Valg af teleselskab? Priser, fordele og ulemper ved Oister

Oister tilbyder billige mobilpakker på 3's net. Vi har lavet en guide til priser, fordele og ulemper ved Oister.

Valg af teleselskab? Priser, fordele og ulemper ved Oister

Oister hører under Hi3G, som også ejer teleselskabet 3. Det betyder, at selvom Oister er en selvstændig forretningsenhed, så deler selskabet kontor, reception, kundeservice og netværk med 3. Oister tilbyder dog billigere mobiltelefoni end 3, og selvom du går glip af nogle af fordelene ved 3, så har Oister selv en masse at byde på. Priser, fordele og ulemper ved Oister.

Det er ingen hemmelighed, at 3 ikke har det bedste netværk i Danmark. Hvis du dog bor i et område med god dækning, og leder efter et abonnement, hvor du får rigtig meget for dine penge, så er det datterselskabet, Oister, du skal skæve til. Oister tilbyder nemlig de ubetinget bedste mobilpakker på 3’s netværk, hvis man sammenligner mængden af inkluderet forbrug til pengene. Herunder har vi lavet en guide til priser, fordele og ulemper ved Oister.

Fri tale, fri data, fri SMS/MMS – kun 149 kroner om måneden

Oister tilbyder Danmarks måske billigste mobilpakke med frit forbrug – og her mener vi helt frit forbrug. Det er muligt at finde lignende, og billigere, mobilpakker med fri tale og fri data. De er dog som regel begrænsede af det, der hedder “fair use-grænsen”. Det betyder, at teleselskabet har fastsat en grænse for, hvor meget man med rimelighed kan bruge, uden datahastighed sættes ned eller lukkes helt.

Hos Oister har man også en fair use-grænse, men Oister har selv forklaret, at man ikke gør brug af den længere, med mindre der er tegn på, at abonnementet misbruges. Det betyder altså, at Oister i praksis tilbyder helt frit forbrug for blot 149 kroner om måneden.

Dertil kommer, at man frit kan bruge 10 GB data i hele EU – hver måned. Forudsat, at du ikke opholder dig udenfor landets grænser mere end 75 procent af tiden, burde 10 GB være mere end rigeligt. Du er med andre ord dækket helt ind, og risikerer ikke at skulle betale roaminggebyrer og så videre.

Se aktuelle tilbud hos Oister

Oister – Priser på alle selskabets mobilabonnementer

2 timers tale, 2 GB data og fri SMS/MMS
Kan bruges i EU
Månedlig pris: 49,-

8 timers tale, 8 GB data og fri SMS/MMS
Kan bruges i EU
Månedlig pris: 79,-

3 timers tale, 30 GB data og fri SMS/MMS
Kan bruges i EU
Månedlig pris: 89,-

10 timers tale, 40 GB data og fri SMS/MMS
Kan bruges i EU
Månedlig pris: 99,-

Fri tale, 60 GB data og fri SMS/MMS
Kan bruges i EU
Månedlig pris: 109,-

Fri tale, fri data og fri SMS/MMS
Kan bruges i EU
Månedlig pris: 149,-

Til børn:
1 times tale, 3 GB data og fri SMS/MMS
Kan bruges i EU
Månedlig pris: 49,-

Oister har også et forbrugsafregnet abonnement, hvor du betaler 19 kroner om måneden for selve abonnementet, og derudover betaler for dit forbrug. her er priserne 40 øre pr. minut, 3,125 øre pr. MB data, 10 øre pr. SMS og 1 kroner pr. MMS.

Oister – Priser på alle selskabets bredbåndsabonnementer

3 GB
Kan bruges i DK
Månedlig pris: 30,-

30 GB
Kan bruges i DK
Månedlig pris: 100,-

Fri data
Kan bruges i DK
Månedlig pris: 220,-

Fordele og ulemper ved Oister

Fordele

 • Billige mobilpakker
 • Nem administration af abonnementer via Mit Oister
 • Intet oprettelsesgebyr
 • Ingen binding
 • Masser af rabatter med Oister+
 • God kundeservice
 • Fri data betyder fri data

Ulemper

 • Begrænset dækning med 3’s netværk
 • Ingen rabatter på mobiltelefoner
 • Intet lånemodem til mobilt bredbånd
 • Ingen mulighed for tilkøb af eksempelvis streamingtjenester

Alternativer til Oister

Der findes mange alternativer til Oister. Markedet for billige mobilpakker er eksploderet i de seneste år, og du kan efterhånden finde lignende abonnementer på alle netværk i Danmark.

Nogle gode alternativer til Oister, hvis du stadig vil have billig mobiltelefoni, men på et andet netværk, er dukaTALE, Telmore og OK Mobil, som bruger henholdsvis Telias, TDC’s og Telenors netværk.

Konklusion

Oisters styrke ligger alt andet lige i priserne på mobiltelefoni og og mobilt bredbånd. Når Oister så samtidigt kalder en spade for en spade, og tilbyder 100 procent fri data, gør det deres abonnementer til nogle af de billigste i Danmark.

Dækningen er desværre ikke den bedste i Danmark – selvom 3 nu har en roamingaftale, der tillader dem at bruge TDC’s net til 4G, hvis 3’s eget net er utilgængeligt. Men hvis du bor i en af de større byer, så tilbyder Oister et rigtigt stærkt produkt. Du får ovenikøbet adgang til Oisters kundeklub, Oister+, hvor du får rabatter på alt lige fra elektronik til koncertoplevelser.

Hvis du gerne vil købe den nyeste mobiltelefon, er det dog ikke her, du skal søge hen. Oister har ganske vist et stort udvalgt at telefoner og tablets, men priserne er ikke umiddelbart konkurrencedygtige. Derudover er det en skam, at man ikke får mulighed for at låne et modem, når man bestiller mobilt bredbånd. Et ordentligt 4G-modem kan koste over 1000 kroner, og så er besparelsen hurtigt væk.

Alt i alt, er Oister et attraktivt selskab for dig, der bor i et byområde, og vil have billig telefoni med masser af inkluderet forbrug, men ikke har brug for inkluderede streamingtjenester eller store mobilrabatter.

Se også: Guides til teleselskaberne