Hvordan flytter man apps til en anden Google-konto eller Apple-id?

Har du fået en ny Google-konto eller et nyt Apple-id og ønsker at flytte alle downloadede og købte apps over til den nye konto? Find ud af, om det kan lade sig gøre i denne guide.

Hvordan flytter man apps til en anden Google-konto eller Apple-id?

Mange danskere bruger det ene og samme Apple-id eller den samme Google-konto på deres telefon i mange, mange år, men der kan være flere gode grunde til, at man ønsker at skifte til en ny Google-konto eller et nyt Apple-id.

Måske er den gamle konto oprettet i arbejdssammenhæng og du har fået nyt job, og derfor kan eller ønsker du ikke længere at beholde kontoen. Eller måske ønsker du af privatlivsmæssige årsager at starte på en frisk med en ny konto og e-mailadresse, som andre ikke kender til.

Uanset årsag er det desværre meget besværligt at flytte apps fra én konto til en anden. Vi guider dig her til, hvilke muligheder du har for at flytte downloadede og købte apps fra én Google-konto eller ét Apple-id og til et andet.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

Hvordan flytter jeg apps, jeg har købt, til en anden Google-konto?

Hvis du gennem årene har downloadet og købt apps på en bestemt Google-konto og nu ønsker at flytte alle apps – inklusive de købte apps – over på en anden Google-konto, er der desværre ikke så meget at gøre. Det er nemlig ikke muligt at flytte købte apps fra én Google-konto til en anden.

Det er desværre en meget omstændig proces at knytte apps manuelt til en ny Google-konto. Først og fremmest bør du notere, hvilke apps du ønsker overført til den nye Google-konto. Du kan for eksempel tage skærmbilleder af din appoversigt, skrive applikationerne ned eller downloade en app, der kan lave en liste over alle installerede apps.

Dernæst skal du logge ind på din smartphone med den nye Google-konto. Inden du fortsætter, bør du sikkerhedskopiere indholdet i de apps, som ikke synkroniserer indholdet i skyen. Det kan være billeder, dokumenter eller beskeder, der ikke er sikkerhedskopieret.

Nu skal du åbne Google Play-butikken og skifte profil til din gamle Google-konto. Gå derefter til ”Indstillinger” > ”Administrer apps og enheder” og vælg fanen ”Administrer”. Sørg for at listen ”Installeret” er vist. Nu skal du afinstallere samtlige apps på listen. Dette både fjerner appen fra din telefon og fjerner tilknytningen af appen til din Google-konto. Sørg for, at applikationerne ikke længere vises i listen ”Ikke installeret”, idet de stadig vil være knyttet til din gamle Google-konto.

Nu skal du i Play Butik skifte over til din nye Google-konto – du kan eventuelt helt slette din gamle Google-konto i systemindstillinger, hvis du ikke længere skal bruge den. Nu skal du downloade hver enkel app manuelt fra Play Butik via den nye konto for at knytte den nye konto sammen med applikationerne.

Det er desværre den eneste måde man kan flytte apps fra en gammel Google-konto og over på en ny Google-konto.

De apps, som du har købt via den gamle Google-konto, skal købes forfra i den nye Google-konto. Det er også muligt at tage backup af applikationerne (APK-filerne) via en app såsom Apps Backup and Restore, men applikationerne vil ikke være knyttet til din Google-konto og skal således sikkerhedskopieres og gendannes manuelt uden om Play Butik i tilfælde af eksempelvis en nulstilling af din Android-telefon.

Hvordan flytter jeg apps, jeg har købt, til et andet Apple-id?

Det er ikke muligt at flytte apps, som du har købt via ét Apple-id, over til et andet Apple-id. Når først en app er blevet tilknyttet et bestemt Apple-id, vil appen være tilknyttet dette Apple-id for evigt. Det gælder for både gratis og købte apps.

Der er derfor ikke andet at gøre end at afinstallere applikationerne, tilføje det nye Apple-id og downloade applikationerne forfra via det nye Apple-id. De apps, som du tidligere har købt, er du nødt til at købe forfra.

Husk at noter de apps, som du har downloadet gennem dit gamle Apple-id – for eksempel ved at tage skærmbilleder af appoversigten eller ved at skrive dem ned. Husk også at tage en sikkerhedskopi af dine apps på dit gamle Apple-id, så du altid kan gendanne dem igen.

Du kan også vælge at benytte både det gamle og nye Apple-id på én gang, så alle nye apps bliver downloadet via dit nye Apple-id, mens du bliver ved med at bruge dine eksisterende apps knyttet til dit gamle Apple-id.

Se også: Guides til apps og streamingtjenester