Undgå en usikker mobil: 10 råd til høj sikkerhed på smartphone

Vores mobiltelefoner er fyldt med værdifulde data. Sådan sørger du for, at din mobiltelefon er bedst sikret mod ondsindede personer.

Undgå en usikker mobil: 10 råd til høj sikkerhed på smartphone

Er din smartphone godt beskyttet mod hackere og ondsindede personer? Vi giver dig her 10 essentielle råd til sikring og beskyttelse af din mobiltefon.

Se også: Sammenlign priser på billige mobilabonnementer

Sådan opnår du høj sikkerhed på din mobil

Mobiltelefonen er altid med os i dag – i tasken eller i lommen. Det er der gode grunde til, for den har en mange funktioner og apps, som vi bruger mange gange i løbet af en dag og som gør vores liv lettere.

Med data, informationer, billeder og andre vigtige ting på mobiltelefon er sikkerhed højeste prioritet. Men har du sikret din mobiltelefon og indeholdet på den godt nok? Her giver vi dig ti råd og tips til, hvordan du bedst beskytter den mod hackere, angreb og ondsindede personer.

Se også: Tips og gode råd til mobilabonnement og mobil

#1 Lås din låseskærm

Husk altid en lås på mobilen. Vi anbefaler fingeraftryk på Android-telefoner og Face ID på iPhones, da man her ikke kan se dig indtaste pinkode.

#2 Tjek efter opdateringer

Se regelmæssigt efter, om det er OS-opdateringer og sikkerhedsopdateringer til din mobiltelefon. Disse kan lukke eventuelle sikkerhedshuller og introducere nye sikkerhedsfunktioner.

#3 Hent kun apps på Apple og Google butikker

Undgå at hente og installere apps fra ukendte hjemmesider og appbutikker. Vi anbefaler, at du kun finder apps i Apples App Store og Google Play Butik.

#4 Opdater dine apps

Ikke kun din mobiltelefon skal være opdateret. Der kommer løbende opdateringer til dine apps, som også kan forbedre sikkerheden og lukke vigtige sikkerhedshuller. Sørg for, at de er opdateret. Det gør du inde i mobiltelefonens appbutik.

#5 Slå find min mobil til

Husk at få aktiveret “find min mobil” på din Android-mobil eller iPhone. På iPhones hedder appen “Find” og på Android-telefoner “Find enhed”.

#6 Lav backup af dine data

Skulle din mobiltelefon forsvinde eller blive stjålet, kan den slettes via “Find min enhed”-funktionen. Det betyder dog, at du mister al indhold på den. Sørg derfor, at det altid er gemt i skyen, så du ikke mister det for evigt.

#7 Brug komplicerede adgangskoder og totrinsgodkendelse

Stop med at bruge 123456, qwerty eller endda password som dit kodeord. Det kan gættes ekstremt hurtigt i dag. Brug komplicerede adgangskoder og husk at vælge forskellige til de tjenester du bruger. Brug eventuelt en adgangskodeadministrator (password manager).

Husk også at aktivere totrinsgodkendelse, hvis tjenesten tilbyder det.

#8 Hop ikke på ukendte Wi-Fi

Din sikkerhed er dårligere på åbne Wi-Fi, hvor ondsindede lettere kan stjæle oplysninger fra din enhed. Hold dig til sikrede Wi-Fi.

#9 Adskil dit arbejdsliv og privatliv

Sørg altid for, at du ikke bruger din private e-mailadresse og mobiltelefon i arbejdsregi og omvendt.

#10 Klik ikke på ukendte links

Du må aldrig klikke eller trykke på links, som du ikke kender til eller som kommer uopfordret. Er du i tvivl, så se hvem det er afsendt fra og tag eventuelt kontakt til afsender