Teleselskabet 3 ruller 5G ud i 9 nye danske kommuner

Langeland, Syddjurs, Aabenraa, Favrskov, Ærø, Haderslev, Stevns, Norddjurs og Billund Kommune har nu adgang til 5G fra teleselskabet 3.

Teleselskabet 3 ruller 5G ud i 9 nye danske kommuner

Kunder hos teleselskabet 3, eller andre som overvejer at skifte til 3, kan nu glæde sig over at have adgang til 5G i ni nye danske kommuner. Det oplyser teleselskabet i en række pressemeddelelser.

3 har i de seneste måneder opgraderet sine mastepositioner i de ni kommuner og har netop nu tændt for 5G-signalet. Det drejer sig om Langeland Kommune, Syddjurs Kommune, Aabenraa Kommune, Favrskov Kommune, Ærø Kommune, Haderslev Kommune, Stevns Kommune, Norddjurs Kommune og Billund Kommune.

Ifølge 3 vil udrulningen af 5G betyde stærkere netværkssignal og et større dækningsareal end tidligere. Indtil videre er der tale om udrulning af lavere frekvenser, som giver en såkaldt fladedækning. Det vil dog stadig kunne give relativt hurtige forbindelser, især udenfor.

Det er dog først, når 3 senere udruller de hurtigere 3.500 MHz-frekvenser flere steder i landet, at der for alvor bliver adgang til hurtig 5G. Det åbner op for det, som 3 kalder trådløs fiber – i udlandet kaldet fixed wireless access. Det er med andre ord mobilt bredbånd med 5G. Når de hurtigere frekvenser bliver udrullet til det meste af landet, vil de fleste danskere kunne få adgang hastigheder på op mod 1 gigabit i sekundet, ligesom man kender det fra mange fiberprodukter.

3 sælger allerede nu mobilt bredbånd via 5G. Læs mere om det her.

Læs også: 5G på mobiltelefonen – sådan får du det

Alternativer til 3 – disse teleselskaber har også 5G

Teleselskabet 3 er ikke ene om at udrulle 5G i disse år. De tre andre teleselskaber med eget netværk, TDC, Telenor og Telia, er også langt fremme med udrulningen af 5G.

Teleselskaber med 5G på TDC NET

TDC opnåede i december 2020 et næsten landsdækkende 5G-net og dækker i dag 98,4 procent af landet. Teleselskaber, som sælger mobilabonnementer med adgang til TDC NETs 5G-mobilnet, er YouSee, Telmore, eesy og UnoTel, som alle er ejede af TDC-koncernen. Derudover finder man også teleselskaberne HALLO, Velkommen og NetTalk.

Teleselskaber med 5G på Telia og Telenors net

Telia og Telenor har hver sit eget bagvedliggende kernenetværk, men deler radionetværk med hinanden i det fælles selskab TT Netværket. I februar 2022 oplyste Telenor, at knap 1.000 master er blevet opgraderet til 5G i 2021, og at yderligere 1.200 antenner opgraderes i løbet af 2022.

Teleselskaber på Telias net tæller Telia selv, dets lavprisselskab Call me og Mit Tele. Derudover bruger dukaTALE, greentel og waoo også Telias mobilnet og tilbyder 5G. På Telenors netværk finder man Telenor selv samt dets lavprisselskab CBB Mobil. Derudover er der også teleselskaberne GreenSpeak og OK Mobil.

Læs også: Priser og tilbud på mobilabonnementer