Sådan får du meget billigt mobilt bredbånd

Gider du hellere ikke betale 300 kroner eller endnu mere for at få bredbånd i hjemmet? Se hvordan du kan få rigtigt billigt mobilt bredbånd og spare 1.000 kroner om året.

Sådan får du meget billigt mobilt bredbånd

Internet er, ligesom så meget andet, blevet dyrere for tiden. Det gælder, uanset om det er kablet bredbånd eller mobilt bredbånd. Heldigvis er der gode muligheder for at gøre din internetregning markant billigere. Tricket er at købe et billigt mobilabonnement og en billig 4G-router – og vupti, så har du rigtig billig mobilt bredbånd.

Det lyder nemt, men for at gøre et godt køb kræver det, at du kender til følgende:

 • et billigt mobilabonnement med en mængde data, der passer til dit forbrug
 • hvor meget data du/din husstand bruger via bredbånd om måneden
 • en billig 4G-router du selv skal købe

Vi guider dig her til, hvordan du kan spare rigtig mange penge hver eneste måned ved at skifte til mobilt bredbånd via et ganske almindeligt mobilabonnement, der passer til det forbrug, du har.

Se også: Sammenlign priser på mobilt bredbånd

Vælg et billigt mobilabonnement, der passer til dit forbrug

Måske undrer du dig over, hvorfor du skal finde et mobilabonnement, når du leder efter mobilt bredbånd. Det skyldes, at abonnementer på mobiltelefoni er billigere end abonnementer på mobilt bredbånd, og da et SIM-kort tilknyttet et mobilabonnement sagtens kan bruges i en 4G-router, får du altså billigere mobilt bredbånd ved at købe et mobilabonnement frem for et klassisk abonnement på mobilt bredbånd.

Hvilket mobilabonnement skal du så købe? Det billigste er et abonnement, der passer til dit og din husstands forbrug. Inden da skal vi først se de bedste mobilabonnementer til prisen, som du kan købe til at bruge i 4G-router. Det eneste, vi er interesserede i i nedenstående abonnementer, er mængden af data til prisen:

OiSTER

OiSTER er 3’s lavprisselskab, som bruger 3’s mobilnet:

 • 6 timers tale, 6 GB data og 5G
  59 kroner per måned
 • Fri tale, 30 GB data og 5G
  89 kroner per måned
 • Fri tale, 80 GB data og 5G
  109 kroner per måned
 • Fri tale, fri data og 5G
  179 kroner per måned

Se aktuelle priser og tilbud hos OiSTER

eesy:

eesy er TDC Groups lavprisselskab, som bruger TDC NET:

 • Fri tale og 30 GB data
  109 kroner per måned
 • Fri tale og 80 GB data
  129 kroner per måned
 • Fri tale, fri data og 5G
  199 kroner per måned

Se aktuelle priser og tilbud hos eesy

CBB Mobil

CBB Mobil er Telenors lavprisselskab, som bruger Telenors mobilnet:

 • Fri tale og 30 GB data
  109 kroner per måned
 • Fri tale, 400 GB og 5G
  149 kroner per måned
 • Fri tale, fri data og 5G
  199 kroner per måned

Se aktuelle priser og tilbud hos CBB Mobil

Call me

Call me er Telias lavprisselskab, som bruger Telias mobilnet:

 • Fri tale og 40 GB data
  109 kroner per måned
 • Fri tale og 80 GB
  129 kroner per måned
 • Fri tale, fri data og 5G
  199 kroner per måned

Se aktuelle priser og tilbud hos Call me

OK Mobil

OK Mobil er et lavprisselskab, som bruger Telenors mobilnet:

 • Fri tale og 30 GB data
  109 kroner per måned
 • Fri tale, 200 GB data og 5G
  149 kroner per måned
 • Fri tale, 1.000 GB data og 5G
  189 kroner per måned

Se aktuelle priser og tilbud hos OK Mobil

Vælg et abonnement, der passer til dit forbrug

Der er ingen grund til at købe et stort abonnement med fri data til omkring 200 kroner, hvis du måned efter måned kun bruger op mod 100 GB data. Så kan du lige så godt vælge et abonnement med eksempelvis 200 GB data, og hvis du kun bruger op mod 50 GB data, kan du tilsvarende nøjes med et abonnement med omkring 80 GB data.

Hvis du bor alene, kan du forsøge at blive klogere på dit forbrug ved at besøge selvbetjening hos din internetudbyder. Det er dog langt fra alle, der oplyser dette. Du kan også tjekke dataforbruget på dine enkelte enheder, for eksempel din smartphone og computer. Det samme kan være den bedste måde, hvis man er flere i husstanden.

Tjek gerne forbruget over flere måneder for at få en idé om, om dataforbruget ligger helt nede omkring 25-100 GB, eller om forbruget er oppe i flere hundrede GB, så et abonnement med fri data (typisk 1.000 eller 2.000 GB) er at foretrække.

Husk at tjekke teleselskabernes dækning

Glem heller ikke at undersøge dækningen i dit område. På Telepristjek.dk’s dækningskort kan du se de forskellige teleselskabers dækning i din kommune. Det kan give dig en idé om, hvilket mobilnet (TDC, Telia, Telenor eller 3) der dækker bedst hos dig. Lokale forhold spiller dog også ind, så forhør dig eventuelt hos venner, bekendte og naboer om deres erfaringer med de forskellige teleselskaber. Du kan også besøge teleselskabernes hjemmesider og se dækningen ved din bopæl.

Dine svar er anonymiseret. For at deltage i undersøgelsen skal du imidlertid acceptere cookies. For at undgå manipulation af undersøgelsen accepterer vi maksimalt én besvarelse i kvartalet fra samme cookie.

Køb en billig 4G-router

Til sidst skal du selv anskaffe dig en billig 4G-router. Der findes mange forskellige modeller fra forskellige producenter. Vi kan anbefale 4G-routere fra Huawei, som mange teleselskaber sælger til deres kunder, samt TP-Link.

Herunder kan du se tre gode og billige 4G-routere, som kan dække de fleste danske husstandes internetbehov:

 • Huawei B535-333
  4G-router med en maksimal overførelseshastighed på 867 Mbit/s. Maksimal downloadhastighed på 300 Mbit/s og uploadhastighed på 100 Mbit/s. Understøtter Wi-Fi 5 (802.11ac) via frekvensbåndene 2,4 GHz og 5 GHz.
  Pris: 799 kroner
 • TP-Link Archer MR400
  4G-router med en maksimal overførelseshastighed på 1.317 Mbit/s. Maksimal downloadhastighed på 150 Mbit/s. Understøtter Wi-Fi 5 (802.11ac) via frekvensbåndene 2,4 GHz og 5 GHz.
  Pris: 659 kroner
 • TP-Link Archer MR600
  4G-router med en maksimal overførelseshastighed på 1.168 Mbit/s. Maksimal downloadhastighed på 300 Mbit/s. Understøtter Wi-Fi 5 (802.11ac) via frekvensbåndene 2,4 GHz og 5 GHz.
  Pris: 699 kroner

Vær dog opmærksom på, at det kan være nødvendigt at tilkøbe såkaldte mesh-routere, hvis du bor i et større hus, hvor et større område skal dækkes af et Wi-Fi-signal.

Det skal også tilføjes, at der intet er til hinder for at købe en 5G-router i stedet for en 4G-router. 5G-routere er dog markant dyrere i indkøb og kræver også, at mobilabonnementet virker med 5G. Læs mere om det her.

Læs også: Sådan får du billigt mobilt bredbånd med 5G

Spar nemt 1.000 kroner om året på billigt mobilt bredbånd

Hvor mange penge kan du spare ved at købe et mobilabonnement til mobilt bredbånd frem for ganske almindeligt bredbånd til en typisk pris på 269 kroner per måned? Lad os sige, at du køber et mobilabonnement med fri data for 179 kroner per måned og en 4G-router til 799 kroner. Det giver en samlet pris efter 1 år på 2.947 kroner svarende til 246 kroner per måned. Alle efterfølgende år hedder prisen kun 2.148 kroner om året eller 179 kroner per måned.

Til sammenligning koster mange husstandes bredbånd 269 kroner eller helt op mod 299 kroner – i nogle tilfælde mere end 300 kroner per måned. Du kan altså snildt spare omkring 1.000 kroner om året ved at vælge mobilt bredbånd – og det er vel at mærke med fri data. Besparelsen bliver kun endnu større, hvis du vælger et billigere abonnement, der passer til dit forbrug.