Spar over 1.200 kroner om året på mobilt bredbånd via 5G med dette trick

Ved at købe et 5G-mobilabonnement, et ekstra SIM-kort og din egen 5G-router får du langt billigere mobilt bredbånd end ved at købe et dedikeret abonnement på mobilt bredbånd.

Spar over 1.200 kroner om året på mobilt bredbånd via 5G med dette trick

Overvejer du at købe mobilt bredbånd via 5G, men synes det er dyrt? Så frygt ej. Du kan nemlig få billigt mobilt bredbånd via 5G med et super smart trick, som alt for få kender til.

Mange teleselskaber sælger mobilt bredbånd som et særskilt produkt, hvor du får adgang til typisk 1.000 eller 2.000 GB data per måned (derefter nedsat hastighed) med et særskilt SIM-kort, som skal indsættes i en 5G-router, som man hos nogle udbydere lejer. Hos Telmore koster mobilt bredbånd med en 5G-lånerouter eksempelvis 399 kroner per måned, mens det hos teleselskabet 3 koster 350 kroner per måned de første 40 måneder – derefter 300 kroner per måned.

Men det kan gøres langt billigere. Læs blot med.

Læs også: Den billigste router til 5G-mobilt bredbånd – se pris

Køb selv 5G-router og ekstra SIM-kort til dit mobilabonnement

Nogle teleselskaber lader dig tilkøbe et ekstra SIM-kort til et mobilabonnement – også kaldet et datakort. Dette datakort kan indsættes i hvilket som helst udstyr og ikke kun i smartphones. Der er dog det lille men, at de fleste teleselskaber enten ikke har aktiveret 5G på datadelingskort og/eller ikke tillader at købe datadelingskort til abonnementer med fri data.

Men sådan er det ikke hos Telias lavprisselskab Call me. Teleselskabet har godt nok ikke den laveste pris på et datakort, men til gengæld virker datakortet med 5G, og teleselskabet lader samtidig sine kunder tilkøbe et ekstra SIM-kort med ethvert mobilabonnement. Disse to detaljer er vigtige.

Valg af mobilabonnement

Det er nemlig et ganske almindeligt mobilabonnement med fri data og 5G, der er hele humlen i dette trick. For at opnå besparelsen skal du skifte dit almindelige mobilabonnement over til Call me. Det kan sådan set være et hvilket som helst mobilabonnement, men vi anbefaler at abonnementet med fri tale, fri data og 5G for 199 kroner om måneden. Dertil skal der købes det ekstra datadelingskort for 50 kroner per måned.

Det har flere fordele at vælge et abonnement med fri data. For det første løber du aldrig tør for data på mobilen (og du har masser af roaming i EU). For det andet behøver du ikke bekymre dig om dit dataforbrug på alle enheder i hjemmet, der via Wi-Fi er koblet til det mobile bredbånd. Selv om det hedder “fri data”, er du i teorien begrænset til 1.000 GB data per måned. Derefter kan Call me ifølge sine vilkår vælge at nedsætte hastigheden eller lukke din mulighed for at bruge data resten af måneden. Praksis blandt teleselskaberne synes dog at være, at hastigheden ‘kun’ sænkes.

Se aktuelle priser og tilbud på mobilabonnementer hos Call me

Lad os opsummere en gang: Du skal altså bruge i alt 249 kroner om måneden på mobilabonnement med fri data, fri tale og 5G, som samtidig giver dig adgang til mobilt bredbånd via 5G i hjemmet. Men da du med al sandsynlighed i forvejen betaler til et mobilabonnement, fraregnes udgiften i nedenstående regnestykke. Vi har været konservative og taget udgangspunkt i, at et meget almindeligt mobilabonnement koster 100 kroner per måned. Det betyder, at den faktiske udgift til mobilt bredbånd via datadeling kun er 149 kroner per måned.

Billigste løsning efter 15 måneder

Man kommer dog ikke langt uden en 5G-router. I stedet for at leje den gennem teleselskaber som Telmore og 3 skal du selv købe den kontant. Udvalget af 5G-routere er meget sparsomt. Flere teleselskaber bruger 5G-routeren Huawei H-122, men den koster i skrivende stund cirka 3.700 kroner. Zyxel NR5101 er en tilsvarende 5G-router, som “kun” koster 2.999 kroner. Vi tager udgangspunkt i sidstnævnte. Det kan virke som en stor indledende udgift, men husk på, at det i alle de efterfølgende måneder betyder en væsentligt lavere månedlig pris på mobilt bredbånd.

Find de bedste priser på 5G-routere 

Som du kan se på diagrammet ovenfor, går der nærmere bestemt 14 måneder, før det bedre kan svare sig at have købt sin egen 5G-router og bruge datadeling frem for at betale til et klassisk abonnement på mobilt bredbånd med leje af eller afdrag på en router.

Når først man har købt 5G-routeren, har man ved brug af datadeling kun en udgift på 50 kroner om måneden, hvis man i forvejen har betalt 199 for sit mobilabonnement. I artiklens regneeksempel har vi som bekendt taget udgangspunkt i, at man i forvejen brugte 100 kroner på et mobilabonnement. Derfor giver det dyrere mobilabonnement hos Call me med datadeling altså en reel ekstra månedlig omkostning på 149 kroner.

Til sammenligning er der ved et mobilt bredbånd via 5G hos Telmore en konstant månedlig udgift på 399 kroner samt et oprettelsesgebyr på 299 kroner. Hos teleselskabet 3 ejer man 5G-routeren, efter den er afbetalt – som standard efter 40 måneder. Derefter skal man fortsat betale 300 kroner om måneden for abonnementet med mobilt bredbånd.

Årlig besparelse på omkring 2.000 kroner

Hvor meget sparer du helt præcist? Her tager vi udgangspunkt i et tænkt eksempel, hvor man har haft samme bredbåndsløsning i tre år. Her er løsningen hos Call me 6.299 kroner billigere end Telmores, mens den er 4.236  kroner billigere end 3’s løsning. Det svarer til en gennemsnitlig årlig besparelse på 2.100 kroner i forhold til Telmores løsning og 1.412 kroner i forhold til 3’s løsning.

Årlig besparelse sammenlignet med: Mobilt bredbånd hos Telmore Mobilt bredbånd hos 3
1. år 299 kroner -588 kroner
2. år 1.650 kroner 912 kroner
3. år 2.100 kroner 1.412 kroner
4. år 2.325 kroner 1.562 kroner
5. år 2.460 kroner 1.612 kroner
6. år 2.550 kroner 1.645 kroner

Og for hvert år der går, forøges den årlige besparelse. Ser vi hele 6 år frem (forudsat ingen prisændringer), vil den gennemsnitlige årlige besparelse være forøget til henholdsvis 2.550 og 1.645 kroner. I længden er den billigste metode til at få mobilt bredbånd via 5G altså at tilkøbe et ekstra SIM-kort hos Call me frem for at købe et “rigtigt” abonnement på mobilt bredbånd hos Telmore eller 3.

Læs også: Guides til mobilt bredbånd, mobildata & WiFi

Historien er ikke slut

Siden redaktionen kørte denne artikel er der kommet nyt i sagen. Lasse Olsen holdt fast i sin interesse i tematikken. 3/5/2022 fik historien nye ben at gå på med et indlæg omkring Mobilt bredbånd uden binding – her er de bedste priser – Historien kan du læse her. De sidste nyheder om temaet finder du her.