Test af Nest Hub 2. Gen – bedre, men er det nok?

Test af Nest Hub 2. Gen. Google Nest Hub 2. generation kommer med forbedringer og en billigere pris. Læs om den er et godt valg til smarthome.

Test af Nest Hub 2. Gen – bedre, men er det nok?

Google lancerede i sidste måned en ny udgave af smartskærmen Nest Hub, som nu kommer til Danmark. Den nye Nest Hub 2. generation byder på flere forbedringer og en billigere pris, som gør det til et noget bedre produkt. Er det nu god nok til at være hjertet af dit smarthome? Det og mere får du svaret på i vores test af Google Nest Hub 2. Gen.

Det er svært at komme udenom Googles Nest-produkter, hvis man overvejer at bygge, eller har bygget, et smarthome. Nest-serien består af smarte produkter, som termostater, højtalere, røgalarmer, sikkerhedskameraer, dørtelefoner, mesh Wi-Fi-systemer og ikke mindst Nest Hub. Nest Hub er bygget til at være hjertet af et smarthome, hvor man har både højtaler og en skærm, hvorpå man kan tilgå de forbundne enheder i hjemmet, få hjælp og svar fra Google Assistent, høre musik og ikke mindst se familiebilleder. Med den nye Nest Hub 2. Gen er der nu endnu flere funktioner og lyden har fået en god opgradering.

Nogle af de nye funktioner er søvnmåling samt man nu kan bruge håndtegn med ny indbygget motion-sense-sensor. Det er dog ikke disse, som gør den til et bedre produkt end forgængeren. Prisen på Nest Hub 2. Gen er vejledende 799 kroner, hvor forgængeren kostede 999 kroner.

Se også: Sammenlign priser på gadgets

Fordele og ulemper ved Nest Hub 2. gen

Fordele:

  • Fint design og fornuftig skærm
  • Bedre lyd
  • God pris
  • Gør styring af smarthome til en leg
  • God som fotoramme
  • Reagerer bedre på kommandoer

Ulemper:

  • Søvntracking er alt for dyrt
  • Intet frontkamera til videoopkald
  • Håndbevægelser er akavede
  • Google Assistent er ikke altid en hjælp

Design

Har du set en Google Nest Hub før, så er det enormt svært at se forskel på denne og den nye Nest Hub 2. Gen. Selv når de står side om side, kan man kun se en lille forskel.

Der er tale om en 7 tommer skærm, med en bagside i plast og en front i glas, som sidder fast på en stofbeklædt stander, med indbygget højtaler. Det er et nydeligt design, som passer ind i de fleste hjem. Lige bortset fra den brede ramme om skærmen, så er Nest Hub 2. Gen en pæn enhed til smarthjemmet.

Byggekvaliteten er i typisk Google-kvalitet, hvilket vil sige: helt i top, specielt når man tænker over prisen. Plastikken er af god kvalitet, knapper er gode og samlingerne er fine. Stoffet omkring foden og højtaleren er et godt touch.

Denne gang er skærmen forbedret. Faktisk er det den samme skærm, men denne gang er den lettere at holde ren. En forbedring som jeg har sat pris på, da den gamle alt for hurtigt blev fyldt med fedtede fingre.

Google Nest Hub 2. gen
Google Nest Hub 2. gen spiller bedre, lytter bedre og får mindre fedtet skærm. Designet og byggekvaliteten er god.

Skærm, mikrofoner og lyd

Som sagt er skærmen ikke blevet forbedret, men det betyder ikke, at den er dårlig. Tværtimod er det en fin skærm, med masser af lys til solskinsdage, og som stadig kan dæmpes meget ved aften og nattetid. Personligt ville jeg gerne have haft en anelse større skærm, som faktisk findes i Googles sortiment under navnet Nest Hub Max, som desværre ikke er kommet til Danmark.

Til gengæld er der forbedringer til mikrofonerne og højtaleren – og de er meget velkomne. Hvor den gamle Nest Hub ofte ikke hørte familien kald på den, så går det meget bedre med Nest Hub 2. Gen. Hele min familie har haft Nest Hub 2. Gen til test og vi er enige om, at den meget bedre hører vores kommandoer og oftere hører korrekt. Der er dog også de gange, hvor den intet hører eller reagerer, uden nogen taler til den.

Den bedste forbedring bed Nest Hub må dog være lyden. Hvor den gamle Nest Hub ikke ligefrem lagde op til, at man hørte musik eller så Netflix på den, så er det en meget bedre oplevelse på den nye smartskærm. Med samme teknologi som i Google Nest Audio (test af Google Nest Audio), spiller Nest Hub 2. Gen med 50 procent mere bas. Om det passer ved jeg ikke, men den spiller betydeligt bedre. Så meget bedre at jeg nu kan holde ud at høre musik på den i køkkenet. Den spiller dog ikke nær så godt som Nest Audio.

Læs også: Guide: Find den bedste Wi-Fi-router til smart home

Funktioner og Google Assistent

Der er et vælg af funktioner og muligheder i Google Nest Hub. Først og fremmest kan man via skærmen styre smarthjemmets enheder. Skærmen kan også bruges til at vise musikvideoer på Youtube, se Netflix, Disney+ og meget mere. Derudover er der Google Assistent, som du garanteret kender til, hvis du overvejer dette produkt.

Skærmen er utroligt rar at have, men det meste af tiden er det Google Assistent, der bliver brugt med Nest Hub. Google Assistent bliver hele tiden bedre, men der er stadig plads til forbedring. Det er dog den langt bedste digitale assistent i Danmark. Nogle engelsk ord bliver udtalt på engelsk, den kan ikke forstå nogle engelske musiknavne og der er flere andre irritationsmomenter. Men lærer dog af dens mangler – desværre hurtigere end den lærer af os. Generelt fungerer Google Assistent dog fornuftigt og vi bruger den/hende flere gange dagligt.

Med den nye Motion Sense-teknologi kan man interagere med Nest Hub 2. Gen, uden at røre ved selve skærmen. Det virker udmærket, men det kan virke akavet at stå og skubbe til luften, for at pause musikken.

Den nye store tilføjelse til Nest Hub 2. Gen er søvntracking. Har du enheden stående i soveværelset, så vil den, efter en omgang kalibrering, kunne guide dig til en bedre søvn. Og her må jeg helt ærligt erkende, at det har været svært for mig at teste. Jeg har nemlig små børn, så natten er sjældent et tidspunkt vi sover på. Den nye søvntracking anvender bevægelser og lyde til at analysere din søvnkvalitet og dit åndedræt. Med tiden vil den også give dig råd til, hvordan du kan forbedre din søvn. Her er det vigtigt at vide, at søvntracking kun er gratis i 2021. Efter udløb af prøveperioden, koster søvnsensoren “kun” 119 kroner om måneden. Hvem gider betale det? Her er et bedre valg nok et fitness armbånd eller smartwatch.

Læs også: De bedste fitness trackere til træning, aktivitet og et sundt liv

Til sidst, men ikke mindst, er Google Nest Hub 2. Gen fremragende som digital fotoramme. Har du dine billeder liggende på Google Fotos, så kan du få den til at vise billeder fra dine album. Det er stadig et hit hjemme hos os.

Google Nest Hub 2. gen
Den lille Google Nest Hub 2. generation kan mange ting. Det meste af tiden er den en musikafspiller og digital fotoramme.

Nest Hub 2. Gen kan anbefales til smarthjemmet

Google Nest Hub 2. Gen er en god tilføjelse til dit smarthjem, hvor den fungerer godt som kontrolcenter. Den er nydeligt at se på, er altid klar til brug og spiller langt bedre end dens forgænger. Der er flere gode forbedringer og så er prisen på Nest Hub 2. Gen endda 200 kroner billigere. 799 kroner for Nest Hub 2. Gen er virkelig en god pris.

Den er ikke perfekt. Den kan til tider være lidt sløv, Google Assistent er ikke altid en hjælp og hvorfor er der ikke et frontkamera til Duo-videoopkald? Søvntracking virker fornuftigt, men 119 kroner om måneden i abonnement er ALT for dyrt.

Vil du have bedre lyd og mulighed for stereoparring, så skal du vælge Google Nest Audio. Men mangler du et kontrolcenter, med højtaler, Google Assistent og fotoramme, så går du ikke galt i byen med Google Nest Hub 2. Gen.

Google Nest Hub 2. Gen ender på 7 ud af 10 i test.

Se også: Test af smarthome-udstyr og gadgets