Sådan løser du problemer med hjemmets Wi-Fi

Er dit Wi-Fi i hjemmet langsomt eller oplever du ofte udfald? Vi giver gode tips til, hvordan du igen kan få hurtigt og pålideligt bredbånd derhjemme.

Sådan løser du problemer med hjemmets Wi-Fi

Vi er i dag mere afhængige af et velfungerende internet i hjemmet end nogensinde før. Der skal streames, arbejdes, spilles og kommunikeres som aldrig før. Derfor kan det være frustrerende, når internettet driller. Ofte er det hjemmet Wi-Fi, der skal tage et kig på. I denne artikel giver vi en række gode tips til, hvordan du igen kan få hurtigt og stabilt Wi-Fi – nogle tips er gratis og andre koster penge.

Sådan bliver dit Wi-Fi hurtigt igen

Test din internetforbindelse

Det første du skal gøre, er at teste dit Wi-Fi og din internetforbindelse. Dette kan gøres flere steder – det er bare at søge efter hastighedstest. Denne måler både din download- og uploadehastighed og forsinkelse. Her kan du få et indtryk af, om hastigheden svarer til dit bredbåndsabonnement. Her skal man dog være opmærksom på, at man ikke kan forvente 1.000 mbps, når man har 1.000 Mbit bredbånd. Der vil altid være et tab. Denne test kan med fordel gøres via en kablet forbindelse, hvorved man lettere kan udelukke, at det er bredbåndsforbindelsen den er gal med. Hvis det ikke er muligt, så sørg for at være tæt på routeren.

Tjek signalstyrken

Nu er det tid til at tage et kig på signalstyrken for dit Wi-Fi. Denne skal du tjekke de steder, hvor du typisk oplever problemer med hastigheden og stabiliteten på dit Wi-Fi. Det må også gerne testes steder i husstanden, hvor der er langt til routeren.

Signalstyrken kan man få et indtryk af på din enheds Wi-Fi ikon, men man kan med fordel download en app til formålet. Her kan anbefales en app som WiFi Analyzer, der kan fortælle mere præcist om signalstyrke, interferens og andre detaljer. Ethvert tal over -70dBm bør indikere en udmærket forbindelse. Hvis din signalstyrke er under det, er der et problem.

Find en bedre placering til routeren – og rengør den

I forsøget på at få bedre signalstyrke, er det lettest af finde en ny placering til routeren. Ofte bliver routeren gemt af vejen, da den sjældent er særlig køn. Men det er en stor fejl, for den skal gerne have det så frit som muligt, luft til at blive kølet og have en placering, hvor den let kan få rundt med Wi-Fi-signalet i hele husstanden.

Forsøg at finde en placering så centralt i husstanden som muligt. Tænk derudover også på, hvor du typisk bruger Wi-Fi i husstanden.

Når du nu er i gang med at flytte din router, så husk lige at få den rengjort. Støv og snavs gør ikke noget godt for elektronik og gør det sværere for den at komme af med varmen. Det kan være afgørende for dens præstationer.

Skift Wi-Fi bånd

Mange routere kommer med mulighed for både 2,4 og 5 GHz. 5 GHz er den bedre af de to, når de kommer til hastighed og interferens. Ulempen med 5 GHz er dog, at rækkevidden er dårligere. Er din enhed langt væk fra routeren, bør du prøve at skifte til 2.4 GHz i stedet.

Er der mange Wi-Fi hvor du bor, kan du med fordel også skifte til en mindre travlt kanal. I routeren administration kan man vælge mellem en række kanaler, hvor den som standard står til automatisk. Med appen Wi-Fi Analyzer kan man se hvilke bånd der er mest travlhed på.

Køb hurtigere bredbånd

Nu er det slut med de gratis tips. Har dit Wi-Fi klaret ovenstående tests med bravur, har du sandsynligvis bare brug for et hurtigere bredbånd. Mange udbydere tilbyder hurtigt 1.000 Mbit via kabel-tv (COAX), der er et godt kompromis mellem pris og kvalitet. Alternativt kan du vælge fiberbredbånd, hvis det er tilgængeligt hvor du bor.

Se også: Sammenlign priser på bredbånd

Køb et mesh Wi-Fi-system

Er den stadig gal med Wi-Fi-dækningen i hjemmet, kan vi varmt anbefale et Wi-Fi mest-system. Det er brugervenligt, effektivt og sikkert. Du kan se de bedste Wi-Fi meshsystemer her.

Se også: Tips til bedre bredbånd