Sådan løser du problemer med hjemmets Wi-Fi

Er dit Wi-Fi i hjemmet langsomt, ustabilt eller virker det ikke? Vi giver gode tips til, hvordan du får hurtigt og pålideligt bredbånd derhjemme.

Sådan løser du problemer med hjemmets Wi-Fi

Oplever i problemer med jeres bredbånd og Wi-Fi i hjemmet? Her er god tips og råd til, hvordan i får bedre og hurtigere internet.

Se også: Guides til mobilt bredbånd og Wi-Fi

Vi er i dag mere afhængige af et velfungerende internet i hjemmet end nogensinde før. Der skal streames, arbejdes, spilles og kommunikeres som aldrig før. Derfor kan det være frustrerende, når internettet driller.

Ofte er det hjemmets Wi-Fi, der skal tages et grundigt kig på. I denne guide giver vi en række gode tips til, hvordan du igen kan få hurtigt og stabilt Wi-Fi.

Problemer med internet – her er gode råd

Genstart din router

Er jeres bredbånd langsomt eller virker det ikke? Så anbefaler vi, at du starter med at genstarte routeren. Tag blot strømstikket ud, vent 10 sekunder, og sæt det i igen. Routeren vil starte op igen, hvilket tager 1-2 minutter. Dette løser langt de fleste fejl med internettet.

Test din internetforbindelse

Føles dit Wi-Fi langsomt? Test dit Wi-Fi og din internetforbindelse. Dette kan gøres flere steder – det er bare at søge efter hastighedstest i en søgemaskine. De måler både din download- og uploadehastighed og forsinkelse. Her kan du få et indtryk af, om hastigheden svarer til dit bredbåndsabonnement.

Her skal man dog være opmærksom på, at man ikke kan forvente 1.000 mbps, selvom man har 1.000 Mbit bredbånd. Der vil altid være et tab.

Tjek signalstyrken

Nu er det tid til at tage et kig på signalstyrken for dit Wi-Fi. Denne skal du tjekke de steder, hvor du typisk oplever problemer med hastigheden og stabiliteten på dit Wi-Fi. Det må også gerne testes steder i husstanden, hvor der er langt til routeren.

Signalstyrken kan man få et indtryk af på din enheds Wi-Fi ikon, men man kan med fordel download en app til formålet. Her kan anbefales en app som WiFi Analyzer (pas på der er flere apps med samme navn), der kan fortælle mere præcist om signalstyrke, interferens og andre detaljer.

Se bedste priser og tilbud på hurtigt 5G-bredbånd

Find en bedre placering til routeren – og rengør den

I forsøget på at få bedre signalstyrke, er det oplagt at tjekke placeringen til routeren. Ofte bliver routeren gemt af vejen, da den sjældent er særlig køn. Men det er en stor fejl.

Routeren skal gerne have frit  udsyn, luft til at blive kølet ned og have en placering, hvor den let kan få rundt med Wi-Fi-signalet i hele husstanden.

Forsøg at finde en placering så centralt i husstanden som muligt. Tænk også på, hvor du mest bruger Wi-Fi i husstanden.

Når du nu er i gang med at flytte din router, så husk lige at få den rengjort. Støv og snavs gør ikke noget godt for elektronik og gør det sværere for den at komme af med varmen.

Skift Wi-Fi bånd

Mange routere kommer med mulighed for både 2,4 og 5 GHz. 5 GHz er den bedre af de to, når de kommer til hastighed og interferens. Ulempen med 5 GHz er dog, at rækkevidden er dårligere. Er din enhed langt væk fra routeren, bør du prøve at skifte til 2.4 GHz båndet i stedet.

Er der mange Wi-Fi hvor du bor, kan du med fordel også skifte til en mindre travl kanal. I routeren administration kan man vælge mellem en række kanaler, hvor den som standard står til automatisk. Med appen Wi-Fi Analyzer kan man se hvilke bånd der er mest travlhed på.

Nyere routere er smartere og håndtere ovenstående for dig.

Gå ikke ned på udstyr

Man skal aldrig gå ned på udstyr – og slet ikke når det gælder routeren til dit internet. Der er nemlig ekstremt stor forskel på kvaliteten. Køb en kvalitets router fra mærker som TP-Link, ASUS, Netgear, D-Link eller Google.

Det skal dertil gerne være de nyeste modeller, hvor man får de nyeste funktioner, såsom Wi-Fi 6E og Wi-Fi 7. Disse routere giver den bedste dækning, hurtigste hastighed og største stabilitet.

Sammenlign priser på routere til bredbånd

Køb hurtigere bredbånd

Nu er det slut med de gratis tips. Har dit Wi-Fi klaret ovenstående tests med bravur, har du sandsynligvis bare brug for et hurtigere bredbånd.

I dag kan du få hurtigt bredbånd med 1.000 Mbps via 5G-bredbånd, fiberbredbånd og bredbånd via kabel-tv. Vi anbefaler 5G-bredbånd, da det er billigst, mobilt og enkelt.

Sammenlign priser på 5G-bredbånd