om wifi og det er der jo i langt de fleste tilfælde.

Herunder vil vi guide til nogle af de simple ting, du selv kan prøve at justere på, inden du kontakter din bredbåndsudbyder med henblik på at klage over det, du oplever som langsommere bredbånd end lovet.

Se også: Find billigt og hurtigt bredbånd

 

Hvad kan gøre bredbånd langsommere – og hvordan fixer jeg det?

Afstand til wifi router

Langsomt internet kan bero på noget så simpelt som, at din computer, dit fjernsyn, spilkonsol, mobil eller tablet ganske enkelt er for langt væk fra selve wifi routeren. Bor man i et hus, kan det være svært at løse det på en tilfredsstillende måde, hvor man prøver at placere routeren midt i huset for eksempel. Mure vil for eksempel stadig kunne blokere for signalet.

Løsningen er at investere i en wifi repeater eller et mesh system, hvor man får flere routere til at placere rundt om i huset og som køre på samme bredbåndsforbindelse. Begge løsninger vil fungere rigtig godt.

Se også: Hvor hurtig bredbånd har man brug for?

 

Kvaliteten af din router

Det er ikke kun placeringen af din router, der kan spille ind på hastigheden – det er også kvaliteten af den. Har du en ældre wifi router, så er det ikke sikkert, at den har stærkt nok signalstyrke og vil i stedet sænke hastigheden, når den skal sendes ud trådløst.

Løsningen er at købe en ny wifi router – du kunne for eksempel overveje at købe en gennem din bredbåndsudbyder, da du så kan dunke dem i hovedet med den, hvis din forbindelse stadig er langsom.

Se også: De billigste bredbåndsudbydere i Danmark

 

Elektroniske produkter i hjemmet

Halogenlamper, elektronisk lysdæmpning, stereo-højtalere, computer-højtaler, fjernsyn, skærme, kabler og ledninger eller mobiltelefoner og babyalarmer, der udsender signalfrekvenser – alt sammen er anerkendt som noget, der kan påvirke bredbåndshastigheden negativt.

Løsningen er at holde wifi routeren så langt væk fra andre elektroniske enheder som muligt. En god idé er at placere routeren på en hylde eller reol.

 

For mange enheder

Antallet af opkoblede enheder til wifi routeren påvirker hastigheden. Jo flere enheder du har forbundet til din bredbåndsforbindelse på samme tid, desto lavere hastighed har hver enkelt enhed.

Løsningen er derfor at holde øje med, hvor mange enheder der er opkoblet på til din internet-forbindelse og så sørge for at slukke dem, inden du laver en hastighedstest.

 

Hvilket indhold streamer I?

Hvis du ved, at du kun streamer Netflix på én enhed på en 100 Mbit/s forbindelse og der er problemer med billedkvaliteten, så er der noget galt. Streamer familiens medlemmer video på hver deres enhed og har mobilen koblet til samtidig til videochat eller har en spilkonsol koblet til nettet også, så begynder det at blive svært at følge med – også for en 100 Mbit/s forbindelse.

Løsningen er lidt kedelig – enten må I skrue lidt ned for antallet af enheder, der er koblet op eller også skal I have en hurtigere og dermed også dyrere bredbåndsforbindelse.

 

Sådan klager du over for langsomt bredbånd

Hvis du har indgået en aftale om bredbånd med en bestemt type hastighed og den over en længere periode ikke lever op til denne hastighed, så er du berettiget til at klage til din udbyder.

Du kan se vores guide til, hvordan og hvornår man bør klage over langsomt bredbånd og internet.

Se også: Sammenlign priser på bredbånd

Mere til nyheden

Sagen er ikke slut. Vi har fulgt op på tematikken. Steen Jørgensen kunne ikke lade sagen ligge. 19/7/2019 fulgte vi op med nyheden; Hurtigt internet – se udbud og priserKlik her for at læse den påfølgende artikel.. Se også seneste nyt om emnet her..