Teleselskabet 3 klar med 5G-mobilt bredbånd – se pris

Hos teleselskabet 3 kan man nu bestille mobilt bredbånd med 5G - vi tager et kig på abonnementet og sammenligner prisen med konkurrenternes.

Teleselskabet 3 klar med 5G-mobilt bredbånd – se pris

Uden megen ståhej har teleselskabet 3 endelig lanceret mobilt bredbånd med 5G på deres hjemmeside. Læs med her, når vi kigger på 3s abonnement med 5G-mobilt bredbånd og sammenligner prisen med konkurrenters.

Indtil nu har kun Yousee og Telmore tilbudt mobilt bredbånd over 5G til private danske forbrugere, begge på TDCs landsdækkende net. Men nu er teleselskabet 3 kommet med i klubben, hvor man kan vælge 5G-router samt abonnementet “Internet til hjemmet 5G”. Nedenfor tager vi et kig på den nye mulighed hos 3 og nederst i artiklen sammenligner vi med priserne hos konkurrenterne.

Mobilt bredbånd med 5G hos 3

Indtil nu har 3 tilbudt mobilt bredbånd over 4G, enten med deres “internet til hjemmet” eller mobilt bredbånd. Internet til hjemmet er 3s version af mobilt bredbånd med inkluderet router og abonnement med fri data (1.000 GB). Og det er i netop samme stil, at de vælger at køre deres 5G-mobilt bredbånd.

Her kan man vælge en 5G-router fra Huawei (Huawei H122 5G CPE Pro 2), hvor abonnementet Internet til hjemmet 5G inkluderer fri data.

Man betaler 2.000 kroner for routeren, som kan afdrages over 40 måneder. Abonnementet koster 300 kroner per måned og har 6 måneders bindingsperiode. 3 har derfor valgt at have en højere pris deres abonnementer med 5G end 4G. Mobilt bredbånd med 4G koster normal 230 kroner per måned hos 3 og er netop nu på tilbud til 180 kroner per måned. På mobilabonnementer gør 3 (endnu) ikke forskel på mobilabonnementer med og uden 5G.

Den samlede pris på mobilt bredbånd med 5G hos 3 er på 3.900 kroner, inklusiv router, abonnement og oprettelse.

Se det aktuelle tilbud hos 3

Har 3 en god pris på 5G-bredbånd?

Prisen på mobilt bredbånd med 5G har længe været holdt på et kunstigt niveau, mens kun Yousee og Telmore har styret markedet. Så det er uden tvivl dejligt endelig at se endnu spiller på markedet, der forhåbentlig kan udfordre de to andre. Spørgsmålet er bare, om 3 formår at gøre det.

Telmore og Yousee har nøjagtig samme pris på mobilt bredbånd med 5G, bare sammensat på forskellige måder. Prisen er dog for begge 2.393 kroner over 6 måneder. Her får man fri data (1.000 GB) og et Huawei H122 5G-modem, der kun er et lånemodem.

Hos 3 er prisen for 6 måneder 3.900 kroner, og derfor langt højere end hos konkurrenterne. Forskellen er dog, at man her får routeren med. Når de 6 måneder er gået kan man vælge et billigere mobilabonnement med 5G, hvilket med tiden vil kunne gøre dette til en billigere løsning – men det vil tage nogle måneder inden det er tjent ind.

Efter et år vil prisen hos Yousee fx være 4.487 kroner. Hos 3 er prisen efter 6 måneder 3.900 kroner, hvorefter man kunne skifte til fri data hos Oister med 5G. Så ville prisen efter et år være 4.914 og derefter går der ikke mange måneder, før den dyrere startpris hos 3 er det værd.

Se også: Sammenlign priser på mobilt bredbånd

5G-dækningen hos 3

Hvad man skal være opmærksom på, er dækningen på 5G. TDC er landsdækkende, men det er 3 langtfra. 5G-dækningen hos 3 er dog blevet meget bedre. Inden du bestiller Internet til hjemmet med 5G hos 3 skal du derfor tjekke på deres dækningskort, om der er 5G-dækning hvor du skal bruge det.

Se også: Tips til mobilt bredbånd

Seneste tilføjelse til historien

Vi følger op med den seneste udvikling om temaet. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe historien. 11/1/2022 gik redaktionen videre og kørte en opfølgning med nyheden om 5G på mobiltelefonen – sådan får du det – Følg den videre udvikling her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om emnet..