Telenor klar med to nye børneabonnementer

U11 og U18 er navnene på Telenors to nye mobilabonnementer til børn - begge har øget fokus på sikkerhed og tryghed for børn og forældre samt forbrugskontrol.

Telenor klar med to nye børneabonnementer

Telenor har for nylig introduceret to nye mobilabonnementer, der er målrettet børn og unge. Udover tale og data, der passer til målgruppens behov, så har begge mobilabonnementer fokus på sikkerhed og tryghed for børn og forældre samt forbrugskontrol.

Telenor har netop introduceret to mobilabonnementer, der er rettet mod forældre med børn under 18 år og over 5 år. De to abonnementer hedder U11 og U18 – U11 er til de børn, der skal have deres første mobil, mens U18 er til de lidt større børn, der er er begyndt at bruge mobilen mere.

Begge abonnementer kommer med en en række tryghedsspærringer, hvor af flere af obligatoriske – det for at give forældrene mest mulig tryghed. Herunder kan du se de to abonnementer til børn, U11 og U18 og længere nede kan du læse mere om de tryghedsspærringer, der er i begge abonnementer.

 

Telenors mobilabonnementer til børn

U11
Indeholder to timers tale, to GB data og fri SMS/MMS – kan to GB kan benyttes i EU
Pris: 160 Kroner / måned
Oprettelse: 0 Kr.
Se tilbud her

U18
Indeholder 1o timers tale, 30 GB data og fri SMS/MMS – 10 GB kan benyttes i EU
Pris: 140 Kroner / måned
Oprettelse: 0 Kr.
Se tilbud her

Hvis den inkluderede tale opbruges, kan dit barn tale videre for 79 øre/min i Danmark og gældende roamingtakst i udlandet. Bruger det al data, inden måneden er gået, bliver der spærret for dataforbrug resten af måneden.

Bemærk i øvrigt, at et børneabonnement kun kan bestilles af en voksen, som har forældremyndighed over et barn, der er fyldt fem år, men endnu ikke fyldt 18 år. Man kan altså ikke bestille U11 eller U18 til voksne med begrænset forbrug. Man kan også kun bestille et abonnement per barn.

Se også: Find bedste mobil til børn

 

Tryghedsspærringer til børn

Begge mobilabonnementer, både U11 og U18, kommer med en række tryghedsspærringer, så man som forælder er sikret mod ekstra forbrug – både i Danmark og i udlandet. Nogle er obligatoriske, og andre kan fravælges.

 

Obligatoriske tryghedsspærringer

Der er for eksempel spærring for data i lande, der ikke er inkluderet i abonnementet. Der er ganske enkelt lukket for dataforbruget, hvis man er i et land, der ikke er dækket af Telenors roaming-muligheder. Det betyder, at man ikke skal bekymre sig om høje ekstraregninger, helt ikke selvom man ikke får slået roaming fra på mobilen.

Samtidig kan barnet heller ikke bruge abonnementet i zoner, hvor der bruges en satellitforbindelse. Dette gælder typisk på færger i internationale farvande – hverken til opkald, sms’er, mms’er eller data.

Det er heller ikke muligt for barnet selv at købe ekstra data, hvis det bruger al den data, der er inkluderet i abonnementet.

Se også: Rabatter til familier

 

Disse spærringer kan fravælges

Spærring for sms-betaling af fysiske varer, for eksempel køb af togbilletter, busbilletter og bøger via sms. Man kan også vælge, at barnet ikke må kunne give penge til donationer, konkurrencer og afstemninger via sms.

Det er også muligt at tilvælge Forbrugskontrol. Forbrugskontrol betyder, at du har kontrol med alt forbrug udover abonnementet. Rammer barnet grænsen for forbrugskontrol, vil der kun kunne modtages opkald og sms i Danmark samt ringes til 112. Endelig er det også muligt at vælge “udeladt nummer” – så vil hverken barnets nummer, navn eller adresse være at finde på sider som 118.dk eller ved kald til nummeroplysningen på 118.

Se også: Find mobilabonnementer til børn

Efterfølgende nyt om sagen

Historien døde ikke med denne fortælling. Steen Jørgensen fastholdt sit fokus på emnet. d. 8/8/2019 dykkede vi igen ned i emnet med fortællingen om Fri tale og 10 GB for 20 kroner per måned – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Seneste nyt om temaet finder her.