Test af Samsung Galaxy Buds Pro – Samsungs bedste

Samsung Galaxy Buds Pro er producentens bedste in-ear øretelefoner til dato, men alligevel er de ikke perfekte. Test af Samsung Galaxy Buds Pro.

Test af Samsung Galaxy Buds Pro – Samsungs bedste

Måske sætter du ikke lighedstegn mellem virkelig god lyd og Samsung? Hvis det er tilfældet, så kan du godt tro om. Samsung Galaxy Buds Pro er blandt de absolut bedst lydende trådløse øretelefoner på markedet, i det kompakte in-ear format med aktiv støjreduktion. Overordnet set, er Samsung Galaxy Buds Pro det bedste producenten har præsteret – læs vores test af Galaxy Buds Pro.

 

Test af Samsung Galaxy Buds Pro

Har vi virkelig brug for flere trådløse in-ear-øretelefoner på markedet med aktiv støjreduktion? Det har det seneste års tid væltet ud med denne slags hovedtelefoner, som for forbrugeren ofte kan se meget ens ud, kan nogenlunde det samme og samtidig ligger i samme prislag. Og selvom det kan se sådan ud, så er der utroligt stor forskel på dem. Nogle er gode til støjreduktion, nogle er gode til træning og nogle er bare ikke gode nok.

Der er dog meget få in-ear øretelefoner, som er gode til det hele. Og det leder os hen på Samsungs nye bud på et sådant sæt: Galaxy Buds Pro. Som man kan høre på navnet, så er her tale om et high-end sæt. Prisen på Samsung Galaxy Buds Pro er vejledende 1.699 kroner, hvilket placerer dem midt mellem Sony, Bose, Apple og Jabra.

Samsung selv fremhæver lyden i Galaxy Buds Pro, samt den nye intelligente støjreduktion, spatial audio, IPX7-certificering og indbygget trådløs opladning. Og det er bestemt også gode ting, men spørger du os, så er lydkvaliteten det bedste ved Samsung Galaxy Buds Pro. Blandt de knap så imponerende ting kan nævnes støjreduktionen – få hele historien i min test af Samsung Galaxy Buds Pro herunder.

Fordele og ulemper ved Galaxy Buds Pro

Fordele:

  • God og velafbalanceret lyd
  • Over middel støjreduktion
  • Effektiv og brugbar ambient sound
  • IPX7-certificering mod væske
  • Opkaldskvalitet
  • God og behagelig pasform
  • Lille og kompakt opladningsetui

Ulemper:

  • Skuffende batteritid
  • Touch-styringen er til tider besværlig

Læs også: De bedste hovedtelefoner og højtalere i 2020

Design og komfort

De første Galaxy Buds var, og er stadig, blandt de mest undervurderede trådløse in-ear øretelefoner på markedet. Jeg har siden de originale Galaxy Buds været fan af deres pasform og design. Dog lige med undtagelse af Galaxy Buds Live, som kom sammen med efterårets Galaxy Note20-serie. Nu er Samung med Galaxy Buds Pro vent tilbage til det mere “normale” design, og det, synes jeg, er en god beslutning. Her er der tale om et traditionelt in-ear design med gummi eartips – og det sidder virkelig godt og behageligt.

Lad os først tage et kig på opladningsetuiet, som er det første man møder i udpakningen. Etuiet er ekstremt lille og fylder ikke meget i lommen. Det virker solidt bygget i god plastik, og tilbyder både USB-C indgang til opladning samt trådløs opladning. Det er let at åbne og lukke og de to Buds Pro er lette at få ud og i. De sidder “fast” med en lille magnet. En lille diode giver en indikations af batteriniveauet.

Selve Galaxy Buds Pro er blandt de mindste øretelefoner med aktiv ANC, som jeg endnu har set. Tidligere gik denne titel til JBL Live Free NC+, men Galaxy Buds Pro er altså mindre. Der medfølger tre forskellige størrelser af eartips, så de fleste burde kunne opnå en optimal pasform og isolering. Det var intet problem for mig, som benytter medium i venstre og large i højre. Husk at bruge tid på dette, da det er altafgørende!

Galaxy Buds er ekstremt lette og sidder behagelig i ørene. På trods af en IPX7-certificering, så vil jeg personligt ikke kunne benytte dem til fx løb – det sidder de ikke godt nok fast til. Her har jeg brug for eartips, som bedre holder dem fast, som i fx Bose Sport EarBuds. Men det er stadig en rar sikkerhed, og de sidder fint fast til roligere sport.

Se også: Test af hovedtelefoner og gadgets

Samsung Galaxy Buds Pro
Samsung Galaxy Buds Pro

Lyden i Galaxy Buds Pro

Jeg er meget positivt overrasket over lyden i Samsung Galaxy Buds Pro. Normalt finder jeg denne type øretelefoner har for meget fokus på bas og for lidt på mellemtone og diskant, men Samsung har her ramt den perfekte balance, hvis du spørger mig. Lyden er dynamisk og kraftfuld. Her er masser af skøn og virkelig tung bas, men uden at det bliver overdrevet. Stemmer og instrumenter i akustiske numre lyder fantastisk, men det betyder ikke Galaxy Buds Pro ikke kan håndtere andre genrer.

Jeg har kastet dem ud i lidt af hvert: Tracy Chapman, Dire Straits, Nirvanas Unplugged album, Ariana Grande, Keane, Rage Against the Machine, Eric Clapton, Gojira og meget meget mere. Og jeg må ærligt indrømme, at Galaxy Buds Pro spiller fremragende. De er uden tvivl lydmæssigt de bedste Samsung har lavet og helt oppe blandt de bedste på markedet. Og er man ikke helt tilfreds med lyden, så er der i appen mulighed for at justere med forudindstillede presets, så som “klar” og “basforstærkning”.

Når de kommer til støjreduktion (ANC), så har Samsung også gjort fremskridt. Det var en skuffende oplevelse i Buds Live, men betydeligt bedre i Buds Pro. Samsung kalder dette for intelligent aktiv støjreduktion, hvilket lyder rigtig fint. I den virkelig verden, så er de også her blandt de bedre, men slår ikke fx Bose QC Earbuds. Den aktive støjreduktion i Galaxy Buds er effektiv, men de helt høje toner slipper lidt for let i gennem.

Kombinationen af lyden og ANC i Samsung Galaxy Buds Pro er lykkedes rigtig godt for producenten. Jeg er stor fan.

Se også: Mobilabonnementer med musikstreaming

Samsung Galaxy Buds Pro
Samsung Galaxy Buds Pro kommer i tre farver.

Funktioner og betjening

Indtil videre har jeg rost Samsung Galaxy Buds Pro til skyerne, men ikke alt er fryd og gammen. Når det kommer til styring, så sker det ved hjælp af touch sensitive knapper på begge Galaxy Buds-øretelefoner. Her kan man starte, pause, afspille næste nummer, besvare opkald, slå støjreduktion og ambient sound til og meget mere. Og helt ærligt, så er det både forvirrende og besværligt. Når man tager dem i og ud, så kan man ikke undgå at trykke løs på touchknapperne. Og når de sidder i og man trykker på dem, så er det svært at huske hvilke kommandoer der gør hvad. Og til sidst, så virker genvejene ikke altid. Jeg endte med helt at deaktivere berøringskontrol i appen.

Til gengæld fungerer Galaxy Buds Pro-appen rigtig godt og giver et overskueligt overblik. Her kan man se batteristatus og vælge mellem “aktiv støjundertrykkelse”, som Samsung kalder det, ANC fra og “baggrundslyd”, også kaldet ambient sound. I ANC-menuen kan man vælge mellem et højt og lavt niveau. “ANC fra” siger sig selv, mens baggrundslyd stadig kræver en kort forklaring. Her kan man, uden at tage øretelefoner ud, hører omgivelserne tydeligt. Øretelefonerne bruger mikrofoner på ydersiden til at forstærke lyden, så man kan høre tale, trafik og andre lyde. Her kan man vælge mellem fire niveauer. Og lige bortset fra denne funktion i AirPods Pro, så er dette den bedste ambient sound jeg endnu har oplevet. Den er faktisk i så god en kvalitet, at jeg under min test af Samsung Galaxy Buds flere gange har glemt, at de stadig sad i ørene.

Derudover er der masser af tilpasning og funktioner tilgængelig i appen til Galaxy Buds Pro, præsenteret på en overskuelig maner. Fx en funktion, der automatisk slår ambient sound til, når det registreres at du taler.

Se også: Priser på streaming tjenester

Samsung Galaxy Buds Pro
Samsung Galaxy Buds Pro app er virkelig god.

Batteri og opladning

Når det kommer til batteritid, så matcher Samsung Galaxy Buds Pro ikke helt konkurrenters. Det kan muligvis se ud til, at deres lille og lette design gør, at de er udstyret med et mindre batteri, og dermed lidt kortere batteritid. En fuld opladning giver 5 timers spilletid med ANC aktiveret. Det matcher Jabra Elite 85t, men ikke Sonys WF-1000XM3 eller Bose QuietComfort EarBuds. 5 timer er dog stadig på et fornuftigt niveau, som med det medfølgende opladningsetui lander på i alt 18 timer. Kun 5 minutters opladning giver ca. 1 times spilletid.

Det er også let at oplade Galaxy Buds i opladningsetuiet. Dette kan  gøres med USB-C kabel eller med trådløs opladning. Har du en mobiltelefon med omvendt trådløs opladning, fx Samsung Galaxy S21, så kan denne altså lade øretelefonerne op.

Pris og konklusion

Jeg er ganske imponeret over Samsungs nye øretelefoner. Godt nok skal man lige sluge prisen på 1.699 kroner først, men faktisk er de både lidt billigere og lidt dyrere end de største konkurrenter. Og der er masser af valuta for pengene i Samsung Galaxy Buds Pro, som i denne test har overvundet mig med deres fremragende lydkvalitet, gode ANC, behagelige pasform og deres meget brugbare ambient sound.

Jeg kunne have håbet på lidt bedre batteritid og fysiske knapper, i stedet for touchknapper. Alt i alt, så er dette Samsungs bedste in-ear øretelefoner med ANC nogensinde og de kan varmt anbefales.

Samsung Galaxy Buds lander i test på 8 ud af 10 stjerner.

Det næste i sagen

Temaet fortsætter med at være relevant. Steen Jørgensen kunne ikke lade sagen ligge. 14/1/2021 kom der flere nuancer om emnet med en sag med fokus på Pris på Samsung Galaxy S21 Ultra – billigere end ventet – Du kan læse den her. Tjek også seneste nyt om temaet ved at trykke her..