5G på mobiltelefonen – sådan får du det

Vil du gerne have 5G på din mobiltelefon, men er i tvivl om hvordan du gør? Læs hvad der skal til, for at få 5G på mobiltelefonen.

5G på mobiltelefonen – sådan får du det

5G-dækningen i Danmark er blevet meget bedre, og også hurtigere. Måske er du fristet af at få 5G på mobiltelefonen, men ikke er helt sikker på, hvad det kræver? Her kan du læse hvad du skal bruge, inden du kan opnå lynhurtige 5G-hastigheder på din mobil.

Udrulningen af 5G startede i Danmark i slutningen af 2020 og der er siden da kommet flere master til, og dermed bedre dækning. TDC er i dag landsdækkende med 5G, mens Telia, Telenor og 3 arbejder videre med udrulningen i landets største byer. Størstedelen af teleselskaberne tilbyder 5G-abonnementer, som er en af de ting der skal være på plads, hvis man skal have 5G på mobiltelefonen. Herover er det fulde overblik over hvad du skal have, når du skal have 5G på mobiltelefonen.

Få 5G på din mobiltelefon

Et mobilabonnement med 5G

Først og fremmest skal du sikre dig, at der er 5G i dit mobilabonnement. De fleste store teleselskaber, som nogle lavprisselskaber, tilbyder mobilabonnementer med 5G. Ofte er det teleselskabernes dyrere abonnementer, der kommer med inkluderet 5G.

Billigst på TDCs netværk 5G hos Yousee fra 169 kroner per måned, 5G hos Telmore fra 149 kroner per måned og 5G hos eesy for 179 kroner per måned.

Billigst på Telenors netværk er 5G hos Telenor til 199 kroner per måned og 5G hos CBB til 179 kroner per måned. På Telias netværk er dukaTALE billigst med 5G til 179 kroner per måned.

Billigst på 3s netværk er Oister, som har 5G i samtlige mobilabonnementer med priser fra 49 kroner per måned. Hos 3 kan man få 5G i mobilabonnementer fra 150 kroner per måned.

Som du kan se, er der rig mulighed for at få 5G i et mobilabonnement, men nogle steder skal man vælge de dyrere mobilabonnementer.

Se også: Billige priser på 5G mobilabonnementer

En mobiltelefon med 5G – aktiver 5G

Udover et mobilabonnement med 5G skal man have en mobiltelefon med 5G. De første mobiltelefoner med 5G kom til Danmark i 2020, hvor det var forbeholdt de dyreste topmodeller. I dag kan man få 5G i mobiltelefoner til langt billigere pris.

Man kan finde 5G i budgettelefoner, mellemklassetelefoner og de dyre flagskibe. Der er forskel på telefonernes antenne og på deres 5G-bånd, men overordnet set kan du få 5G på alle mobiltelefoner i Danmark, der er forberedt til det.

Har du en 5G-mobiltelefon skal du muligvis aktivere 5G. Dette gør du i mobiltelefonens indstillinger under mobildækning.

Se også: Mobiltelefoner med 5G

5G-dækning

Du er godt på vej til at få 5G på din mobiltelefon. Nu er du kommet til dækningen. Du har et mobilabonnement med 5G og en mobiltelefon med 5G, men du skal også sikre dig 5G-dækning.

Som tidligere nævnt i denne guide, er der stadig ikke 5G alle steder i Danmark, men dækningen bliver hele tiden bedre. Selvom TDC har landsdækkende 5G, vil der stadig være mobilhuller, hvor der hverken er 5G, 4G eller ringere. Derfor kan du ikke forvente, at der vil være 5G alle steder. Sørg for at du vælger et teleselskab, der har 5G-dækning hvor du oftest bruger mobilen.

Se også: Mobildækningen i Danmark

Stadig ingen 5G?

Har du stadig ikke 5G på din mobiltelefon, men du burde have det? Det kan være svært at finde ud, hvorfor din mobiltelefon ikke vil hoppe på 5G. Det handler ofte om, at dækningen ikke er tilstrækkelig til, at mobiltelefonen bruger dette netværk fremfor 4G. Er du overbevist om, at der burde være 5G på din mobiltelefon anbefaler vi, at du genstarter din mobiltelefon. Og ikke mindst sikrer dig, at 5G er slået til i telefonens indstillinger.

Se også: Tips og guides til 5G

Den videre fortælling

Redaktionen følger op med den seneste udvikling. Daniel Søgaard Hald fandt det relevant at følge op på temaet. 25/11/2021 publicerede redaktionen en artikel der drejer sig om Opkald til udlandet – sådan gør du det billigst – Artiklen kan du læse her. Tjek også seneste nyt om temaet ved at trykke her..