Få hurtigere mobilt bredbånd med 4G router med mindst to eksterne antenner

Ønsker du hurtigt mobilt bredbånd, så skal du have en 4g router med eksterne antenner - se også, hvad der er mobil bredbånds fjende nummer 1.

Få hurtigere mobilt bredbånd med 4G router med mindst to eksterne antenner

Forbindelsen til 4G-netværket foregår med hardware såsom 4G router eller 4G modem. 4G er i dag meget veludviklet og har både god kapacitet og god dækning over stort set hele landet – men du bør ikke bare vælge hvilken som helst 4G router. 4G routere med mindst to eksterne antenner forbedrer 4G-signalet og kvaliteten af dit mobile bredbånd.

 

4G router med eksterne antenner giver bedst mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd bliver hurtigere og mere stabilt – det er noget teleselskaberne arbejder på at sikre løbende, men det er faktisk ikke kun op til teleselskaberne at sikre et godt mobilt bredbånd, også den type 4G router, du benytter, har betydning.

Og faktisk får man ikke den optimale 4G-router fra teleselskaberne, når man bestiller mobilt bredbånd hos dem. De tilbyder nemlig 4G-routere med interne antenner og det kan undre, da eksperter anbefaler, at man bruger 4G-routere med eksterne antenne – og helst flere af slagsen.

Jo flere antenner, en router har, desto højere hastigheder kan man forvente. Har routeren dobbeltantenner, så signalet modtages af to antenner, kan der således modtages dobbelt signaler fra basestationerne. Man får bedst udbytte af 4G ved at have routere med fire antenner, da 4G i dag netop er bygget op omkring teknikken MIMO, der anvender fire antenner.

Kan antennerne samtidig drejes og justeres til at pege i den retning, man ønsker, vil det ligeledes give mulighed for at forbedre det modtagne signal med højere hastigheder og mere stabil forbindelse til følge. Antenner på 4G-routere bør som udgangspunkt justeres til at have 45 graders hældning i forholdet til vertikalplanet – altså den flade, som routeren står på.

Ved du, hvor den nærmeste 4G-basestation befinder sig, bør du rette antennerne mod den. Du kan kontakte dit teleselskab, du er mobil bredbåndskunde hos for at få information om placeringen, hvis du ikke kender den.

Se også: Mobilt bredbånd med meget data

 

Energibesparende vinduer er fjende nummer 1 for mobilt bredbånd

Særligt i byer benyttes der høje frekvenser til mobilt bredbånd og de har svære ved at trænge igennem mure, miljøoptimerede vinduer og så videre. Derfor er det vigtig med en god 4G-router, der yder det bedst mulige i forhold til et hurtigt og stabilt signal.

Placeringen af 4G-routeren spiller også ind på kvaliteten af dit mobile bredbånd. Placér den ikke ved en tyk betonvæg, en metalkonstruktion eller bag en energibesparende rude. Faktisk dæmper energibesparende glas hastigheden på alle de  frekvenser, som mobilt bredbånd bruger, så det er faktisk det værste materiale for 4G-routere og mobilt bredbånd.

Placér helst routeren et lidt højt sted, gerne med luft omkring den. Der er mange 4G-routere at vælge mellem. Måske den du har i forvejen gør det fint med høje hastigheder og stabil forbindelse – hvis ikke, så er det værd at overveje køb af en ny 4G-router med i hvert fald to og gerne fire eksterne antenner.

Se også: Find billig mobilt bredbånd

 

Find bedste pris på mobilt bredbånd med meget data

#1 Oister
1.000 GB – Netværk: 3 – Pris: 219 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

#2 Teleselskabet 3
1.000 GB – Netværk: 3 Pris: 230 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

#3 Fullrate
500 GB –  Netværk: TDC – 349 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

#4 Telmore
500 GB med Telmore Play – Netværk: TDC – 379 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

#5 YouSee
1.000 GB – Netværk: TDC – Pris: 299/449 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

#6 Telia
150 GB –  Netværk: Telia – Pris: 199 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

#7 Call me
250 GB – Netværk: Telia – Pris: 299 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

#8 CBB Mobil
400 GB data – Netværk: Telenor – Pris: 419 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

#9 Greentel
500 GB data – Netværk: Telia – 299 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

#10 Telenor
360 GB data – Netværk: Telenor – Pris: 360 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud

Se også: Sammenlign priser på mobilt bredbånd

Fortsættelsen i sagen

Emnet taget i betragtning, gik det hurtigt med fortsættelsen. Steen Jørgensen fortsatte fortællingen. d. 19/8/2019 fulgte vi historien op med artiklen om Mobilt bredbånd vs rigtig bredbånd – fordele og ulemperKlik her for at åbne artiklen.. Se også seneste nyt om temaet her.