Bedst og billigst bredbånd til sommerhus

På jagt efter internet til sommerhuset, autocamperen eller campingvognen? Læs her hvordan du får bedst og billigst bredbånd i dit sommerhus.

Bedst og billigst bredbånd til sommerhus

Det er i dag næsten umuligt at klare sig uden en internetopkobling – heller ikke når man er på ferie. Der er flere måder at udstyre for eksempel feriehuse, sommerhuse eller campingvogne, men en løsning er bedre, billigere og mere simpel end de andre. Se i denne guide hvordan du går bedst og billigst bredbånd i dit sommerhus.

Hvilket bredbånd er bedst til sommerhus?

Der er flere måder at få internet på i sommerhuset: Et mobilt hotspot (internetdeling fra mobilen), bredbånd via kabel-tv og telefonstik, fiberbredbånd eller mobilt bredbånd. Vi er af den overbevisning, at mobilt bredbånd er den bedste løsning til sommerhuset – og derudover også den billigste.

Fordelen ved at vælge mobilt bredbånd er mange:

Hurtig og billig etablering

Mobilt bredbånd kræver ikke adgang til et nedgravet kabel og er hurtigt og billigt at få etableret. Derimod skal routeren blot have strøm og et aktiveret simkort.

Tilpas forbruget til behovet

Man kan med mobilt bredbånd tilpasse indholdet i abonnementet til det reelle forbruget – hvilket giver en billigere pris. I et sommerhus (eller et feriehus, campingvogn, autocamper) bruger man kun internettet i perioder, hvorfor det ikke giver mening med en stor og forkromet internetopkobling, hvor man betaler en fast dyr pris hver måned.

Altid samme hastighed

Med kablet bredbånd vælger man som regel abonnement efter hastighed. Med mobilt bredbånd får man samme hastighed, også selvom man vælger det billigste abonnement. Det betyder, at der altid er bredbånd til hele familien.

Det er mobilt

Mobilt bredbånd giver også den fordel, at man kan tage internettet med sig – skulle man købe nyt sommerhus eller leje et. Det er blot at tage routeren med.

Se abonnementer til mobilt bredbånd

Hvad kræver mobilt bredbånd?

Ovenfor finder du fire grunde til, at mobilt bredbånd er bedst og billigst som bredbånd i sommerhus. Som nævnt tidligere i denne guide er mobilt bredbånd utroligt simpelt og let at komme i gang med.

Det kræver en router til mobilt bredbånd (4G eller 5G) samt et abonnement med mobildata. Routeren kan købes i løssalg fra ny eller brugt eller kan købes sammen med et abonnement på mobilt bredbånd. Dette kan være enten et mobilabonnement eller et abonnement lavet til mobilt bredbånd – her er ingen forskel i brug.

Herefter skal man blot indsætte simkortet i routeren og tilslutte dem til et strømstik. Efter et kort øjeblik er der Wi-Fi med adgang til internet.

Husk god netværksdækning

Mobilt bredbånd benytter mobilnetværk til at skabe forbindelse til internettet – ligesom en mobiltelefon. Derfor kræver mobilt bredbånd en god forbindelse til mobilnetværket, hvis hastigheden på internetopkoblingen skal være hurtig. Derfor er det vigtigt at vælge et teleselskab, der har god dækning i området, hvor bredbåndet skal benyttes. Se brugernes oplevelser med mobildækning ned på postnummer-niveau her.

Se også: Tips og guides til bredbånd

Efterfølgende om emnet

Siden vi kørte denne artikel er der kommet nyt i sagen. Lasse Olsen gik videre med historien. 21/3/2022 fortsatte vi fortællingen med en artikel der omhandler Mobilt bredbånd til hjemmet – de bedste abonnementerKlik her for den påfølgende artikel.. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt om sagen..