Test af Nothing Ear 1 – Gode til prisen
Nothing Ear 1 er et sæt in-ear hovedtelefoner du sikkert ikke har hørt om, men som du bør kende til. For en pris på 899 kroner får man et sæt hovedtelefoner, som er et reelt alternativ til de meget dyrere Apple AirPods. Her er vores test af Nothing Ear 1.
Først lidt baggrund om virksomheden bag Ear 1-hovedtelefonerne, for navnet ringer ikke en klokke for mange. Ear 1 er Nothings første produkt, og bag står en mand ved navn Carl Pei. Carl Pei var med til at grundlægge smartphoneproducenten OnePlus i 2013, men forlod virksomheden sidste år. Kort efter dukkede Pei op som grundlægger af Nothing, som i dag får støtte fra flere store investorer.
Nothing Ear 1 lander lige midt i en jungle af in-ear hovedtelefoner, så hvordan vil de skille sig ud? Først og fremmest er der designet. Og dernæst er der prisen. Godt nok er 899 kroner ikke billigt, men for den funktionalitet Ear 1 bringer med sig, så er de utroligt skarpt prissat. Men hvordan er Nothing Ear 1 og er de et godt køb? Det får du svaret på her, for jeg har haft nothing Ear 1 til test i en uge.
Læs også: Test af hovedtelefoner og headsets
Nothing Ear 1 test – fordele og ulemper
Fordele:
- Flot design, god byggekvalitet og IPX4-certifikation
- Utroligt lette og behagelige
- God lyd
- Simpel app og betjening
- Fornuftig støjreduktion
- Hurtig opladning og trådløs opladning
- Utroligt meget in-ear hovedtelefoner til pengene
Ulemper:
- Skuffende samtalekvalitet og transparent lyd
- Plaget af fejl (som forventes at blive rettet via opdateringer)
- Ingen bluetooth multipoint
Se også: Find de bedste priser på hovedtelefoner
Design og komfort
Sjældent har jeg oplevet så mange spørge mig, hvilke hovedtelefoner jeg har i ørene. Hvor Nothings Ear 1 virkelig skiller sig ud er på designet. Her får man, tro til virksomhedsnavnet, et gennemsigtigt etui og hovedtelefoner, hvor en del af dem er gennemsigtigt og afslører indmaden. Det har bestemt ikke været let (og billigt) at få indmaden til at se så godt ud. Når man står med Ear 1 i hænderne, så fornemmer man ikke disse er billigere end alle de andre high-end hovedtelefoner på markedet. Tværtimod så føles de faktisk mere luksuriøse og lækre.
Selve pasformen minder meget om Apples AirPods Pro – og ser man dem side om side, så forstår man hvorfor. Ear 1 er lette at få til at sidde godt og de sidder samtidig tilpas fast. Med en vægt på kun 4,5 gram per hovedtelefoner, så er de samtidig utroligt lette. Ear 1 er nogle af de mest behagelige in-ear hovedtelefoner jeg nogensinde har prøvet. Der medfølger eartips i small, medium og large, så der er god mulighed for at opnå en optimal pasform og passiv støjisolering.
Ear 1 er flotte, godt bygget, beskyttet mod væske med IPX4-certifikation, er behagelige – og fik jeg nævnt de ser godt ud?
Læs også: De bedste hovedtelefoner og højtalere i 2020
Sådan lyder Nothing Ear 1
Nothing har pralet med den gode lyd fra Ear 1, men kan de leve op til det? Ja og nej. De slår ikke Bose QuietComfort EarBuds, Sony WF-1000XM4 eller Samsung Galaxy Buds Pro. Og for dens sags skyld heller ikke Apples AirPods Pro – selvom de er tættere på disse end man skulle tro.
Bag finjusteringen af lyden i Ear 1 finder vi svenske Teenage Engineering, som er eksperter om på området. Og til prisen, så lyder Ear 1 formidabelt – og med en lyd, som de fleste vil finde behagelig. Der er tilpas god bund i Ear 1, en fornuftig diskant og det hele passer lydmæssigt rigtig godt sammen. De giver ikke samme store lydbillede og dynamik som de dyrere hovedtelefoner, men jeg er helt tilfreds med det jeg hører fra dem – specielt med prisen taget i betragtning. Man skal dog lade være med at skrue helt op for lydstyrken, da lyden herved bliver for skinger og forvrænget.
Se også: Test af hovedtelefoner og gadgets
Funktioner i Nothing Ear 1
Hvor Nothing Ear 1 virkelig imponerer er på funktionaliteten i prisklassen – det er her konkurrenterne får baghjul. Ikke nok med det flotte design, behagelige komfort og den gode lyd, så er Ear 1 fyldt med gode funktioner som man sjældent finder kombineret i prisklassen. Her kan nævnes IPX4-certificering, aktiv støjreduktion, transparent lyd, trådløs opladning, hurtig opladning, styring med touch og bluetooth 5.2. Her er også in-ear detection og en “find mine hovedtelefoner”-funktion.
Den aktive støjreduktion er ganske fornuftig, men er ikke helt oppe på højeste niveau – en anelse ringere end den man finder i AirPods Pro og en del ringere end den i Sony WF-1000XM4. I den tid jeg har haft Nothing Ear 1 til test, har den aktive støjreduktion ikke været specielt påvirket af vinden. Den transparente lyd aktiverer mikrofonerne på ydersiden, så man lettere kan høre omgivelserne. Det virker efter hensigten, men er ikke nær så godt som på de dyrere hovedtelefoner. Det samme gælder samtalekvalitet, som er fornuftig, men ikke nær de dyrere sæt.
Styringen af Ear 1 er utroligt simpel. Den lille stang på hver hovedtelefon er udstyret med touch, hvorved man kan styre udvalgte funktioner. En bevægelse op og ned styre lydstyrken, to tryk stopper lyden, tre skifter nummer osv. Det er intuitivt og har i testperioden været meget pålideligt.
Hvad der derimod skal nævnes er, at i den tid jeg har haft Nothing Ear 1 til test, har jeg oplevet forskellige fejl. De mest hyppige er, at de falder ud under brug. Lyden forsvinder kortvarigt i begge hovedtelefoner og kommer kort efter tilbage. En ande fejl er, at de mister den trådløse forbindelse til telefonen. Og der bliver rapporteret om flere fejl fra andre anmeldere. Forhåbentlig er det noget Carl Pei og kompagni får rettet hurtigst muligt via softwareopdatering(er).
Se også: Mobilabonnementer med musikstreaming
Batteritid
Nothing Ear 1 er ikke på præmieskamlen, når det kommer til batteritid. De holder 4,5 timer på en opladning (med ANC, hvilket er under konkurrenternes batteritider. Til gengæld får de med opladningsetuiet helt op til 34 timers musik med ANC deaktiveret og 24 timer med. Personligt er 4,5 timer fint for mig, og det betyder samtidig en mindre vægt på hovedtelefonerne. Jeg foretrækker lavere vægt og bedre komfort fremfor den længere batteritid.
Derudover understøtter de hurtigopladning og trådløs opladning, hvilket man normalt ikke finder i denne prisklasse.
Se også: Priser på streaming tjenester
Pris og konklusion på Nothing Ear 1
Er Nothing Ear 1 prisen på 899 kroner pengene værd? Uden tvivl. Nothing Ear 1 er flotte, godt byggede, er komfortable, lyder godt, har fornuftig batteritid og masser af gode funktioner. Skal man have lignende funktioner, så skal man betale betydeligt mere hos konkurrenterne. Kvaliteten af deres samtalekvalitet og transparente lyd trækker ned og vi kan ikke komme uden om de fejl vi er stødt på. Dem håber vi dog Nothing retter op på. Og med alle de funktioner, så er det skuffende Ear 1 ikke har multipoint bluetooth.
Har du ikke brug for den allerbedste lyd, men kan nøjes med “god lyd”, så er Nothing Ear 1 et rigtig godt køb, som koster op til en tredjedel af de bedste in-ear hovedtelefoner. Vi kan varmt anbefale Nothing Ear 1.
Nothing Ear 1 lander i test på 7 ud af 10.
Alternativer til Nothing Ear 1
De bedste priser på Jabra Elite 75t TWS
Opdateret 17/9 2024
Jabra Elite 75t TWS udbydes af 7 udbydere. Du kan spare op til 962,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Jabra Elite 75t TWS
De bedste priser på Apple AirPods Pro
Opdateret 17/9 2024
Apple AirPods Pro udbydes af 16 udbydere. Du kan spare op til 651,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Apple AirPods Pro
De bedste priser på Sony WF-1000XM4
Opdateret 17/9 2024
Sony WF-1000XM4 udbydes af 7 udbydere. Du kan spare op til 630,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Sony WF-1000XM4