Test af EPOS GTW 270 Hybrid – Genial in-ear gaming

Gaming-headsets behøver ikke være store og besværlige på farten. EPOS GTW 270 Hybrid er et in-ear gaming-headset med hurtig og god lyd. Test af EPOS GTW 270 Hybrid.

Test af EPOS GTW 270 Hybrid – Genial in-ear gaming

Vi ved alle hvordan det typiske gaming-headset ser ud, ikke? Overdimensionerede hovedtelefoner i sort plastik, fremtidsagtigt design, blinkende LED-lys og en stor mikrofon. De er sjældent særligt kønne, eller nogle man tager med på farten på grund af deres størrelse. Derfor er EPOS GTW 270 Hybrid et enormt spændende produkt, som et lille og bærbart alternativ til disse. Men kan det erstatte de store hørebøffer? Både og. Her er vores test af EPOS GTW 270 Hybrid.

Med en vejledende pris på 1.499 kroner er EPOS GTW 270 Hybrid ikke et billigt headset til gaming. Dog gemmer sig her også både teknologi og kvalitet, som gør det værdigt den høje pris. Men inden vi kigger nærmere på det spændende in-ear gaming-headset, så lad os kort introducere EPOS. Kender du ikke EPOS nu, så tror vi du snart vil komme til det. EPOS er dansk og står bag hovedtelefoner til Sennheiser, fx det fremragende high-end Sennheiser GSP 670. Hverken lyd eller gaming er nyt for EPOS.

Der findes massevis af gaming-headsets på markedet, men få er som EPOS’ GTW 270. EPOS GTW 270 Hybrid er bygget til gaming med en forsinkelsesfri lyd. En utroligt vigtig ting, når det kommer til gaming. Det er gjort muligt med en medfølgende USB-C-dongle, som sammen med Bluetooth 5.1 gør øretelefonerne perfekte til gaming – både på farten og i hjemmet. Med dobbelte mikrofoner leverer GTW 270 klar og tydelig kommunikation, reducerer baggrundsstøj, som er vigtigt i multiplayerspil. EPOS GTW 270 Hybrid er oplagte til den mobile gamer, men passer også til blandt andet Nintendo Switch, PC og Sony PlayStation 4 og 5.

Men kan et in-ear gaming-headset virkelig erstatte de typiske store hovedtelefoner? Det korte svar er ja og nej. Den længere forklaring får du her i min test af EPOS GTW 270 Hybrid.

Se også: De bedste mobiltelefoner til gaming

Design

Designet på EPOS GTW 270 Hybrid er et friskt pust til en gaming-verden, hvor det handler om LED-lys og futuristisk design. Hverken etui eller øretelefonerne afslører, at der her er tale om et gaming-headset – og det er jeg ret vild med. Det giver mig også lyst til at bruge dem uden for hjemmets fire vægge. Og kvaliteten? Den er helt i top.

Ærligt talt, så har jeg sjældent haft et så velbygget in-ear headset i hænderne. Lige fra det praktiske opladningsetui i metal til de velbyggede øretelefoner og den lille dongle. Med sættet i hænderne er man slet ikke i tvivl om, at der her er tale om høj byggekvalitet.

Den medfølgende dongle er praktisk og oplader automatisk øretelefonerne. Den har en lille og bærbar størrelser og virker solid. Man kan undre sig over, at der ikke er gjort plads til GSA 70-donglen, som ellers let kan blive væk. Det havde været oplagt at gemme den sammen med øretelefonerne i etuiet.

GTW 270 Hybrid parres automatisk med den medfølgende dongle, men kan også parres direkte med andre bluetooth-enheder. Tager man dem med på farten, så er de beskyttet regn, sved og anden væske med en IPX5-certificering.

Overordnet er designet og kvaliteten er helt i top på GTW 270 Hybrid.

EPOS GTW 270 Hybrid
EPOS GTW 270 Hybrid
EPOS GTW 270 Hybrid
Hvorfor er der ikke plads til dongle i etuiet til EPOS GTW 270 Hybrid?

Læs også: Hurtig bredbånd til gamere – her er de bedste

Lyd

Jeg har efterhånden testet mange af de bedste gaming-headsets, fx Creative SXFI Gamer, Logitech G733, Astro A50, Sennheiser GSP 670 og flere. Jeg har en god fornemmelse hvad disse kan levere, hvad deres individuelle styrker er og hvor de ikke er gode. Og jeg må blankt erkende, at jeg var meget i tvivl, om et in-ear headset ville kunne opfylde mine krav til et gaming-headset.

Og lyden er god, virkelig god. Men jeg vil dog holde mig fra det, hvis jeg var halvprofessionel multiplayer-gamer, hvor hurtig kommunikation er i højsæddet. For selvom GTW 270 har ekstremt god samtalelyd (også i telefonopkald), så understøttes AptX ikke til dette. I stedet har EPOS gået all-in på oplevelsen og indlevelsen i spil.

Efter at have tvunget mig selv gennem en masse aftener med spil for at teste og sammenligne EPOS GTW 270 Hybrid (stakkels mig?), så er jeg meget imponeret. Lyden er først og fremmest fri for forsinkelse. Dernæst er den klar, dyb og gør det let at blive ét med spilverdenen. Jeg har nogle favoritspil når det kommer til lydbilledet, blandt andet God of War, COD: Warzone, Battlefield 1 og fx et mobilspil som Call of Duty: Mobile og mindre intensive spil som Leo’s Fortune. I store træk kan EPOS’ in-ear GTW 270 leve op til lyden fra de gode over-ear, men formår ikke helt at skabe somme styre lydbillede, som de store kan. Det er let at positionere fjenders lyde, men ikke i helt samme omfang som med over-ear. Alt i alt er jeg dog dybt imponeret over, at man kan få så god gaming-lyd i så lille et format. Og når EPOS GTW 270 sidder i ørerne, så byder de på virkelig god passiv støjreduktion, så man ikke bliver forstyrret af omverdenen.

Selvom GTW 270 er udviklet med fokus på gaming, så gør de det også ganske hæderligt til musik. De kan sagtens erstatte dine nuværende in-ear øretelefoner, så du kun behøver et par.

EPOS GTW 270 Hybrid
Der er virkelig god lyd i EPOS GTW 270 Hybrid – også når det gælder musik.

Funktioner og betjening

EPOS GTW 270 Hybrid er meget simpelt at bruge. Den medfølgende dongle tilsluttes enheder, hvorefter de helt automatisk forbindes. Min erfaring er dog, at den automatiske parring mellem de to øretelefoner kun sker, hvis man løfter den venstre først. Jeg har i min test af EPOS GTW 270 Hybrid prøvet det på forskellige enheder, hvor det har fungeret fuldstændig problemtfrit. Heriblandt forskellige Android-telefoner, PlayStation 4 og PlayStation 5. Til PlayStation 4 skal man bruge en adapter, hvor det til PlayStation 5 kan smides direkte i USB-C indgangen på fronten. Og man kan også sagtens bruge dem uden dongle, skulle man ønske det. Mens øretelefonerne sidder i æsken, holder blot nede på knappen, hvorefter de kan parres med en telefon via Bluetooth.

GTW 270 er godt balanceret lydmæssigt, både når det kommer til både gaming og musik. Skulle du have lyst til at tilpasse lyden, så er det muligt i deres Gaming Suite. Her kan man fx vælge et preset, hvor der er skruet op for diskanten, som ofte foretrækkes til FPS multiplayerspil.

Læs også: De bedste spilcontrollere til mobilen

Batteri og opladning

Der er i alt til 20 timers brug af EPOS GTW 270 Hybrid, hvis man tæller opladningsetuiet med. Et fuld opladning af dem giver cirka 5 timer, hvorefter de kan oplades tre gange i etuiet. En fuld opladning tager cirka halvanden time. Det kan være lidt lang tid at vente, men heldigvis får man cirka 1 times spilletid efter blot 15 minutter i metal-etuiet. På fronten af etuiet sidder fem dioder, som giver en indikation af batteriniveauet.

Etuiet undersøtter ikke trådløs opladning, som flere nye trådløse hovedtelefoner begynder at gøre brug af. Det oplades derimod med et traditionelt USB-C kabel.

EPOS GTW 270 Hybrid
EPOS GTW 270 Hybrid holder strøm i 5 timer. Der er til 15 timer mere i etuiet.

Pris og konklusion

Jeg er med på at 1.499 kroner for et par trådløse in-ear gaming-øretelefoner er mange penge. Men så meget er det heller ikke, hvis man sammenligner med de bedre over-ear sæt. Og tager man kvaliteten og fleksibiliten med i prisen, så synes jeg prisen er ganske fair. Ikke nok med at EPOS GTW 270 Hybrid leverer en fremragende og fordybende gaming-oplevelse med forsinkelsesfri lyd, så klarer de også musik virkelig godt.

Det er svært at sige noget dårligt om GTW 270 Hybrid. Pasformen, byggekvaliteten, lyden, batteritiden – selv telefonopkald klarer de til UG. Jeg havde dog ønsket, at der var plads til den lille dongle i opladningsetuiet, for den har det med at blive væk. Og til sidst er det ærgerligt, at man ikke kan bruge mikrofonen med den forsinkelsesfri lyd. Alt i alt er jeg meget imponeret over EPOS GTW 270 Hybrid, som dermed også får en karakter i den højere ende af skalaen.

EPOS GTW 270 Hybrid ender i test på 9 ud af 10.

Se også: Test af hovedtelefoner og gadgets