YouSee tilbyder nu fiber til 113.000 danskere på Energi Fyns fibernet

Bor du på Fyn og er blandt de 113.000 danskere, som er dækket af Energy Fyns fibernet, kan du nu købe YouSees produkter. Se om du bær vælge YouSee eller et alternativ.

YouSee tilbyder nu fiber til 113.000 danskere på Energi Fyns fibernet

I disse år bliver de forskellige energiselskabers netværk løbende åbnet op, så man som forbruger ikke længere er låst til at skulle købe produkterne hos ejeren af infrastrukturen. Det står med andre ord forbrugeren frit for, hvilken udbyder man vil købe et bredbåndsprodukt hos.

Se også: Guides og tips til bredbånd

1,8 mio. danskere kan nu vælge fiber gennem YouSee

En indholdsudbyder, som i de seneste år har tilbudt sine produkter på flere virksomheders regionale fibernet, er YouSee. Selskabet har netop fået adgang til Energi Fyns fibernet. Det betyder, at 113.000 flere danskere nu kan vælge tv- og bredbåndsløsninger fra YouSee. På samme måde er det også muligt for danskere i Energi Fyns område at vælge erhvervsløsninger fra TDC Erhverv. Både YouSee og TDC Erhverv er ejet af moderselskabet TDC Group.

Dermed tilbyder YouSee nu fiberløsninger til 1,8 millioner adresser landet over.

Bør du købe bredbånd hos YouSee?

Men skal du vælge YouSee som internetudbyder? Spørger man YouSee selv, er en af de gode grunde til at vælge dem enkeltheden i at kunne samle sine forskellige produkter hos én og samme udbyder:

”Vi oplever, at rigtig mange forbrugere i dag ønsker at samle deres tv og internet hos den samme udbyder. Både fordi det er nemmere at have ét kontaktpunkt, ligesom de to produkter er testet og optimeret til hinanden, så man opnår den bedste oplevelse og højeste kvalitet. Fra i dag bliver det også muligt for husstande med adgang til Energi Fyns fibernet at samle tv og internet hos YouSee og dermed opnå fordelene ved den hurtigere og mere stabile forbindelse,” siger Christian Morgan, der er direktør i YouSee.

Er det ikke vigtigt for dig, og prioriterer du i stedet at få mest internet til prisen, bør du vælge en anden udbyder end YouSee. Specifikt på Energi Fyns fibernet er der nemlig mange penge at spare ved at vælge en anden udbyder end YouSee.

En forbindelse på Energi Fyns fibernet med en hastighed på 1.000 Mbit/s i både download og upload koster 379 kroner per måned hos YouSee. Til sammenligning koster samme forbindelse 329 kroner – og 299 kroner de første seks måneder – hos lavprisselskabet JETNET. Hos udbyderen Senia, som snart også får adgang til Energi Fyns fibernet, vil samme forbindelse blive solgt til en fast pris på 299 kroner per måned.

Foto: Huawei

Mobilt bredbånd – et billigt alternativ til fibernet

Fibernet er den teknologisk bedste bredbåndsteknologi, men den er også dyrere end de øvrige teknologier. Man kan godt vælge en langsommere forbindelse via fibernet på eksempelvis 300 Mbit/s, men besparelsen er typisk meget beskeden.

Hvis du vil opnå en stor besparelse, skal du i stedet vælge mobilt bredbånd. Her kan du få meget billigt – og fortsat hurtigt nok – internet, der egner sig til de fleste husstande med et ganske almindeligt forbrug.

Mobilt bredbånd kan enten købes som færdigstrikkede abonnementer hos teleselskaber som CBB Mobil, Call me, OiSTER, dukaTALE og Greentel. Vil man gøre det endnu billigere, kan man med fordel købe et ganske almindeligt mobilabonnement og bruge det SIM-kort i en 4G- eller 5G-router, som man selv køber hos en elektronikforhandler. Den indledende pris er høj, men den efterfølgende månedlige pris er lavere end andre internetløsninger.

Og det kan faktisk gøres endnu billigere end med færdigstrikkede abonnementer på mobilt bredbånd. Er du kunde hos et teleselskab, der tilbyder mulighed for tilkøb af et ekstra datakort, kan du tilkøbe et sådan for typisk 30-60 kroner per måned. Dette kort kan du også indsætte i en 4G-router (datakort fås ikke længere med 5G-adgang), som du selv har købt. Hermed er den månedlige pris på mobilt bredbånd ekstremt lav.

Uanset hvilken måde du vælger mobilt bredbånd på, må du dog affinde dig med væsentligt lavere hastigheder end 1.000 Mbit/s. Det afhænger dog rigtigt meget af de lokale forhold. Se hvilke teleselskaber danskerne har vurderet til at have den bedste dækning.

Læs også: Sådan får du meget billigt mobilt bredbånd