Hvordan beskytter og vedligeholder man sin mobiltelefon?

Med disse 7 trin kan du forlænge levetiden på din smartphone. Se hvordan du bedst muligt beskytter og vedligeholder din mobiltelefon, så du kan få glæde af den i mange år.

Hvordan beskytter og vedligeholder man sin mobiltelefon?

Din mobiltelefon er en brugsgenstand, som ofte bliver brugt mange timer hver dag. Den vil derfor helt naturligt blive slidt langsomt med tiden.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

7 tips til at vedligeholde og passe på din smartphone

Vi guider dig til, hvordan du bedst muligt beskytter, vedligeholder og passer på din smartphone, så du kan få glæde af den i så lang tid som muligt.

Se også: Landsdækkende reparation af elcykler

Brug et cover

Det måske vigtigste du kan gøre for at beskytte din telefon er at bruge et cover, etui eller case – kært barn har mange navne.

Coveret beskytter din telefon – både foran og bagpå, da selv de covers med åben front ofte stikker lidt ud fra skærmen, så du kan lægge telefonen med skærmen nedad, uden at glasset rører overfladen. Coveret tager også de hårde stød, hvis du taber telefonen, og minimerer derfor risikoen betragteligt for dyre reparationer af ødelagt glas foran eller bagpå.

Man kan købe etuier af plastik, silikone, læder eller gummi – og sikkert også andre materialer. Der er også covers af forskellige typer – de helt simple åbne etuier, der sidder på bagsiden og rammen eller de lukkede etuier såsom flip-covers eller covers med kortholder/pung. Man kan også få covers med indbygget batteri.

Se også: De bedste priser og tilbud på mobilcovers

Brug en skærmbeskytter

Ud over at beskytte telefonen med et cover bør du også beskytte den med en skærmbeskytter. Godt nok har de fleste telefoner i dag meget hårdført glas, som kan holde til mange ting, men de kan stadig nemt få ridser, og det tynde lag af plastik man putter oven på glasset reducerer risikoen for revner i glasset, hvis du taber telefonen, betragteligt.

Derudover vil glasset også fremstå helt som nyt, den dag du tager skærmbeskytteren af – for eksempel hvis du vil sælge telefonen videre.

Skærmbeskyttere er utrolig billige, og det er derfor en utrolig nem og god måde at passe på sin telefon på.

Se også: De bedste priser og tilbud på skærmbeskyttere

Rengør din mobil med forsigtighed

Telefoner bliver beskidte og snavsede ligesom alt andet og trænger derfor med jævne mellemrum til en lille rengøring. Pas dog på med at rengøre telefonen med skrappe rengøringsmidler fra samlingen af rengøringsmidler.

Undgå blegemiddel, ammoniak og desinficerende sprays, som kan være for skrappe og kan beskadige skærmens belægning samt andre dele af telefonen. Vær også forsigtig med acetone og ren sprit (isopropylalkohol i høj koncentration). I manualen til din telefon står nærmere om, hvilke rengøringsmidler producenten fraråder og anbefaler.

I alle tilfælde kan en mikrofiberklud og eventuelt en fugtig klud ikke gøre nogen skade.

Hold din telefon opdateret

En del af vedligeholdelsen foregår også i telefonens software. Du bør nemlig holde telefonen opdateret og installere de softwareopdateringer, som jævnligt dukker op.

Nogle af opdateringer er indholdsopdateringer, som opdaterer styresystemet til nye versioner med nye funktioner. Andre opdateringer er sikkerhedsopdateringer, som retter alvorlige fejl og holder din smartphone sikker mod konstante trusler på internettet.

Selv om opdateringer kan være irriterende, er det vigtigt, at du får dem installeret, så snart de dukker op.

Se også: Undgå en usikker mobil: 10 råd til høj sikkerhed på smartphone

Pas på batteriet

Du bør også tænke over, hvordan du bruger telefonen i det daglige. Batteriet er en sliddel, som kan ældes meget hurtigt, hvis du ikke passer på det, og som omvendt også kan holde meget lang tid, hvis du passer godt på det.

Undgå at have din telefon i opladeren hele natten med 100 procent strøm, da det slider på batteriet. Prøv så vidt muligt at holde batteriniveauet på 20 til 80 procent, da et meget afladet batteri også slider på batteriet.

Hvis du kan oplade telefonen langsomt op, er det også at foretrække frem for hurtig opladning dag efter dag.

Undgå også overophedning ved for eksempel at bruge den alt for meget ude i sollys på en brandvarm sommerdag. De høje temperaturer slider batteriet.

Se også: Har man brug for super hurtig opladning og er det godt for mobilen?

Lav løbende sikkerhedskopieringer

Du bør også opsætte din telefon til løbende at foretage sikkerhedskopieringer af dit indhold på telefonen.

Skulle uheldet ske, at du mister din telefon, eller at den pludselig går i stykker, er det guld værd at have en nylig sikkerhedskopi, som du kan gendanne på en anden mobiltelefon.

Se også: Hvordan flytter man apps til en anden Google-konto eller Apple-id?

Ryd op i uønskede filer

Efterhånden som man bruger sin telefon, ophober der sig store mængder af filer, som er unødvendige og optager plads på telefonen.

Det kan være downloadede filer såsom dokumenter og billeder, som man ikke længere har brug for. Det kan også være appdata fra apps, som du ikke længere bruger. Det kan også være gamle fotos og videoer, som du kan frigøre fra din telefon, hvis de er blevet sikkerhedskopieret i din Fotos-app.

Se også: Sådan løser du problemer med hjemmets Wi-Fi