Top 5 bedste telefoner til børn – guide og priser

Man skal være opmærksom på et par vigtige ting, når man køber mobil til ens børn. Dem tipper vi til her og guider til top 5 bedste mobiltelefoner til børn.

Top 5 bedste telefoner til børn – guide og priser

På et eller andet tidspunkt skal børnene have en mobil eller de har måske allerede en og det er på tide, at den bliver skiftet ud – men hvilken skal man vælge og hvilke kriterier skal man vælge ud fra? Top 5 bedste mobiltelefoner til børn.

På et eller andet tidspunkt skal ens børn have en mobil eller hvis de har en i forvejen kommer man heller ikke uden om, at de skal have en ny i takt med, at de forventer mere af deres telefon. Det er dog ikke så lige til bare at vælge en mobil til børn – der er et par ting, man skal tænke over.

Sar-værdi er vigtigt 

Der er det med sar værdi og mobilstråling. Videnskabelige studier har endnu ikke kunnet påvise, at mobilstråling er farligt for børn, men WHO opfordrer dog alligevel til, at man benytter sig af forsigtighedsprincippet og at man forsøger mest muligt at reducere den stråling, børns hjerner og kroppe bliver udsat for.

Derfor skal man vælge en mobil med lav sar-værdi – desto lavere sat-værdi desto mindre stråling. Lav sar-værdi har også andre positive effekter. For eksempel vidner det om god antennekvalitet. God antennekvalitet giver større sikkerhed for, at mobilen har forbindelse til mobilnettet, selvom der opstår dårlig dækning. Det er altid betryggende som forældre at have vished om det, så man kan komme i kontakt med børnene – eller de kan kontakte en.

God antennekvalitet betyder også, at mobilen ikke skal bruge så meget kraft og saft på at holde forbindelsen til mobilnettet og derved mindsker det behovet for at maksimere ydeevnen, hvilken igen betyder mindre batteriforbrug. Løber barnets mobil hurtigt tør for strøm på grund af dårlig antennekvalitet er det en rigtig ærgerlig situation.

En  gennemsnitlig sar-værdi ligger på cirka 0,7 W/kg. Sar-værdier på 1 eller højere ligger i den høje ende – og i den ende ligger der flere meget dyre topmodeller, for eksempel fra Apple og Huawei.

Endelig synes jeg også, at en god telefon til børn bør have en god skærm. Børnene kommer til at kigge meget på skærmen og bruge den til visuelt krævende ting som gaming og video, så det er rimeligt, at de får en skærm, der er til at holde ud at kigge på. Herunder guider vi til top 5 bedste mobiltelefoner til børn lige nu.

Top 5 bedste mobiltelefon til børn + pris

#1 Samsung Galaxy A7

samsung galaxy a5

Samsung Galaxy A7 har har en skærm på 6 tommer med fuld HD-opløsning, batteri på 3.300 mAh, og sar værdi på 0,33 W/kg. Har derudover hurtig brugerflade, fint triple kamera og plads til hukommelsekort.

 • Sar-værdi: 0,33 W/kg
 • Batteritid: 7/10
 • Skærm: 8/10

Bedste pris: Fra cirka 1.200 kroner. Tilbuddet er med abonnement i en måned. Se aktuelle priser på Samsung Galaxy A7

 

#2 Nokia 7.1

nokia 7.1 specs pris

Nokia 7 Plus har en skærm på 5,84 tommer med fuld HD-opløsning, batteri på 3.060 mAh, og sar værdi på 0,26 W/kg. Har derudover simpel brugerflade, godt dual kamera og plads til hukommelsekort.

 • Sar-værdi: 0,26 W/kg
 • Batteritid: 7/10
 • Skærm: 7/10

Bedste pris: Fra cirka 1.600 kroner. Tilbuddet er uden abonnement. Se aktuelle priser på Nokia 7.1

 

#3 Xiaomi Redmi 6

redmi 6

Xiaomi Redmi 6 har en skærm på 5,45 tommer med HD-opløsning, batteri på 3.000 mAh, og sar værdi på 0,55 W/kg. Har derudover fin brugerflade, fornuftigt dual kamera og plads til hukommelsekort.

 • Sar-værdi: 0,55 W/kg
 • Batteritid: 6/10
 • Skærm: 6/10

Bedste pris: Fra cirka 1.050 kroner. Tilbuddet er uden abonnement. Se aktuelle priser på Xiaomi Redmi 6

 

#4 Nokia 7 Plus

Nokia 7 plus

Nokia 7 Plus har en skærm på 6 tommer med fuld HD-opløsning, batteri på 3.800 mAh, og sar værdi på 0,22 W/kg. Har derudover simpel brugerflade, fint dual kamera og plads til hukommelsekort.

 • Sar-værdi: 0,22 W/kg
 • Batteritid: 8/10
 • Skærm: 7/10

Bedste pris: Fra cirka 2.700 kroner. Tilbuddet er uden abonnement. Se aktuelle priser på Nokia 7 Plus

 

#5 LG V30

lg v30 bedst mobil

LG V30 har en skærm på 6 tommer med 2K-opløsning, batteri på 3.300 mAh, og sar værdi på 0,38 W/kg. Har derudover hurtigt brugerflade, fremragende dual kamera og plads til hukommelsekort.

 • Sar-værdi: 0,38 W/kg
 • Batteritid: 8/10
 • Skærm: 9/10

Bedste pris: Fra cirka 2.700 kroner. Tilbuddet er uden abonnement. Se aktuelle priser på LG V30 

Hvilken mobil er bedst til børn?

– Samsung Galaxy A7 virker som det mest oplagte bud på en rigtig god mobil til børn. Den har lav sar-værdi, fin batteritid og en god skærm samt en meget rimelig pris. LG V30 kan være et bud på en mobil til de lidt større børn, der bedre kan sætte pris på dens høje kvaliteter end børn i 8-9 års alderen. – Steen Jørgensen, mobilekspert.

Top 5 bedste mobiltelefon til børn – juni 2019

Guiden til top 5 bedste mobiltelefon til børn er fra juni 2019. Priserne er fundet på pricepusher.dk og mobilkunden.dk. I guiden finder vi mobiltelefoner fra Samsung, Nokia og LG.

Den billigste mobiltelefon i guiden koster cirka 1.050 kroner, mens den dyreste står i cirka 2.700 kroner. Der er altså cirka 1.550 kroner i forskel på den dyreste og billigste telefon i guiden.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer til børn

Historien efterfølgende

Næste historie om emnet er også interessant. Steen Jørgensen fandt det relevant at følge op på temaet. 6/6/2019 publicerede redaktionen en artikel der drejer sig om 10 fremragende telefoner til prisen – guide til de bedste til prisen – Den finder du her. Absolut seneste nyt om temaet finder du her.